Maja R. Mihovec

Prvi del o terapevtski masaži

30. januar 2017    89 ogledov

Kljub vsemu sodobnemu ugodju, so naša življenja pravzaprav zelo stresna in napeta.  Svoje napetosti, bolečine, slabo voljo, izčrpanost, brezvoljnost ipd. rešuje vsak od nas po svoje.  Načinov sprostitve in razbremenitve je veliko in masažni tretma nedvomno sodi mednje

Kaj je terapevtska masaža?

Terapevtska masaža je masaža katere cilj je doseganje terapevtskega učinka in izboljšanja počutja.  Dolgoročni cilj je vzpostavitev ravnovesja v telesu in telo spodbuditi k procesu samozdravljenju.  Vedno je individualna  in ciljna ter  odličen način  odpravljanja tako starejših, v letih in celo desetletjih nakopičenih težav, kot tudi sprotnih problemčkov, predvsem pa je to super  preventiva.

Danes poznam ogromno različnih vrst masaž. Prav vsem pa je skupno delovanje na počutje (tako fizično kot psihično). Vseeno pa pod pojmom terapevtska masaža razumemo npr. protibolečinsko masažo, športno masažo, ortopedsko masažo ipd. skratka masažo, katere namen je izboljšati fizično stanje in masažo, ki ima cilj.

Z izrazom »terapevtska« se razume, da je prijem nekoliko močnejši in delovanje intenzivnejše kot npr. pri sprostilni masaži.  Prav tako s tem izrazom pogosto razumemo lajšanje konkretnih težav. Terapevt uporablja večji pritisk, ter gibe in položaje s katerimi iščemo globlje ležeče zakrčnine ter jih sprošča. Največji rezultat terapevtske masaže opazimo po dnevu ali dveh in morda šele takrat zares razumemo kaj smo dosegli in kakšne so dejanske koristi in namen tretmaja.

In da ne bo pomote: tudi sprostilne masažne tehnike, kot je npr. Lomi lomi, ali klasična masaža so na svoj način terapevtske. Pomagajo odpravljati stres in delujejo pozitivno ter sproščujoče.

Drugič pa nekaj o pogostosti, primernosti in rezultatih.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...