Alenka Šironjič

Pustolovščine naše Duše skozi dušne dogovore

30. marec 2017    1113 ogledov

»Duša je naše bistvo, je tista božanska iskrica, ki je bila v nas in vedno bo. Vesolje je prepotovala po dolgem in počez, preživela milijone let, v sebi pa nosi vse, kar se je v svojem neskončnem obstoju naučila.« (James Van Praagh, 1999)

Vendar smo res pozabili kaj takega? Kako to, da se vsega tega ne spomnimo?

Ker smo duše hecne, kot jaz vedno pravim. Vedno znova se utelešamo, da si nabiramo nove in nove izkušnje in dosegamo višja znanja. Smo kot večni študentje, ki potujemo skozi različna obdobja, skozi različne dimenzije, z namenom nenehnega napredovanja in spoznavanja sebe. V svoji biti smo brezčasni, ni začetka in ni konca. Vsa rojstva in smrti so le vrata skozi čas, so le novi odlomki v obsežni knjigi pustolovščin naše duše.

Vsak obisk Zemlje lahko primerjamo na primer z našo zemeljsko osnovno šolo

Vsak razred je za nas pomenil novo izkušnjo, nova znanja, nova spoznanja. A ne glede na zaključeni prejšnji letnik se v novem šolskem letu mnogokrat nismo več spomnili vsega znanja, pridobljenega v prejšnjih razredih. Vedno znova smo morali snov ponavljati, dokler je nismo resnično usvojili. Kljub vsemu smo se z vsakim razredom počutili bolj zrelo, pametno in izkušeno.

Podobno lahko govorimo tudi o dušnem potovanju skozi življenja. Kot duša z vsakim rojstvom vstopimo v 'pozabo' in vsa prejšnja znanja v veliki meri pozabimo. Tako se z vsakim življenjem znova učimo o stvareh, ki jih v prejšnjem življenju nismo dobro razumeli ali dobro opravili. Vedno znova dajemo sebi možnost, da življenjski razred opravimo z odliko. Moramo se le toliko potruditi, da se usvojenih znanj spomnimo in predvsem da tekočo snov razumemo. In kako se tega spomnimo? Tako da poslušamo sebe in svoj notranji glas, ki izraža glas naše duše, tistega dela nas samih, ki pozna odgovore na vsa naša vprašanja in radovednost.

Planet Zemlja je ena najbolj priljubljenih destinacij, saj ponuja ogromno znanja za dušni napredek in razumevanje

Na Zemlji imamo duše namreč edinstveno priložnost učenja in zavedanja o pomenu čustev, vrednot, načinov razmišljanja. Vedno znova se učimo lekcije ljubezni, sočutja, žalosti, odpuščanja in radosti. Vse to, kar sedaj mislimo, da je naša narava, naša osebnost, je v resnici ena velika iluzija. Smo vse drugo kot to, kar v tem trenutku vidimo in otipamo. V tem trenutku smo del fizične oblike naše duše, ustvarjene z namenom, da lahko potujemo skozi zemeljsko potovanje. Zemeljska realnost nas tako vedno znova potisne v pozabo in kot duše smo se sposobne zavedati le fizične realnosti tega trenutka. V zemeljski preobleki uživamo ob okušanju hrane, v lepotah narave, učimo se umetnosti in sanjamo ob glasbi. A kljub zunanji preobleki se znotraj nas skriva tisti del nas, ki mu pravimo duša in ki nam ponuja vse informacije za naše sedanje življenje. Prek različnih izzivov, situacij in odnosov nas želi spomniti, kdo v resnici smo in kaj se želimo v tem zemeljskem obdobju naučiti.

Največ izkušenj in znanj pridobimo skozi različne odnose

Tako pred to inkarnacijo napravimo poseben načrt, kjer se z različnimi dušami dogovorimo, da nam bodo pomagale pri doseganju ciljev in znanj. Ti dogovori so kot posebne pogodbe, ki nas 'obvezujejo' medsebojnega sodelovanja.

Preprosto povedano, dušni dogovor je v bistvu vodeni načrt za naše življenje. Dogovor  vsebuje številne posamične sporazume ali stranske dogovore, da se bomo srečali, delali skupaj z določenimi osebami, na določenih krajih in ob določenem času, vse z namenom, da se nekaj novega naučimo. V vse naloge in nauke, ki zadevajo te pogodbe, smo skupaj z vpletenimi privolili sami z namenom, da bi spoznali, kaj je naš potencial in kaj je tisto, kar pomeni oviro ali pa tudi nagrado v vašem življenju.

Kako prepoznati dušni dogovor?

Vsa doživetja in odnose na Zemlji delimo tako s svojimi starši, otroki, bližnjimi prijatelji in katerimkoli človekom, s katerim delimo strast do nečesa. Lahko so to tudi ljudje, ki so naši največji nasprotniki. V našem življenju so prisotni po dogovoru, z namenom, da bi drug drugemu pomagali pri duhovni rasti.

Kako nam osebe iz dušne pogodbe pomagajo?

Na primer: morda se vam je že v življenju zgodilo, da ste se v odnosu soočali z ljubosumjem. V tistem primeru tega čustva niste dobro razumeli in ga tudi niste znali preseči. S to osebo se tako sčasoma odnosi ohladijo in odkorakata vsak svojo pot. Nato srečate drugo osebo, ki postane vaš prijatelj ali partner. V odnos se znova nezavedno prikrade ljubosumje. In kaj sedaj storite? Ste ponovno ljubosumni ali končno opravite 'nalogo' in to ljubosumje presežete? S pogodbami, ki ste jih sklenili, vam v tem primeru nasproti hodijo ljudje, ki vas učijo, kako preseči ljubosumje. Če vam to ne uspe v enem odnosu, pride na vrsto naslednja duša iz te pogodbe, ki vam pomaga usvojiti zastavljeni izziv. Če dobro pomislite, je prav vsak odnos in doživetje za vas priložnost, da se razvijate in spreminjate svoje življenje. Nekateri odnosi vam omogočajo izjemne priložnosti za rast, ob vsaki pa sami izberete, kako boste osebno moč izvajali. Vsak posameznik ima svobodno voljo, zato sta odločitev in izbira pri tem vedno samo vaši. Določene lekcije lahko ponavljate vse življenje, lahko jih nadaljujete tudi v naslednjem življenju ali pa jih ozavestite že sedaj in se vam ne bodo več ponovile.

Kako lahko lekcijo uspešno usvojim?

Naša duša pozna vse načrte našega potovanja. Sami se tako vedno odločimo, ali v določeni situaciji delujemo v skladu s svojo dušo prek intuicije ter z veliko mero ljubezni in sočutja ali pa z določeno mero jeze, obsojanja in ponosa, se pravi s skladu s svojim egom. Kadar zatajimo božanski potencial ali celo izpustimo iz rok priložnost, ki nam je bila namenjena, navadno začutimo v sebi občutek krivde, naša vest pa nam govori, da smo delovali narobe. Naši občutki, ki jih tako radi zanemarimo, nas vedno opozarjajo na pogodbo ali prepoznavanje nekoga, s katerim smo v Dogovoru.

Kako se prepoznamo?

Vsi vemo, da smo si nekateri ljudje zelo hitro blizu. Začutimo se in kar na enkrat imamo občutek, da se poznamo že od nekdaj. Podobno se lahko zgodi tudi z različnimi situacijami v življenju ali celo določenimi kraji. Takrat začutimo, da se ozračje izostri in kar naenkrat oživimo, lahko pa tudi takoj začutimo, da smo naleteli na 'oviro'.

Vsi dogovori in naloge, ki smo si jih zadali, so skriti znotraj duše in se jih največkrat ne zavedamo. Kako globoko lahko ljubite, koliko zaupate, koliko ste samozavestni …, vse to so duhovne lastnosti, ki si jih moramo zaslužiti oziroma jih ponovno obuditi.

Naša duša je središče naše biti, je naše duhovno bistvo in tista božanska iskrica vsega zavedanja, kdo smo. Njeno znanje obsega neskončne možnosti, ki lahko izražajo njen obstoj in razvoj. Je del nas, ki nikoli ne umre, in nosi s seboj znanje in sporočila vseh lekcij naših prejšnjih zemeljskih potovanj ter jih bo nosila tudi v prihodnosti.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...