Mojca Koprivnikar

Ritual z angeli: poklon našim prednikom

27. oktober 2020    290 ogledov

S prvim novembrom se bliža čas, ko je tančica med vidnim in nevidnim svetom še posebej tanka. V tem času se lažje in hitreje povežemo s svojimi predniki, se jim zahvalimo in poklonimo, morda odpustimo, če je kaj še treba odpustiti. V tem času, ko smo kolektivno vstopili v izjemno zahtevne in transformativne čase, pa se naši predniki iz duhovnega sveta še posebej trudijo, da bi nam pomagali pri prebujanju, zato se povežite z njimi in jim prisluhnite. Naši predniki so tlakovali pot pred nami, nam podarili modrost, naše darove in talente ter seveda tudi življenjske lekcije. Tudi sama v zadnjem času močno občutim bolj intenzivno prisotnost prednikov in sporočila, ki jih prejemam, pripovedujejo o tem, da se moramo potruditi za našo Zemljo.

Eden izmed načinov, kako vzpostaviti močnejšo povezavo s svojimi predniki, je ustvarjanje oltarja. Pogosto to sicer počnemo popolnoma podzavestno, ko družinske slike postavljamo na kakšno posebno mesto.

A oltar in ritual, ki ga boste ustvarili tokrat, ob letošnjem prvem novembru, še posebej blagoslovite sami. To naj bo prostor vašega poklona prednikom, prostor, kjer boste v miru in tišini poklonili svojo meditacijo in molitev prednikom. Če imate možnost, takšen oltar ustvarite na svojem vrtu, če je nimate, pa nekje pri sebi doma. Naj bo to v prostoru, kjer boste v tišini lahko preživeli nekaj minut.

Kako ustvariti oltar, namenjen prednikom?

Kot sem napisala zgoraj, najprej poiščite kotiček v prostoru (ali na vrtu), kjer vas nihče ne bo motil. Iz kotička ustvarite oltar, ki naj bo sestavljen iz spominov na prednike: iz slik, pisem, nakita, različnih predmetov, ki vas spominjajo na prednike. Ob te spomine dodajte še nekaj kristalov, ki jih izberete po notranjem občutku, lahko dodate še kakršnekoli predmete, ki predstavljajo poreklo vaših prednikov, simbole – te lahko ustvarite itn. Dodajte še slike ali kipce angelov.

Nato energijsko očistite prostor in vse predmete na oltarju. To lahko storite tako, da v prostor povabite angele in jih prosite, da ga očistijo. Dodatno pa to lahko storite še s kadilom ali z uporabo žajblja. Prostor lahko očistite tudi z zvokom iz tibetanske sklede, šamanskega bobna, zvončki (če jih imate), saj ti dvigujejo vibracijo, ali pa z vijoličastim plamenom (to storite tako, da greste s kadilom po prostoru in ponavljate naslednje besede: "Jaz sem srebrno-zlati vijoličasti plamen, jaz sem plamen usmiljenja, jaz sem plamen veselja, jaz sem plamen transmutacije, jaz sem St. Germain, jaz sem nadangel Zadkilel – ponovite najmanj trikrat).

Če boste oltar obdržali vse leto, imejte v mislih, da ga je treba energijsko očistiti vsaj enkrat na leto – bodisi na dan, ki je za vas pomemben, ali na prvega novembra vsako leto. Na oltar na koncu lahko položite še sveže cvetje in prižgete svečko.

Poklon prednikom z angeli

Ko na oltarju prižgete svečko, vstopite v meditacijo in povabite najprej angele (lahko tudi specifičnega angela ali nadangela), da s svetlobo blagoslovi linije vaših prednikov in vas. Vizualizirajte to. Če začutite nadangela Mihaela, ga povabite in prosite, da linije prednikov objame s svojo kraljevsko modro energijo, ter si predstavljajte, kako energija teče po linijah.

Nato se v meditaciji zahvalite svojim prednikom za vso tlakovano pot pred vami, za vse modrosti, za vse življenjske lekcije, za vse darove in talente, ki so vam jih predali. Lahko na prednike naslovite tudi vprašanje – npr. kako lahko aktivirate svoj talent ali dar v tem življenju ali kakšno sporočilo vam želijo predati v tem trenutku itn. Meditacijo in molitev lahko na koncu okrepite še z mantro OM. Bodite v hvaležnosti nekaj minut.

Na koncu meditacije se zahvalite še materi Zemlji in vsem prednikom tega sveta (če čutite povezavo npr. z domorodnimi ljudstvi iz današnje Severne ali Južne Amerike, Avstralije ..., se v mislih zahvalite še posebno njim).

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...