Barbara Köveš- 4Berkana magical , raziskovalka energijskega in duhovnega sveta

SEDEM GLAVNIH ČAKER

piše: Sara Lukan
4. maj 2020    366 ogledov

Tradicionalna opredelitev energijskega sistema čaker pozna sedem glavnih čaker. Scalarprana te uvršča v skupino primarnih čaker. To so kronska, ajna ali ažna čakra, grlena, srčna čakra, solarni pleksus, popkovna čakra in korenska čakra.

Skupaj oblikujejo osnovno pot kundalini prebujenja. To je mirujoča ognjena energija na dnu hrbtenice.

Kronska čakra leži na vrhu glave. Prevladujuča barva je vijolična, oznaujemo pa jo kot čakra čiste zavesti. Ko sodeluje z dušno čakro, manifestira zlato energijo. Dovaja prano celotnemu živčnemu sistemu, možganom, hrbtenjači, pinelani žlezi in hipofizi. Vpliva tudi na fizično rast, na razvoj intelekta in duhovnost.
Ko ne deluje pravilno, se to lahko pokaže v živčnem sistemu – v obliki različnih bolezi, ki izhajajo iz živčevja.

Ajna ali ažna čakra je pozicionirana med obrvmi, znotraj glave. Primarne barve do vijolična, idigo in kraljevsko modra, ko sodeluje s kronsko čakro. Ko pa sodeluje z drugimi čakrami pa se lahko pokaže zlata ali rumenkasta.
Ažna je  povezna s razvijanjem tretjega očesa, dovaja prano endokrinemu in živčnemu sistemu, hipofizi, obrazu, sinusom, očem, ušesom in nosu. Vpliva na rast, na spolni razvoj, metabolizem in reprodukcijo.
Ker vpliva na hipofizo, ki je glavna žleza v telesu, se nepravilno delovanje ažne hitro lahko pokaže v psihičnih procesih: alergije, nespečnost, anorekcija, shizofrenija, ...

Grlena čakra je locirana na področju grla in vibrira v prevladujoči modri barvi. Ko sodeluje z ažno ali srčno čakro, se lahko manifestira tudi zlata ali rumenskata barva. Vpliva na grlo, glasilke, ščitnico in obščitnični žlezi, vrat, roke, dlani, rame, zgornji del hrbta in vpliva na metabolizem in fukcije organov.

Na področju fizičnega srca se nahaja srčna čakra, ki vibrira v zeleni barvi. Včasih se spremeni v rožnato ali v rdečo, ko delujemo z čustvi, ko pa sodelujemo z Dušo, pa se spremeni v zlato barvo. S prano oskrbuje srce, pljuča, timus, imunski in resporatorni sistem, cirkulacijo in kontrolira produkcijo belih krvničk.

Solarni pleksus želi v področju pleksusa, pod srčno čakro in vibrira v rumeni barvi z rožnato ali rdečkasto nianso v sredi čakre. Vpliva na trebušno votlino, na organe.

Popkovna čakra vibrira v oranžni barvi z zelenim centrom. Nahaja se na področju popka in s prano oskrbuje prebavni in izločevalni trakt. Oskrbuje tudi srce, mehur, ledvica, testite,  ženski reproduktivni sistem in ledveni predel hrbtenice. Podpira solarni pleksus in je naša glavna moč: absorbira, skladišči, transformira in uravnava prano po telesu.

Korenska čakra se nahaja na baznem delu hrbetnice in vibrira v rdeči barvi. Oskrbuje črevesje, kosti, mišice, kri, limfni sistem, nadledvično žlezo, koži, črevesje, moški reprudoktivni sistem, prostato, boke, noge, stopala. Uravnava telesno temperaturo, rast in razvoj možganov. Izpopolnjuje zemeljsko energijo, preden je ta transformirana v druge čakre.

 

''V čakrah je srčna čakra, anahata, osrednja čakra, tri zgoraj in tri spodaj, kar simbolizira srečo in ljubezen, psihično enotnost in duhovno razumevanje.''

-Frederick Lenz

 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...