Renata ReaDana

Tam kjer je srce tam je dom

12. julij 2016    182 ogledov

Si gledal/a risanko: Iskanje pozabljive Dori? To je drugi del risanke: Reševanje malega Nema. V risanki se dotaknejo življenja ribice Dori - od njenega odraščanja, do tega kako se je izgubila kot otrok, kako spozna Nema in Marvina, kako išče svoje starše in do srečnega konca. Starša malo Dori učijo, ker ima kratkoročni spomin, kako se lahko spomni, kako vedno obstaja DRUGA možnost in kako najde lahko dom, če sledi školjkam.

Mala Dori se izgubi in išče starše. Ne spomni se kako do njih, kako jima je ime in od kdo je. Na poti iskanja odraste in spozna Nema in njegova očeta. Z njima začne živeti. Nekega dne jo male ribice vprašajo: Od kod prihajaš? Dora prvič občuti, da ji manjka nekaj - da ji manjka dom/družina. Odpravi se na pot. Na poti se začne spominjati dogodkov iz otroštva. Drobnih malenkosti in nasvetov staršev. In v najtežjih trenutkih se PREPUSTI srcu/"norosti" - stanju ko ne razmišlja o posledicah kaj bo, ker itak se ne bo spomnila. In naredi velik korak do cilja. Vodi jo misel: VEDNO JE DRUGA MOŽNOST in naredi to kar ti GOVORI SRCE (nagon). Na pot spozna prijatelje in sreča stare.

Zelo radi ji pomagajo. Jo podirajo in borijo, ker čutijo njeno močno željo. Tudi sami naredijo kakšno "neumnost" in ugotovijo, da zmorejo več. Da zmorejo preko sebe. Da se lahko premaknejo iz cene udobja. Ko to naredijo - čutijo olajšanje. Dora najde svoje starše s pomočjo školjk, ki sta jih dnevno nosila in delala potko do svoje hiše. Ponosna na njo. Vesela, da so spet družina. Dora pa se je spomnila občutka kako je biti Spet doma. Tudi ti lahko danes, ta trenutek narediš premik. V smer, kjer vleče srce, pa ne z bojem, ne z težko, da moreš. Z mislijo ŽELIM SI in ZMOREM, ker tam je doma moje srce. Objemček, Renata

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...