Renata ReaDana

Tam kjer je srce tam je dom

piše: Renata ReaDana
12. julij 2016    177 ogledov

Si gledal/a risanko: Iskanje pozabljive Dori? To je drugi del risanke: Re┼íevanje malega Nema. V risanki se dotaknejo ┼żivljenja ribice Dori - od njenega odra┼í─Źanja, do tega kako se je izgubila kot otrok, kako spozna Nema in Marvina, kako i┼í─Źe svoje star┼íe in do sre─Źnega konca. Star┼ía malo Dori u─Źijo, ker ima kratkoro─Źni spomin, kako se lahko spomni, kako vedno obstaja DRUGA mo┼żnost in kako najde lahko dom, ─Źe sledi ┼íkoljkam.

Mala Dori se izgubi in i┼í─Źe star┼íe. Ne spomni se kako do njih, kako jima je ime in od kdo je. Na poti iskanja odraste in spozna Nema in njegova o─Źeta. Z njima za─Źne ┼żiveti. Nekega dne jo male ribice vpra┼íajo: Od kod prihaja┼í? Dora prvi─Ź ob─Źuti, da ji manjka nekaj - da ji manjka dom/dru┼żina. Odpravi se na pot. Na poti se za─Źne spominjati dogodkov iz otro┼ítva. Drobnih malenkosti in nasvetov star┼íev. In v najte┼żjih trenutkih se PREPUSTI srcu/"norosti" - stanju ko ne razmi┼ílja o posledicah kaj bo, ker itak se ne bo spomnila. In naredi velik korak do cilja. Vodi jo misel: VEDNO JE DRUGA MO┼ŻNOST in naredi to kar ti GOVORI SRCE (nagon). Na pot spozna prijatelje in sre─Źa stare.

Zelo radi ji pomagajo. Jo podirajo in borijo, ker ─Źutijo njeno mo─Źno ┼żeljo. Tudi sami naredijo kak┼íno "neumnost" in ugotovijo, da zmorejo ve─Ź. Da zmorejo preko sebe. Da se lahko premaknejo iz cene udobja. Ko to naredijo - ─Źutijo olaj┼íanje. Dora najde svoje star┼íe s pomo─Źjo ┼íkoljk, ki sta jih dnevno nosila in delala potko do svoje hi┼íe. Ponosna na njo. Vesela, da so spet dru┼żina. Dora pa se je spomnila ob─Źutka kako je biti Spet doma. Tudi ti lahko danes, ta trenutek naredi┼í premik. V smer, kjer vle─Źe srce, pa ne z bojem, ne z te┼żko, da more┼í. Z mislijo ┼ŻELIM SI in ZMOREM, ker tam je doma moje srce. Objem─Źek, Renata

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...