Mojca Gotlib

Moje notranje rane in kako sem jih zacelila

piše: Mojca Gotlib
27. oktober 2019    1135 ogledov

Obilje je bilo eno od podro─Źij v mojem ┼żivljenju, kjer sem rabila izjemno veliko ─Źasa, da sem naredila premik in veliko spremembo.

Dve leti nazaj sem za─Źela s prakticiranjem ne─Źesa novega, ne─Źesa, kar je popolnoma spremenilo moje ┼żivljenje.

Moje ┼żivljenje je sedaj popolnoma neprepoznavno, ─Źe ga gledam iz tega zornega kota izpred dveh let.

Danes ┼żivim novo ┼żivljenje v povsem prenovljenem stanovanju v hi┼íi, v lepem okolju pod ┼ámarno goro, z novimi ljudmi, ─Źudovitimi odnosi in velikim uspehom pri svojem delu.

Skupaj z mojimi strankami delamo velike premike v njihovem ┼żivljenju.

V─Źasih se ti premiki zgodijo tako hitro in tako globoko, da ┼íe sama komaj verjamem, da je to mo┼żno.

Izpolnjujejo se mi ena za drugo moje velike in dolgoletne ┼żelje.

Kaj sem za─Źela delati?

Posegla sem zelo globoko vase, v moj na─Źin delovanja, v moja podro─Źja ┼żivljenja, kjer so se skrivale stare rane, stari spomini, zaradi katerih nisem mogla za┼żiveti v obilju.

Nekatere moje stare rane in spomini so segali zelo dale─Ź nazaj v ─Źas, za katerega si ne bi nikoli prej mislila, da tukaj sploh lahko obstajajo.

Za─Źela sem svojo pot celjenja mojih ran.

Ta pot me je popeljala najprej v trenutek mojega spo─Źetja. V trenutek, ko je iz dveh malih ┼żivih delcev mojega o─Źeta in mame nastalo novo ┼żivljenje, zametek mene.

┼Że kot ─Źisto mala drobna pika, sem prejela prvo veliko oviro na svoji poti, kajti ta trenutek spo─Źetja in energije v njem mi niso bile naklonjene.

Moje spo─Źetje je bilo bolj plod nepri─Źakovanega trenutka kot plod ljubezni.

V ─Źasu moje rasti in razvoja v mami sem bila dele┼żna ne┼íteto trenutkov, ki so me zaznamovali in me ranili, kar se je kasneje odra┼żalo v mojem ┼żivljenju kot ob─Źutek manjvrednosti in sramu.

Sam proces rojevanja, ki ima mo─Źan vpliv na na┼íe ┼żivljenje, je potekal dokaj prijetno zame. Tiste ve─Źje rane sem prejela v naslednjih dneh in mesecih svojega ┼żivljenja.

Ko sem se poglobila v svoje rane, sem ugotovila, da sem bila v prvih dneh svojega ┼żivljenja dele┼żna zavra─Źanja mojega prihoda na ta svet.

Poleg tega sem bila rojena v ─Źasu, ko je bila porodni┼íka izredno kratka.

Moja mama je za─Źela delati, ko sem bila stara ┼íest tednov, o─Źe pa je bil veliko odsoten, babic ni bilo v bli┼żini in tako sem jaz, mala dojen─Źica ostajala sama doma, medtem, ko je mama delala.

V odkrivanju svojih ran me je spomin popeljal v trenutek, ko sem v ─Źasu mamine odsotnosti jokala in nisem razumela, zakaj ni nikogar k meni, zakaj nih─Źe ne poskrbi zame.

Teh trenutkov je bilo res veliko.

Velike, velike rane in ob─Źutke manjvrednosti sem prejemala v teh trenutkih. Nisem se po─Źutila varno, sprejeto in ljubljeno.

Ko sem odra┼í─Źala sem povzemala od mame vse vzorce delovanja iz pomanjkanja. Moja mama je izkusila vojno in povojno obdobje pomanjkanja in to je mo─Źno vplivalo nanjo.

Vse to je nevede prenesla name.

Vame se je preko mame mo─Źno zapisal vzorec, kako je ┼żivljenje borba, kako je te┼żko in grenko, kako je potrebno garati, da nekaj malega ustvari┼í, da s po┼ítenim delom ne more┼í imeti veliko denarja in da tisti, ki ga ima veliko, ni po┼íten ─Źlovek in ┼íe in ┼íe.

Tak velik paket mojih ran in omejujo─Źih vzorcev delovanja sem imela.

Soo─Źila sem se z njimi, rane zacelila in omejujo─Źe vzorce spremenila!

Vso svojo prehojeno pot sem strnila v deset korakov, ki jih lahko prehodi vsakdo, ki je pripravljen stopiti na pot obilja.

─îe se ─Źuti┼í pripravljenega, lahko ve─Ź o teh korakih izve┼í┬áTUKAJ.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...