Kristina Dia

Vsakdo nosi v svojem srcu Superjunaka

piše: Kristina Dia
30. marec 2018    132 ogledov

Nekega dne sva se sin─Źkom peljala v avtu in poslu┼íala najljub┼ío pesem. Nato me sin─Źek (ponovno) preseneti z eno njegovih modrih izjav: "Mami, vsakdo ima Supermena v svojem srcu, a ne?"

Uau... Izjava ob kateri sem ostala brez besed in se zamislila. Res je. Vsakdo je v ne─Źem izjemen. To nosi v svojem srcu. Ta super-talent za ─Źisto svoje podro─Źje, ki mu daje edinstveno energijo skatero osvetljuje ta ko┼í─Źek Sveta. In vsakdo JE superjunak v svojem srcu.┬á

Te┼żava nastane, ko na┼í ego ho─Źe leteti, ─Źlovek pa ima pa v srcu talent za plavanje. In potem se ta ─Źlovek ambiciozno uri v letenju ter ostaja notranje prazen. Prepoznati svoj supertalent je izjemno pomembno, ─Źe ┼żelimo sijati v svoji avtenti─Źnosti. Druga─Źe delujemo nekoliko izumetni─Źeno. Kot je novoletno okra┼íena smre─Źica lepa. Sijo─Źa. A je umetna, plasti─Źna. Nima te veli─Źastne energije narave, kot jo oddaja avtenti─Źna smre─Źica v naravi. Tako dober pesnik nikoli ne bo sijal v nogometu. Morda lahko dobro igra nogomet. Se izu─Źi za to podro─Źje z veliko volje in vaje. A v tem ne bo v celoti prisotno njegovo srce. Kajti njegovo srce sklada pesmi, poezijo. To je podro─Źje ,ki ga je prinesel s seboj na Zemljo v obliki supertalenta. In ko se svetu prika┼że kot poet, takrat zasije v svoji avtenti─Źni energiji, ki mu daje krila za vsa podro─Źja v ┼żivljenju. Ker ta ─Źlovek ┼żivi svoje poslanstvo. Dela kar ljubi in za kar je rojen, da postane.

Biti superjunak svojega srca ni neka umetnost.

Preprosto biti to kar si,

po─Źeti kar te veseli,

osre─Źevati sebe

in s svojim obstojem polepšati ta svet tudi za druge ljudi.

A naj se ne mudi.

Korak po korak se pot odvija,

da nastane tvoja edinstvena "poezija",

ki krasi tvoje srce

in skozi tvojo lu─Ź osvetljuje srca tistih, ki se jih dotakne.

Mislite, da ne veste kaj je va┼í super-telent? Meni je za za─Źetek poti samoodkrivanja pomagala tale preprosta vaja (1.VAJA iz knjige ┼Żepna lu─Źka):

Zapi┼íite dejavnosti, ┼żelje in hobije iz otro┼ítva, ki so v vas vzbujali ljubezen, navdu┼íenje, radost in spro┼í─Źenost. Katero izmed njih lahko ponovno vpeljete v svoje ┼żivljenje in se tako pove┼żete z radostjo v sebi?

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...