Mojca Gotlib

Zadnji dan v življenju

piše: Mojca Gotlib
2. junij 2016    2118 ogledov

V življenju se včasih zgodi tudi tak trenutek, ko ugotovimo, da nas lahko že en manjši dogodek zelo pretrese. Dokler vse deluje tako, kot je treba, se nam zdi vse samoumevno, potem pa se zgodi en droben trenutek in zavemo se, kako smo krhki, kako se lahko življenje v trenutku spremeni. Taki trenutki nas učijo, da se zavedamo dragocenosti tega, kar imamo. Časa, ki ga imamo na razpolago, telesa, ki ga nosimo, in vsega, kar je trenutno v našem življenju.

Predstavljajmo si, da imamo samo še en dan življenja na razpolago. Kako dragoceni bi nam bili vsaka minuta in vsaka ura. Dobro bi razmislili, kaj bomo počeli, komu in čemu bomo namenili svoj čas, s kom se bomo družili, kam bomo šli, kaj bomo dali v svoje telo, kam se bomo odpravili. Ko tako pogledamo na svoje življenju, dobijo prioritete povsem drugo perspektivo. Morda jih bomo popolnoma obrnili na glavo, če bomo gledali iz zornega kota, da imamo samo še en dan.

Želim vas popeljati skozi zadnji dan v vašem življenju. Ste pripravljeni?

Vprašajte se, kaj bi počeli na zadnji dan svojega življenja, kako bi se uredili, kaj bi oblekli, s kom bi se družili, kam bi najraje na tem svetu odšli in preživeli svoj zadnji dan. Kje vam je najlepše, kje najbolj uživate, s kom bi podelili ta svoj dragoceni zadnji dan? Kaj vse bi želeli narediti na ta dan, kaj bi želeli povedati osebam, ki so vam blizu, osebam, ki jih imate radi?

Verjetno se ne bi pogovarjali o vremenu, o težavah, o neprijetnih sosedih, niti ne o tem, kakšno delo vas še čaka. Pogovarjali bi se o veliko pomembnejših rečeh. Svoje drage bi pogledali v oči in si vzeli čas za pogovor z njimi. Iskren pogovor, kjer vsaka beseda nekaj pomeni in povzroči odziv v drugi osebi. Pametno in modro bi izbirali besede.

Poskušajte preživeti v svojih mislih svoj zadnji dan v svojem življenju.

Zamislite si vse osebe, s katerimi bi radi preživeli ta dan. Dobro poglejte, kdo je tisti, s katerim želite preživeti svoje zadnje ure in minute. Ali pa ste morda sami sebi najboljša družba. Koga vse bi poklicali in mu povedali resnično pomembne stvari, ki mu jih še niste, čeprav ste želeli, vendar niste zmogli?

Lahko jih pokličite samo v mislih in jim poveste vse to, kar jim želite povedati. Čutili bodo, da jih kličete. Pokažite jim, kaj čutite, kaj mislite, kaj vam pomenijo. V mislih jih objemite in jim povejte vse, kar imate in nosite v svojem srcu zanje. Močno jih objemite, da resnično začutijo vse to, kar nosite v sebi zanje. S tem, kako jih boste objeli, kako močno, kam boste položili roke, kakšno energijo, čustva in občutke boste imeli v sebi, jim boste povedali vse.

Kam bi radi odšli, kje je vaš najljubši, najsvetejši kraj, kamor bi odšli na svoj zadnji dan in se poslovili od njega in ga gledali še zadnjič s temi očmi, ki jih imate zdaj? Božali bi s svojim pogledom vse, kar vam je ljubo, vse, kar ljubite, kar radi gledate.

Dotaknite se stvari, ki so vam ljube, ki jih radi čutite pod svojimi rokami. Poslovite se od njih tako, da jih še zadnjič pobožate, se jih dotaknete. Nežno, nežno, nežno se jih dotaknete in (po)veste, da se poslavljate, da je to vaš zadnji pogled, vaš zadnji stik.

Koliko ljubezni, močnih čustev čutite v svojem telesu in svojem srcu? Kako močno občutite svoj zadnji dan? Naredite vse, da vam potem ne bo žal, da česa niste naredili na ta svoj zadnji dan v tem telesu, na tem planetu.

Kaj bi še želeli narediti na svoj zadnji dan? Dobro razmislite in se pravilno odločite, kajti popravnega izpita ne bo. Imate samo še nekaj ur današnjega dne, zato dobro razmislite in se odločite, kaj si želite doživeti te zadnje ure in minute.

Dobro poglejte okoli sebe, dobro poglejte svoje delovanje, svoje dneve, kako jih zdaj preživljate, in jih primerjajte s tem svojim zadnjim dnem v življenju ter poskušajte živeti vsak dan tako, kot da je vaš zadnji. Zakaj bi čakalo nekaj, kar je tako lepo, nekaj, kar vas osrečuje, nekaj, kar daje dober občutek vam in drugim.

Iz lastne izkušnje vam lahko povem, da se vam bo življenje popolnoma obrnilo, postavili si boste drugačne prioritete. Nekaterim stvarem in ljudem boste namenjali več časa, drugim manj, nekaterim pa sploh nič. V vsakem človeku boste videli samo dobro in vaši dnevi bodo tako lepi.

Polno in modro doživljam in preživljam vsak dan v življenju, kajti nikoli ne vem, kdaj je resnično moj zadnji. Uživam vsak dan v čudovitem novem dnevu, ki mi je bil podarjen, in se na koncu dneva zanj tudi zahvalim.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...