Miran Peterman

Zakaj je treba moškega za vsako stvar večkrat prositi?

9. avgust 2017    1212 ogledov

Danes ti bom zaupal majhno in zelo uporabno skrivnost, ki ti lahko spremeni življenje. Velikokrat dobim vprašanje: "Zakaj moram svojega dragega ves čas prositi? Vedno mu moram vsako stvar povedati in ga prositi večkrat. Imam ga že dovolj in se ne želim več s tem ukvarjati. Naredim sama in imam mir!"

Zveni poznano? Kaj se dogaja in zakaj se to zgodi? Kot sem že nekajkrat pisal, ima moški vedno svoj načrt. Tudi če ne dela nič, je to v tem trenutku njegov načrt. In včasih (kar pogosto) moški potrebuje svoj mir, zato se zapre v svojo luknjo, in takrat ga je najbolje pustiti pri miru. In če ima mir in ne čuti pritiska, bo hitreje prišel ven iz svoje luknje.

Moški ima svoj načrt in potem, drage dame, pridete ve s svojim načrtom ali nekim vprašanjem in zmotite njegov načrt. Počuti se potisnjenega v kot in pod pritiskom negativno odreagira. Mi lahko pomagaš, kdaj gremo tja, kako bi to, kdaj boš to ...? To so vse stvari, na katere moški v tistem trenutku nima odgovora, in ker je 'stisnjen v kot', se brani. In njegov odgovor je NE. Ne glede na to, kaj pričakujete od njega.

In ženske ta NE potem vzamejo za NE in se ne želijo več s tem ukvarjati. "Prosila pa ga ne bom, če noče, potem pa ne!" NAPAKA!

Moški se v trenutku, ko nima odgovora ali je nesposoben nekaj 'pametnega' odgovoriti, odreagirati, odzove na neki način samoobrambno in večinoma negativno. Vendar še isti trenutek v sebi začne iskati rešitev. Kako naj to organizira, kako naj to reši, kako naj pomaga in začenja spreminjati svoj načrt!

Če ga ženska pusti pri miru in svoje prošnje ali vprašanja ne ponovi, je na neki način rešil svoj 'problem' in se oddahne, ker je pritisk popustil in ima zdaj svoj mir. Vendar to ni rešitev. Zelo redki so namreč moški, ki sami od sebe pridejo do partnerice s svojim predlogom in rešitvijo. In tako sta prikrajšana oba partnerja in stvari se nikamor ne premaknejo. In naslednjič je partnerica še bolj nejevoljna in nesrečna, ker ga mora spet nekaj prositi in spraševati.

Kaj je rešitev, drage dame? Ko prosite partnerja ali ga nekaj vprašate in naletite na njegov ne preveč prijazni odziv, ga preprosto ignorirajte (odziv, ne partnerja). Kot da ga niste slišale, prezrite ga! Potem mu dajte nekaj časa, da se oddahne in v svoji glavi začne delati nov načrt, spremeni starega ali poišče rešitev. Nato pa ga še enkrat prijazno vprašajte ali ponovite prošnjo.

Videle boste, da stvar deluje, vsaj za večino mojih strank. Presenečene boste. Dobile boste pozitiven odgovor, pomoč, kot da se ni nič zgodilo. Seveda bo mogoče kdaj treba vprašati ali prositi trikrat, in ne samo dvakrat. Ko pa boste začele to delati, boste postale malo bolj potrpežljive s svojim moškim in uvidele boste, da moška reakcija nima nobene povezave z vami in njegovim odnosom do vas, ampak je to samo način, kako moški rešujejo stvari, ki zmotijo in spremenijo njihov načrt.

Tako da, draga moja, (na žalost) če hočeš biti princesa, moraš najprej vzgojiti svojega princa.;) Več o tem pa kdaj drugič.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...