Jana Špeh

Zakaj odpuščati?

piše: Jana Špeh
28. november 2016    1886 ogledov

Odpuščanje je v resnici pravo osvobajanje.

Odpuščanje je osnova za osebno osvoboditev in prvi korak k boljšemu načinu življenja ter hkrati boljšim odnosom, učinkovitejšemu reševanju težav in uspešnemu uresničevanju ciljev. 

Pomembno je:

  • Odpustiti sebi za vse tisto, kar jemljete kot osebni poraz v preteklosti, saj je to osnova za svobodno delovanje v vaši sedanjosti.
  • Odpustiti drugim za vse tisto, kar se vam zdi, da so naredili proti vam, saj je nujno, da spoznate, da nihče nima te moči, da bi lahko karkoli storil proti vam, razen ko sami to dopuščate.
  • Odpustiti sebi in odpustiti stare zamere. Le tako si omogočite biti prisotni zdaj, v tem trenutku, ko imate na voljo možnost izbire.

Da bi lahko svobodno delovali, je najprej treba sebe postaviti v stanje duha, da zmorete! Z naslanjanjem na rane iz preteklosti je nemogoče dosegati boljše rezultate v sedanjosti.

Če se  vam zdi, da ne morete odpustiti, vedite le, da boste zaradi tega s seboj nosili občutek grenkobe in zamere, ki ni ravno pozitivne narave. Ko nekomu ne morete odpustiti, s tem v resnici predajate svojo moč in se boste ob tej misli vsakič počutili nemočni.

Odpuščanje vas bo osvobodilo in tako boste prejeli svojo moč nazaj. Zamere, ki jih niste pripravljeni odpustiti, bodo prebivale v vaši podzavesti in vas opominjale na nerešene situacije v preteklosti.

Bodite prijazni do sebe, negujte se z najboljšim, kar lahko

Ko si boste odpustili, boste lahko zapisali nov scenarij, v katerem boste igrali novo vlogo, ki bo takšna, kakršno boste svobodno izbrali. Tako se boste osvobodili občutka, ki je izhajal iz zaznave, da ste igrali vlogo, v kateri menite, da ste ravnali negativno ali bili poraženi v preteklosti, ter si dali možnost, da sprejmete pretekle izbire kot nepomembne za vašo sedanjost. Tedaj boste svobodni in pripravljeni za bivanje v sedanjosti.

LJUBEZEN  je najmočnejše orodje, ki ga imate!

Življenje gre naprej, pa če se boste odločili ostati v ranah iz preteklosti ali ne. Poseben poudarek velja pomembnosti tega, da se naučite 'pogledati dlje', poiskati smisel tistega, kar vam je bilo dano, in prebirati iz lekcij, ki ste jih bili deležni.

Sprejmite odpuščanje in se zavedajte, da že danes lahko ustvarite nekaj novega ter ste pri tem uspešni. Uspeh pa ni odvisen le od tega, kar ste si zadali, ampak v veliki meri od tega, kar resnično čutite in v sebi verjamete.

Pomislite, kaj nosite s seboj v svoji dnevni 'prtljagi', in se osvobodite vsega tistega, kar je preprosto odveč. Ustvarite prostor, da bi lahko v svojo 'potovalko' vstavili vse tisto, kar resnično potrebujete! 

Odpustimo si preteklost in si privoščimo skok v sedanjost. Uživajmo v danih trenutkih, saj je lahko vsak trenutek za vsakega od nas nekaj posebnega.

Kaj pa ti praviš? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Toska
  komentiral 3 leto nazaj
Tako je! Spustimo Jezusovo ljubezen v naša srca, da odpustimo vsem ljudem in jih pošljemo v večno svetlobo! Tako bomo lahko taki kot smo v resnici: večni, popolni,
narejeni zato, da bomo srečni in večni.
Nalagam...