Pure vibration, harmonija telesa in duha

Zdrav ali bolan? odločitev je v tvojih rokah!

8. november 2019    53 ogledov

Noben od nas ne želi zboleti, vendar, zakaj sploh zbolimo? Prehodna bolezenska stanja so, kot vsi vemo, posledica naše odpornosti. Če naš imunski sistem deluje optimalno, bo tudi ob stiku z raznimi virusi ali bakterijami ustrezno ukrepal. Tudi, če zbolimo, bomo hitro spet na nogah. Ob dolgotrajnih tegobah, ko se že razvijejo kronične bolezni, trajne bolečine, psihične težave, naš imunski sistem tu ne more več obvladati situacije.

PA RECIMO BOBU BOB

Večina zdravstvenih težav, sploh kroničnih, je posledica našega načina življenja. Le 5 % (po zadnjih raziskavah še manj) na naše zdravje vplivajo geni! Ja, dokazano, samo 5 %! Za ostalih 95 % pa smo odgovorni sami, z našim načinom življenja. Torej imamo MI SAMI v svojih rokah moč, v katero smer bomo šli glede našega zdravja. Imamo moč, da se sami ODLOČIMO, kako se bomo počutili. Kaj bomo dali v usta, kakšen zrak bomo dihali, ali se bomo kaj gibali, kam so usmerjene naše misli, kako upravljamo z našimi čustvi … Vse je v naših rokah.

  Sami se odločamo, kako se bomo počutili.

ODGOVORNOST JE VEDNO MOJA

Mogoče je za nekoga misel, da je sam svoj gospodar glede svojega zdravja, strašljiva. Mogoče je komu prehudo slišat, da je sam odgovoren za svoje zdravje. Mogoče je komu nedopustno pomisliti, da si je sam nakopal težave, ki jih ima. Žal, ne moremo olepševati stvari, tako pač je.

Sami smo odgovorno za svoje zdravje.

Prej sprejmemo dejstvo, da v večini primerov sami gradimo naše počutje, prej to dejstvo predihamo in ponotranjimo, prej lahko začnemo sprejemati drugačne odločitve, in prej bomo ponovno bolj zdravi in srečni.

Noben drug ni nikoli odgovoren za to, ali smo zdravi ali ne. Vedno smo za naše zdravje odgovorni le sami. Noben nam ne grozi, da se moramo jeziti na stimulanse iz okolja, noben drug ni kriv, če se ves čas jezimo na druge ljudi, na to kar drugi rečejo, počnejo … Noben nas ne prisili v to, ker sami dopustimo, dovolimo, da se jezimo. In s tem, ko smo ves čas jezni, povzročimo v telesu kemijske reakcije, ki vplivajo na naše zdravje. Lahko se nam poviša krvni pritisk, srčni utrip, telo ne more opravljati funkcij razstrupljanja in strupi gredo nazaj v telo, nas delajo še bolj toksične in še bolj jezne. Iz tega lahko sledi kronično vnetje v telesu in pride do bolezni. Noben nas ni prisilil, da se jezimo, sami smo dovolili, da smo se tako odzvali.

Sami smo odgovorni za to, kako čustvujemo.

ČUDEŽNA TABLETKA

Najtežje se je obrniti vase, narediti spremembo pri sebi. Najlažje pa je na hitro pokrpati, kar se da, potem pa trpeti dalje. Ampak čudežna tabletka, ki bi rešila vse naše težave, ne obstaja. Mi smo ta tabletka, mi smo tisti, ki se odločimo, kako bomo živeli in čustvovali. Mi sami sprejmemo odločitve, kaj je za nas dobro in kaj ne. Kaj bomo jedli za kosilo, kam gremo na sprehod, kako se bomo odzvali v prometu … ali želimo biti zdravi in srečni. Bomo še vedno krivili druge, ali se bomo raje odločili za zdravje?

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...