Jana Špeh

Znate razumeti in sprejeti?

piše: Jana Špeh
12. april 2017    1141 ogledov

Razumevanje ima zame prav posebno pomembno mesto v ┼żivljenju vsakega posameznika. Navezovala se bom predvsem na dejstvo, da si ─Źisto vsak, brez izjeme ┼żeli razumevanja in sprejemanja.┬á

V sebi nosimo potrebo po pripadnosti, ki na lestvici ─Źlove┼íkih potreb zaseda prva mesta. Zavestno ali manj imamo ljudje v sebi potrebo po pripadnosti in predvsem zato v ve─Źjem delu vsi stremimo k temu, da bi bili razumljeni in sprejeti. Marsikdaj pa ni tako. Najprej bom sku┼íala navesti vzroke:

Prvi in glavni vzrok za va┼íe ob─Źutenje nesprejemanja je nedvomno v tesni povezavi z vami

Pomembno je, da v sebi ozavestite:

  • ┬áAli ste vi sami eden tistih, ki sprejema in nudi razumevanje?
  • Ali velja nasprotno?

V kolikor v sebi gojite veliko predsodkov do ljudi, ki so vam razli─Źni hkrati po zakonu privla─Źnosti oddajete to, kar v sebi nosite in ravno tisto, kar je va┼ía slika, ki ste jo sprejeli v sebi je hkrati slika, ki jo boste iz┼żarevali navzven. S tem ustvarite vibracije, ki jih oddajate in na ta na─Źin ustvarjate tisto, kar v resnici vidite.

Naslednji stavek je v resnici vaja. Preberite si ga na glas in ponovite vajo ve─Źkrat zve─Źer pred spanjem in zjutraj, ko se prebudite:

┬╗Sprejemam svet in ljudi v njem kot bo┼żanska bitja. Niso vsi enaki kot jaz a vsak je pomemben po svoji vlogi. Cenim, da vsak na svoj na─Źin in s svojimi mo─Źmi prispeva svoj dele┼ż k tej popolni celoti. Celota je popolna, ker smo vsi pomembni v njej. Samo jaz in samo moj del ne tvori celote, moj dej je brezsmiseln brez dela celote. Le skupaj lahko ustvarimo najve─Źji bo┼żanski plan. Smo bitja enosti in plod stvaritelja celotnega stvarstva. Zakaj potem zaznavati razlike, ko te v globoki resnici ni. Vsi smo del veli─Źastnega projekta in, ko bom v sebi pripravljen/a sprejeli tako videnje resnice, tedaj bom odprt/a na sprejemanje in razumevanje.

Daj in dano ti bo!

Govori le o tem, da ko boš pripravljen/a sprejeti, boš hkrati sprejet/a.

Enako velja za razumevanje. Pri─Źakovati razumevanje dokler sami v prvi vrsti ne razumete drugih pogledov je odve─Ź. ┼áele ko boste v sebi razumeli, da razlik v resnici ni, da smo vsi eno, boste pripravljeni razumeti, da se vsak vede le po tem kakor najbolj┼íe zna oz. ravno tako kot misli v sebi, da je najbolj┼íe. Kdo pa ste vi, d bi dolo─Źali o tem kako naj se drugi vedejo in sploh kaj naj po─Źnejo v svojih ┼żivljenjih, da jih boste vi lahko razumeli?

Seveda je to, kar pi┼íem nekaj v kar globoko verjamem a zdi se mi pomembno tudi omeniti dejstvo, da je pomembno slediti sebi in svojemu srcu z vedenjem, da s tem na─Źinom ne ┼íkodujemo drugemu.

Ljudje marsikaj po─Źnemo iz ┼żelje, da bi bili sprejeti ...

V resnici ljudje marsikaj po─Źnemo iz ┼żelje, da bi bili sprejeti, da bi se po─Źutili del ne─Źesa in da bi bili ljubljeni. Pri tem pa je lahko najhuje to, da nismo vedno zavestno prisotni in izbiramo vedenja na podlagi hipoteze, ker v sebi mislimo, da je to najbolj┼íi - pravi na─Źin da bomo veseli.
Tako ja. Ta zapleteni koncept se za─Źne oblikovati v otro┼ítvu, ko enostavno karkoli po─Źnemo, dobimo zato povratno informacijo grajo ali pohvalo. Ob tem, ko otrok skozi besede star┼íev ali skrbnikov zazna, da je naredil nekaj, kar ni ok bo dovolj ┼że preprosto, da prisluhne navodilom kaj lahko in kaj ne ter kaj je dobro in kaj je slabo. Torej naredi, kar ti povejo in tako si popolnoma sprejet.

No sedaj pa preidimo na obdobje, ko se razvijemo v odraslo osebo. ┼áe vedno ima vsak mo┼żnost izbire in kljub temu, da vsekakor in na sre─Źo nismo vsi enaki vlada trend, da sledimo nekim na─Źelom, ki jih postavlja dru┼żba. ─îe se malo poglobim v svojo trditev je marsikdaj sledenje ne─Źemu le potreba po povezovanju in sprejemanju. Predstavljajte si v dru┼żbi prijateljev naprimer: "─Źe bom tak kot oni, me bodo sprejeli"
"Ce delam to, kar delajo drugi me sprejemajo" 
Ravno v takem procesu se pojavi nevarnost, da ob prilagajanju zaradi potrebe po pripadnosti izgubite sebe. Lepo je biti obkro┼żen z ljudmi, ki te podpirajo. To vsi vemo a pomembno je v neki to─Źki biti povezan s seboj in ravnati po tem, kar si in ne le tako kot misli┼í da bi bilo najbolj┼íe le, da bi bil sprejet.

Ali sprejemam in razumem sebe?

Preprosto zato ker velja zlato pravilo na vseh podro─Źjih na┼íega ┼żivljenja, kar ima┼í to tudi privablja┼í oziroma lahko da┼í samo, ko ima┼í, ker vse to, kar resni─Źno ─Źutimo tudi oddajamo. ┼Żelimo biti sprejeti?

Najprej ljube─Źe sprejmimo samega sebe. Biti ljube─Ź do sebe in se sprejeti tak┼ínega kakr┼íen si in se imeti rad zgolj ker si je klju─Ź, ki odpira vrata sprejemanju tudi navzven.
Saj boste oddajali novo energijo ljubezni in sprejemanja.

Ali po─Źnem, kar me veseli ali zgolj hrepenim po nekem potrjevanju dru┼żbe, da mi sporo─Źijo ali sem dovolj primeren?

Pomembno je poiskati sebe.. 
Preprosto zato, ker sledenje ─Źrednemu instinktu biti primeren za vse dolgoro─Źno ni zagotovilo, da vas le to privede do sre─Źe.┬á
Za vse tiste, ki ┼żivite svoje ┼żivljenje, svoje sanje seveda velja, da ni zagotovila, da bodo vsi sprejeli, kar po─Źnete. A vendar boste v sebi s tem na─Źinom lahko bolj zadovoljni. Potreba biti sprejeti lahko ustvarja konflikt v vas. Preprosto, ker ne morete pri─Źakovati, da vas bo nenadoma ves svet podprl ves svet pri tem kar po─Źnete a kar je najbolj pomembno.

Ali vi sprejemate druge?

Ali ste pripravljeni sprejeti, da nekdo drug pa─Ź po─Źne nekaj drugega in ste ok s tem. Ali ste med tistimi ki gojite veliko predsodkov do kakr┼ínihkoli razlik. V tej to─Źki razmislite kako lahko pri─Źakujete, da vas drugi sprejemajo, ─Źe ste polni predsodkov do drugih. Pomislite najprej je pomembno dati, vse to, kar ┼żeli┼í prejeti. Sprejeti boste, ko boste pripravljeni sprejeti.
Najprej daj to kar ┼żeli┼í prejeti. Vse se vrti in ta proces nam zagotavlja da to kar oddajamo hkrati pritegnemo.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...