21
julij

Poletna gorska Qigong delavnica na Rogli

Organizira: Društvo Tolmun
Kdaj: 21. julij ob 10:00 do
25. julij 2021 ob 13:00
Kje:
Prispevek:po izbranem paketu
Organizira:Društvo Tolmun
Kontakt:041-430 650

41 ogledov

5-dnevna poletna gorska qigong delavnica

21. - 25. julij 2021 na Rogli

STARODAVNE VAJE POMLAJEVANJA IN DOLGOŽIVOSTI

Qigong je v zgodovini Kitajske že od nekdaj bil del velike družine Wu Shu (kitajskih borilnih veščin) in tradicionalne kitajske medicine. Qigong je novodoben izraz za več tisoč zvrsti vaj, ki so nekdaj bile poznane tudi kot Dao Yin vaje. Qigong pomeni "gojenje življenjske energije". To je vadba, ki usklajuje dihanje, gibanje in zavedanje. Vključuje tudi delno razumevanje principov TKM in Wu Shu filozofije. Pri vadbi spremljamo normalno ritmično dihanje, ki ga usklajujemo z ustreznimi počasnimi gibi, kar vpliva na pretok telesnih tekočin. S tekočim izvajanjem gibov, mirnim, pozornim stanjem in vizualizacijo vodenja Qi skozi telo postopoma dosegamo dobrobiti, ki so danes tudi znanstveno dokazana.

Na delavnici se bomo tematsko posvetili predvsem več kot 2000 let staremu in uveljavljenemu  sklopu vaj  - Qigong  pomlajevanja in dolgoživosti. To je sistem preizkušenih stoječih in ležečih vaj iz zakladnice več kot 100 let stare Qigong mojstrice Wan, zato jih tudi imenjujejo vaje Dolgoživosti. Osnovna forma obsega 10 vaj, ki se jih je enostavno naučiti, so prijetne za izvajanje in slovijo po svojih pomlajevalnih lastnostih. Vaje so namenjene izboljšanju pretoka Qi po telesu in krepitvi notranjih organov (vključno s srcem, pljuči, jetri, vranico in ledvicami), ki so tako zelo pomembni za naše zdravje in dobro počutje. Ta krepitev lahko zaustavi nadaljnjo degeneracijo organov in začne nenehni proces pomlajevanja.

Poučuje Igor Gregorc, taijiquan in qigong učitelj z dolgoletnimi izkušnjami.

 

PROGRAM DELAVNICE:

1) Osnove razumevanja dela z življenjsko energijo Qi

2) Longevity Qigong – forma desetih kompleksnih vaj Qigong mojstrice Wan

·        Uvodna vaja – sprostitev in priprava

·        Vaja Val - krepi pljuča in pozitivno vpliva na srce in pljuča

·        Vaja Neskončnost – odpira meridiane pljuč, srca, velikega in malega črevesja, osrčnik in trojni grelec

·        Vaja Zajemanje lune – blagodejno deluje na vse sklepe v telesu in odpira številne meridiane; posebej krepi pljuča in srce.

·        Vaja Plavajoča žaba, metuljev slog, žaba  na eni nogi – vse tri vaje celostno delujejo na telo in odpravljajo blokade v sistemu meridianov. Pomagajo sprostiti ramena, gležnje, prsni koš in hrbtenico.

·        Vaja Tresenje zmajevega repa – vaja krepi pravilno delovanje reproduktivnih organov, vitalizira hrbtenico, vrat in še posebej spodnji del hrbta.

·        Vaja Plavajoči zmaj – krepi pravilno delovanje prebavil, reproduktivnih organov, spodbuja delovanje ledvic in blagodejno vpliva na celotno hrbtenico

·        Vaja Valovanje zmajevih brkov – odpravlja blokade v meridianih, ki se nahajajo bočno v telesu. Vpliva pozitivno na prebavila, reproduktivne organe in hrbtenico.

·        Vaja Krogi harmonije – vaja spodbuja in krepi delovanje živčnega sistema in krepi srce, pljuča

·        Skupina vaj Zemeljska energija  - spodbujajo delovanje notranjih organov (ledvici, jetra, vranica, reproduktivni organi)

3) Pomembna načela in praktični napotki za učinkovito vadbo.

4) Qigong meditacije:

- Osnove za vadbo meditacije

- Meditacija ledvičnega diha – krepitev delovanja ledvic

- Daoistična Meditacija za obnovitev življenjske energije Qi v telesu

- Shen Zhen gung meditacija- Srce in duh kot ene - Enostavna, lahkotna, proti-stresna, gibalna

5) Sedeči Qigong za vitalnost pomembnih  notranjih organov – enostaven Qigong  za izvajanje, primeren tudi za tiste, ki težko stojijo.

6) Dihalne vaje za vitalnost – Tu na Si ba - za hitri dvig vitalnosti in krepitev pljuč

7) Nei gong in Tao gong vaje- zaznavanje in obnavljanje življenjske energije

8) Samo-masažne vaje - Skupina vaj za spodbujanje in razporejanje Qi energije

9) Malo presenečenje

 

URNIK DELAVNICE:

Učenje z vadbo se odvija čez cel dan od jutra do večera in je razporejena po delih 1,5 – 2 ur z vmesnimi pavzami, ki omogočajo počitek ali druženje, obisk bazena/savne, sprehod.

            Okviren urnik qigong učenja in vadb:

sreda: 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30

četrtek, petek, sobota: 7.30 – 8.30, 10.30 -12.00, 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30

nedelja: 7.30 – 8.30, 10.30 -12.00

 

BIVANJE:  

V hotelu Rogla imamo rezervirane dvoposteljne sobe s polpenzionom (samopostrežni bar za zajtrk in večerjo). Vse sobe so bile prenovljene. 

Bivanje v hotelu nam brez doplačila omogoča tudi:

·        Neomejeno kopanje v hotelskem bazenu (tudi na dan odhoda)- v skladu s predpisi

·        1x na dan prost vstop v hotelsko savno (če bo dovoljeno s predpisi)

·        brezplačno hotelsko parkirišče (garaža je z doplačilom)

·        brezplačen WiFi ob recepciji in v sobah

·        izposoja kolesa ali palic za nordijsko hojo v času našega bivanja.

Za ostale dodatne aktivnosti izven qigong delavnice so potrebna doplačila. 

           

CENA: 

Paket vključuje: program in izvedbo programa delavnice, gradivo vaj, bivanje v dvoposteljni sobi s polpenzionom, takse, najem dvorane. Prevoz ni vključen v ceno.

 

a) Zgodnja prijava paketa - plačilo na TR pred 20.6.:

Cena za člane društva Tolmun in njihove družinske člane: 440 € po osebi.

Za nečlane društva: 480€. Popustov ni.

b) Pozno plačilo paketa na TR po 21.6.:  520 € po osebi. Popustov ni.

c) Samo delavnica brez koriščenja hotelskih storitev: 250 €

d) Možna so doplačila:

·        za enoposteljno sobo doplačilo: 60 €

·        za vsako kosilo: 16 € 

·        doplačila za garažo 10 € na dan na vozilo

 

e) V primeru odpovedi po 15.7. so stroški odpovedi 80 € po osebi.

PRIJAVE:  do zapolnitve mest v rezerviranih sobah

po tel. 041- 430 650 ali na e-mail: solanotranjemoci@gmail.com

 

Delavnica je primerna za vsakogar; za tistega, ki bi se rad začel učiti in vaditi qigong in za tistega, ki bi rad znanje nadgradil, poglobil, ozavestil.

 

O LOKACIJI:

Center Rogla omogoča, da doživimo aktivne počitnice in obenem kakovosten oddih na gorskem zraku v zavetju dreves, kar bo posebej ugodno v toplih poletnih dneh. Qigong vadba se bo odvijala v naravi; v primeru slabega vremena imamo rezerviran vadbeni prostor v hotelskem kompleksu.

Center na Rogli odlikuje bivanje v mirnem in sproščujočem okolju narave. Nastal je predvsem kot naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center. Ime izhaja iz besede rogovila, ki ponazarja rogovilasto razvejano travnato gorsko sleme, ki se razprostira na 5,7 km2, na nadmorski višini približno 1500m. Sprehodi so možni po ustrezno označenih poteh ali kolesarskih stezah. Možnosti za gibanje v naravi so številne.

Bivali bomo v hotelu, ki se nahaja v samem središču športnega centra Rogle na nadmorski višini 1517m. V sklopu hotelov se nahaja prava mala “dežela dobrega počutja” z notranjim bazenom, masažnim bazenom in savnami ter otroškim bazenom za najmlajše. Gostom so dodatno na voljo tudi storitve masaž ter drugih lepotnih tretmajev. Hotel poleg naravno lepega gorskega okolja razpolaga tudi z veliko večnamensko športno dvorano s fitnes centrom, plezalno steno, aperitiv barom, seminarskimi sobami, otroškim in internetnim kotičkom ter sodobnim zdravstvenim centrom. Sodobno opremljenem wellness center dopolnjuje dodatno bogato ponudbo aktivnosti.

Prehrana je odlična. Velika hotelska restavracija s samopostrežnim bifejem omogoča izbiro tudi vegetarijanskih obrokov. Poleg samopostrežne restavracije je na voljo tudi bogata a-la-carte ponudba, kjer se lahko okusi tradicionalne pohorske jedi. V neposredni bližini turističnega naselja je več turističnih kmetij, kjer si lahko ogledamo, kako poteka življenje na kmetiji danes in poskusimo lokalne dobrote.

  

PRIDRUŽITE SE NAM!

 

ORGANIZATOR

Smo rekreativno in izobraževalno društvo za miselno in gibalno kulturo ter osebnostni razvoj

  |  taichi-sola.si/

Dogodki organizatorja

Članki organizatorja »

Nalagam...