Amai
zvočna alkimija

Amai - magija zvoka, Vesna Kukić Knez, s.p.

Ipavčeva ulica 26
2000 Maribor

69386 zahval     1979 ogledov

Ujeta v iluziji življenja samega, me je življenje na nek način »primoralo« skozi ravno ne lahke lekcije, da sem končno dojela in si dovolila biti jaz-jaz. Kajti bolj ko sem zanikala svojo resnično Bit, bolj sem se oddaljevala od sebe, težje so bile lekcije.

Hvaležna za vse izkušnje, tako svetle in temne, kajti dobila sem najdragocenejše darilo in to je vrnitev k sebi, k svojemu Izvoru, k svoji luči, ženskosti in notranji moči.

Zato, naj se vam predstavim in vam povem svojo zgodbo, prepletene z mislimi, kratkimi zgodbicami, barvami, ilustracijami, plesom, zvokom ...

Sem Amai.

Sem plesna pedagoginja in plesalka. Soustanoviteljica in predsednica Kulturno umetniškega plesnega društva POT; 2006. Avtorica projekta Sedemkratno potovanje. Idejni vodja in koreograf vseh 7-ih plesnih predstav. V letu 2018/19 kreirala in izvedla na malem odru Narodnega doma, avtorsko plesno predstavo RAZPIRAM KRILA, kjer sem se predstavila kot plesalka in ustvarjalka zvoka, glasu.

Sem raziskovalka in kreatorka holističnega zvoka (gong, pojoče posode, boben …), učenka gong mojstra Dona Conreauxa iz ZDA in Mojce Malek. Že 8 let izvajam zvočna potovanja in širim zgodbo o zvoku in njegovi vibraciji med ljudi. Občasno izvajam zvočna potovanja v medgeracijskem centru Hiša Vseh Generacij Zg. Kungota. Redno izvajam zvočna potovanja v Holističnem centeru Moč Srca, Vetrinjska ulica 12, Maribor.

V samozaložbi sem izdala dve knjigi: pesniška zbirka TECI, AMAI, TECI; 2015 in pesmi, kratke zgodbe, angelska sporočila, navdihnjenke RAZPIRAM KRILA, 2019.

1. ZVOČNA MASAŽA in ZVOČNA KOPEL

Individualna zvočna masaža se izvaja v varnem in zaupnem prostoru. Je intenzivno, saj vibracije vplivajo direktno na vaše celotno bitje. Telo se začne postopoma sproščati in posledično zavestno občutimo, kje so naše blokade. Te se lahko pojavijo na fizični, čustveni, mentalni ali duševni ravni. Odvisno od vsakega posameznika.  Vsako zvočno potovanje je edinstvena izkušnja, kar pomeni, da večinoma dobite tisto, kar najbolj potrebujete v danem trenutku. Lahko prepoznamo in se soočimo z našimi travmami, se preprosto globoko sprostimo, dovolimo zadržanim čustvom, da nas preplavijo in jih izrazimo, lahko dobimo uvide za naše trenutne življenjske izzive. Zvok vam pomaga, da se premaknete iz misli v občutke. Zelo je pomembna namera, ki si jo damo pred začetkom. Pri rednih obiskih lahko osebnostno napredujemo. Hitreje prepoznavamo in spreminjamo naše čustvene vzorce.Na potovanju se uporablja gong, kristalne in tibetanske pojoče posode, terapevtske glasbene vilice, zvončki, školjka, šamanski boben, oceanski boben, stresala, ropotulje. Glasbila se po potrebi tudi polagajo na samo telo, tako, da lahko vibracije še globlje prodrejo v  celice.

Pri zvočnem potovanju v paru, pa se razrešujejo medosebni odnosi. Odnos se lahko še bolj poglobi in preide na novo raven. Lahko pridete z mamo, očetom, s sestro, s partnerjem ali pa s prijateljico in doživite vajino izkušnjo. Vajina prepletena energetska polja zvok harmonizira in posledično se izboljša sama komunikacija med vama. Med samo zvočno terapijo se odpira naše srce in hitreje zaznamo, prepoznamo čustvene blokade. Le te se lahko včasih razrešijo na energetski ravni in besede sploh niso potrebne. Včasih pa lažje ubesedimo probleme, ki jih drugače ne bi mogli. Ustvari se bližina in povezanost na globlji ravni. Ni pa to čarobna palica za težave.

Pri skupinskem zvočnem potovanju udeleženci ležijo na tleh in se prepuščajo, predajajo zvočnim vibracijam iz različnih instrumentov. Ustvari se skupinska dinamika. V samo treh minutah poslušanja in umirjenega diha nas zven gonga umiri, možgani preklopijo v nižja valovanja, pojavijo se sinhronizacije med levo in desno možgansko polovico. S holističnimi zvoki, gongi, pojočimi posodami, s školjko, s šamanskim bobnom in še z mnogo drugimi instrumenti dosežemo sproščenost telesa, ki je nujna, če želimo še z dodatno namero aktivirati samozdravljenje. Vibracije zvokov prodrejo globoko v naše fizično vse do celic. Umirijo naša čustva, misli. Pokažejo nam na katerem področju imamo blokade. Tako hitreje prepoznamo naše šibke točke in jih lažje odpravimo. V teh kaotičnih časih so nam holistični zvoki lahko v veliko pomoč pri dvigu vibracij. Na potovanju se uporablja gong, kristalne in tibetanske pojoče posode, zvončki, školjka, šamanski boben, oceanski boben, stresala, ropotulje. Po sami zvočnem potovanju se udeleženci počutijo sproščeni, umirjeni, polni energije. Lahko prepoznajo tudi svoje speče potenciale.

2. PLESNE DELAVNICE

Drage Bojevnice.
Čas je, da se dvignemo iz pepela, 
otresemo saje iz sebe,
se zavemo mogočnosti Matere Zemlje 
in ponosno z vso svojo svetlobo, močjo, 
začnemo kreirati svoje življenje, ki smo ga dostojne. 
Da začnemo živeti svojo zgodbo, svoj ples.

Vabim vse tiste, ki vam je gib, ples pri srcu in bi želeli zavestno spoznati njegove alkimistične učinke, da skupaj prebijemo tančico iluzije v kateri živimo in da se podamo na pot proti svoji pravi, izvorni moči, da ji dovolimo, da zažari in da zajame vse plasti našega življenja.
Vabim tiste, ki bi se želeli zavestno povezati ali še bolj poglobiti stik z Materjo Zemljo in z vsemi njenimi kraljestvi in v polnosti čutiti njeno podporo skozi komunikacijo. Plesno predznanje ni potrebno.
Delavnica poteka individualno ali skupinsko. Največ do 5 plesalk.

Za več informacij in narezervacijo termina mi pišite na info@amai.si

Ples, Zvok in Pisanje mi bogatijo in osmišljajo bivanje na Zemlji. Hvaležna za vsa spoznanja, da lahko na te načine udejanjam sebe kot ustvarjalno bitje. Hvaležna svoji Duši za vso svetlobo, podporo in navdihe.

Angeli Razpirajo krila

Angeli Razpirajo krila

15 inspiracij   22931 zahval
Amai te spominja

Amai te spominja

15 inspiracij   46441 zahval
Nam želiš kaj sporočiti? 3
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Alenka
  komentiral 3 teden nazaj
Gospo sem danes po naključju osebno spoznala.
Krasna oseba.
Ivica
  komentiral 1 leto nazaj
Hvala
* Izbrisan
  komentiral 6 leto nazaj
Še jokam.....v bolečinah.
Hvala za vzpodbudo

Pošlji sporočilo  |  Amai - magija zvoka, Vesna Kukić Knez, s.p.

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...