Alenka Ivančič
avtorica romana Lovilka sanj

1 zahval     785 ogledov

Po izobrazbi sem novinarka, po duši in srcu pa pisateljica in blogerka, ki ji je v največje veselje in zadovoljstvo, če v njenih besedah kdo najde delček tistega, po čemer hrepeni. Morda malce utehe, širine, drugačnosti, oddiha, vznemirjenja, radosti, ganjenosti …

Pred kratkim je izšel moj prvenec, ljubezensko-potopisni roman z naslovom Lovilka sanj, pri pisanju katerega sem črpala iz lastnih življenjskih izkušenj in potovanj. Ponosna sem, da predragi bralke in bralci v knjigi prepoznavajo kakovostno in navdihujoče literarno delo.

Roman potuje v globino dekletovega srca, ki išče pomen prave, neponarejene ljubezni, a med iskanjem ugotovi, da je mogoče ljubezen dojemati tudi na njej dotlej neznane načine. Skozi potovanje po Keniji ter skozi nenavadno romanco s pouličnim umetnikom južnoameriškega rodu, Illanom (zgodba je spisana po resničnih dogodkih), spoznava sebe in drugačnost. Illan poruši še zadnjo opeko obzidja, za katerim je odraščala. Občutek, da jo v družbi nekaj utesnjuje, postane nezajezljiv, požene jo v odkrivanje drugačnih načinov razmišljanja.

Ker neznansko uživam v raziskovanju družboslovnih področij, knjiga na preprost način spregovori tudi o stereotipih in reprezentacijah. Ugotavlja, na kakšne načine so nam predstavljene določene družbene »resnice« in kako vse skupaj vpliva na naša dojemanja ljudi in okolja. Zame osebno so bile te teme izhodiščna točka za vsa nadaljnja razmišljanja o življenju, o osebnostni rasti, o prihodnosti človeštva. Začela sem se zavedati lastnih omejitev uma in omejitev zahodnih ideologij. Prebudila sem se v človeka, ki želi sprejemati drugačnost. In kar je najpomembneje: začela sem ločevati med tem, kar mi narekuje intuicija, in tem, kar mi narekujejo načela, vrednote in norme naše družbe.

Večji del otroštva sem sicer preživela na kotalkah. Do 18. leta sem trenirala umetnostno kotalkanje, ki mi je ob podpori čudovitih staršev omogočilo številna potovanja po Evropi in svetu. S trdim delom in predanostjo sem sedemkrat postala državna prvakinja. Kasneje sem se ukvarjala tudi s show skupinskim plesom, danes pa živim jogo, ki je moj most čez vsakodnevne izzive in vodilo pri osebnostni rasti.

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Avtorica romana Lovilka sanj

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...