ART Mandala by Sonia Trošt, slikanje mandal, eko - feng shui arhitektura

ART Mandala by Sonia Trošt
slikanje mandal, eko - feng shui arhitektura

1 zahval     555 ogledov

Sonia Trošt je Magistra Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, še preje pa je diplomirala na Fakulteti za arhitekturo . Specializacije iz področij Eko umetnosti in arhitekture je izvajala doma in v tujini (Lugano, Švica, London, Velika Britanija, Bangalore-Vrindavana, Indija).

Njene postavitve ART Mandal se predstavljajo doma in v tujini –  Formaviva  ~ Debeli rtič , Domus Medica – Ljubljana , Festival Benessere / Andalo, Italija / ,  Internavtika  2016 v Portorožu, Lago di Molveno, Italija .. Selile so se tudi iz kulturnega središča ROTUNDA v Kopru, Eko ART Centra v Puli, Hrvaška do Atrija CONVENT v Ankaranu, Interaktivnega evropskega muzeja itd.

Razstavljala je tudi na posebnem dogodku v evropkulturnem Centru KSEVT v Vitanjah, Slovenija*. To je bila 6 urna zvočna Mandala za kresno Noc z enim najbolj znanih svetovnih tolkalistov -ANDREA Cantazzo, Amerika.

Predstavlja umetnost in slika z drugega zornega kota

Že celo življenje jo navdihuje in navdušuje spoznavanje prave resnice našega, človekovega obstoja.

Skozi svet barv, občudovanja narave in iskanja prvinskih vzorcev arhitekture v okolju, ki nas obkroža, je začutila klic po ustvarjanju ART Mandal. Skozi njih se namreč pretakajo prvinske forme, vzorci ter barve našega planeta, univerzuma, tudi širših dimenzij bivanja, katerih se človek vedno niti ne zaveda.

Skozi sliko prenaša na platno najrazličnejše vibracije in energije, ki v naravi, vesolju in seveda v nas samih obstajajo.

Vse to tudi sedaj v vseh svojih razsežnostih upodablja skozi svet njene umetnosti. Eksplozija barve, form in oblik se prelivajo na njenih platnih večjih dimenzij.

Gre za pretok pozitivnih misli, idej , prenos nevidnega v svet vidnega.

Na Tv Sloveniji je vodila rubriko o umetnosti in arhitekturi ART AKT. Večkrat je potovala po Indiji, snemala tam dokumentarne filme, saj je ta dežela nabita s svetom barv, čudežnimi oblikami in predvsem z velikim duhovnim potencialom.

ART Mandala najde svoje vzorce že v Vastu Shastri, pradavni znanosti o umetnosti in arhitekturi, ki naj bi izvirala že izpred leta 3000 pred našim štetjem. Starodavne vede kakor tudi Veda Vastu Shastra so bile napisane v Sanskrtu – starodavnem jeziku, ki naj bi bil tudi izvor indoevropskih jezikov.

ART & SOUND Mandala

Ti starodavni zvoki ter zapisi se pretvarjajo tudi v simbole. Določeni zvoki nosijo svoj simbol.

In prav te zvoke ter simbole  raziskuje tudi Sonia Trošt v projektu imenovanem ART & SOUND Mandala, z enim izmed največjih italijanskih strokovnjakov na področju raziskovanja vokala, Alessandrom Imelijem ( Alex Imelio ). 

Ta čas tudi skupaj odkrivata zvoke različnih pojavov v naravi , v mikro in makrokozmosu. Preko različnih znanstvenih instrumentov se ti posebni prvinski zvoki pretvarjajo v simbole.

In ti simboli se razkrivajo skozi eksplozije barve, form in oblik, ki jih Sonia Trošt upodablja na njenih platnih večjih dimenzij.

Njeno delovanje sega predvsem na področje ekološke umetnosti

Živi in deluje na slovenski Obali. Kristalne kode vnešene v energetske slike so odsev zveznatega neba in pozicij planetov na nebu. Projekte izvaja doma in po svetu pod univerzalnim naslovom Ecolife ART.

Njena slika je preplet barv, oblik, naravnih materialov, swarovski kristalov, peskov ...

Podnaslov njenega dela je ART’ UNIVERSE’ & VISION / umetnost’ univerzum’ & vizija’ /

Poglejte si še več njenih umetnin  

KONTAKTIRAJ PONUDNIKA  

 

Pošlji sporočilo ponudniku | Arhitektura EKOLIFE

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.

Lokacija | Kolomban 87, Ankaran/Ancarano


Nalagam...
PRIJAVI  

Komentarji

  Bodi prvi in podaj svoj komentar! S svojim komentarjem dobiš tudi 3 žarke!

Facebook komentarji