Mandala art in feng shui arhitektura
Mag. SoniaSofia Trošt, slikarka. , eko - feng shui arhitektura

5 zahval     3332 ogledov

SoniaSofia Trošt je Magistra Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, še preje pa je diplomirala na Fakulteti za arhitekturo . Specializacije iz področij Eko umetnosti in arhitekture je izvajala doma in v tujini (Lugano, Švica, London, Velika Britanija, Bangalore-Vrindavana, Indija).

KOLEDAR 2023 Art MANDALA slikarke SonieSofie Trošt >>

Njene postavitve ART Mandal se predstavljajo doma in v tujini:

  • 2023:WTC center, Ljubljana - Galerija Moro & Kunst, Inštitut DORA, Ljubljana, Design district - Rovinj /Hr/, Internautica - Portorož /Slo/

  • 2022: RAZSTAVIŠČE - Dvorec Ravne / Slo / _ KRONA Magistrale, Onkološki inštitut DORA, Ljubljana / Slo /

  • 2021: Formaviva - Izola / Slo / 

  • 2020: Magistrat - WEF Ljubljana, Iseos Cleopatra - Kamnolom Lipica /Slo/

  • 2019: Ambient 2019 - Gospodarsko razstavišče_ Ljubljana /Slo/, ART Expo - Ljubljana /Slo/, Nautica  Portorož /Slo/ , Center Obilja - Koper / Slo /

  • 2017-2018 - Italija: Milano ~ Pavia art gallery, ART Expo, Ljubljana, Riva del Garda /kongresna palača/ - Italija, Austrotel Ljubljana, Galerija LifeClass Portorož /Slovenia /, Galerija Središče Rotunda, Koper/Slovenia

  • 2016:-2017  - Formaviva ~ Debeli rtič /Slo/ , Domus Medica - Ljubljana /Slo/ , Festival Benessere / Andalo, / Italija /, Internavtika 2016 - 2017 /Slo /, Lago di Molveno /Italija/, Atrij CONVENT Ankaran /Slo/

  • 2015: Evropski kulturni Center Vesoljskih tehnologij KSEVT /Slo/, Galerija ROTUNDA Koper /Slo/, Eko ART Center v Puli /Cro/, ...

Predstavlja umetnost in slika z drugega zornega kota

Že celo življenje jo navdihuje in navdušuje spoznavanje prave resnice našega, človekovega obstoja.

Skozi svet barv, občudovanja narave in iskanja prvinskih vzorcev arhitekture v okolju, ki nas obkroža, je začutila klic po ustvarjanju ART Mandal. Skozi njih se namreč pretakajo prvinske forme, vzorci ter barve našega planeta, univerzuma, tudi širših dimenzij bivanja, katerih se človek vedno niti ne zaveda.

Skozi sliko prenaša na platno najrazličnejše vibracije in energije, ki v naravi, vesolju in seveda v nas samih obstajajo.

Vse to tudi sedaj v vseh svojih razsežnostih upodablja skozi svet njene umetnosti. Eksplozija barve, form in oblik se prelivajo na njenih platnih večjih dimenzij.

Gre za pretok pozitivnih misli, idej , prenos nevidnega v svet vidnega.

Na Tv Sloveniji je vodila rubriko o umetnosti in arhitekturi ART AKT. Večkrat je potovala po Indiji, snemala tam dokumentarne filme, saj je ta dežela nabita s svetom barv, čudežnimi oblikami in predvsem z velikim duhovnim potencialom.

ART Mandala najde svoje vzorce že v Vastu Shastri, pradavni znanosti o umetnosti in arhitekturi, ki naj bi izvirala že izpred leta 3000 pred našim štetjem. Starodavne vede kakor tudi Veda Vastu Shastra so bile napisane v Sanskrtu – starodavnem jeziku, ki naj bi bil tudi izvor indoevropskih jezikov.

ART & SOUND Mandala

Ti starodavni zvoki ter zapisi se pretvarjajo tudi v simbole. Določeni zvoki nosijo svoj simbol.

In prav te zvoke ter simbole  raziskuje tudi Sonia Trošt v projektu imenovanem ART & SOUND Mandala, z enim izmed največjih italijanskih strokovnjakov na področju raziskovanja vokala, Alessandrom Imelijem ( Alex Imelio ). 

Ta čas tudi skupaj odkrivata zvoke različnih pojavov v naravi , v mikro in makrokozmosu. Preko različnih znanstvenih instrumentov se ti posebni prvinski zvoki pretvarjajo v simbole.

In ti simboli se razkrivajo skozi eksplozije barve, form in oblik, ki jih Sonia Trošt upodablja na njenih platnih večjih dimenzij.

Njeno delovanje sega predvsem na področje ekološke umetnosti

Živi in deluje na slovenski Obali. Kristalne kode vnešene v energetske slike so odsev zveznatega neba in pozicij planetov na nebu. Projekte izvaja doma in po svetu pod univerzalnim naslovom Ecolife ART.

Njena slika je preplet barv, oblik, naravnih materialov, swarovski kristalov, peskov ...

Podnaslov njenega dela je ART’ UNIVERSE’ & VISION / umetnost’ univerzum’ & vizija’ /

Poglejte si še več njenih umetnin  

Nam želiš kaj sporočiti? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
* Izbrisan
  komentiral 4 leto nazaj
Zanimiva delavnica. Razmišljam da se prijavim

Pošlji sporočilo  |  ECOLIFE Art

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...