Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Aktivne Osho meditacije

piŔe: uredniŔtvo
2. maj 2016    1129 ogledov

Kaj so aktivne Osho meditacije?

Aktivne Osho meditacije so meditacije, ki nas vodijo, nas pripeljejo do srediŔča naÅ”ega obstoja, do naÅ”ega notranjega templja in občutka miru. Ā Aktivne Osho meditacije vključujejo različne aktivne elemente kot so ples, psihofizične vaje, gibanje udov in gibanje naÅ”ega celotnega telesa. Preko aktivnih Osho meditacij v sebi začutimo sprostitev globokih ter potlačenih psihičnih in fizičnih napetosti, okrepimo svoj imunski sistem, izboljÅ”amo sposobnost osredotočenja ter poglabljamo vez s seboj ter prebujamo čustva. Aktivne Osho meditacije nas preko telesnega gibanja vodijo v globoko in spontano meditativno stanje.

Primeri aktivnih Osho meditacij

K aktivnim Osho meditacijam spadajo:

Osho kundalini meditacija

Kundalini meditacija pripomore k tem, da nas osvobodi prekomerne telesne in fizične napetosti ter odpravi utrujenost.

Gre za meditacijo, ki zbudi naŔo lastno energijo preko prebujanja senzitivnosti za naŔe telo, telesnih občutkov ter osredotočanja na naŔ notranji temelj. Osho kundalini meditacija je meditativna tehnika, s katero stopamo na pot notranjega poglabljanja in iskanja sebe ter stopamo po poti osebne rasti in razvoja.

S to vrsto meditacije prebudimo spečo življenjsko energijo iz korenske čakre, ki se dviguje preko čaker in ko pride do razsvetljenja se sprosti preko kronske čakre navzven. To zaznamo kot odpiranje lotosovega cveta (listov lotosovega cveta).

Meditacija poteka preko različnih faz, kot so: faza tresenja (vibriranja telesa), faza plesa, faza osredotočanja na misli in občutke v telesu in faza ležanja na tleh.

Ā 

Meditacija dihanja skozi čakre (Osho Chakra breathing)

Meditacija dihanja skozi čakre pripomore, da se prebudimo, se zavemo in spoznamo dogajanje v področju sedmih glavnih telesnih čaker.

Te vrste meditacija naŔe telo temeljito poživi, saj je dihanje izjemno intenzivno in globoko, prav tako pa izvajamo izjemno subtilne telesne gibe, s katerimi očistimo naŔe čakre ter posledično očistimo tudi dele telesa, organe, ki "pripadajo" posamezni čakri.

Meditacija je sestavljena iz različnih faz, kot so: faza globokega in hitrega dihanja preko 7 čaker (od korenske do kronske) z nežnimi gibanji telesa, faza obratnega predihavanja čaker (od kronske do korenske). Ti dve fazi ponovimo 3 krat. Zadnja faza je faza ležanja na tleh in opazovanja telesa.

Ā 

Dinamična Osho meditacija

Dinamična meditacija se je razvila iz različnih tradicij (gnostične, sufijskem jogijske ter zen), v nas prebudi ogromno energije, kar nas posledično vodi v meditativno stanje.

S pomočjo dinamične Osho meditacije iz telesa sprostimo potlačeno, staro in nepotrebno energijo, ki v tem stanju vpliva na nas, naŔ obstoj, naŔe zdravje in sploŔno psihofizično počutje.

Dinamična meditacija je sestavljena iz 5 stadijev, ki so: faza kaotičnega dihanja, faza katarze, faza Ā»huĀ« (sufijska mantra "On"), faza mirovanja in faza plesa.Ā 

Osho Nataraj meditacija

Nataraj meditacije je plesna meditacija, ki traja 65 minut. Meditacija ima tri stopnje. V prvi Ā fazi pleÅ”ete 40 minut na vso moč (postanete ples), nato 20 minut počivate v tiÅ”ini leže na tleh, zadnjih pet minut pa znova namenite plesu.Ā 

Ā 

Osho Nadabrahma meditacija

Nadabrahma meditacija je sedeča meditacija, kjer z mrmranjem in gibi telesa dosežemo notranjo harmonijo, ravnovesje med telesom in umom. Meditacija poteka v treh fazah, kjer v prvi fazi sede mrmramo 30 minut, sledi faza gibov rok, zadnja faza pa predstavlja sedenje v miru in tiŔini.

Ā 

Druge oblike aktivnih Osho meditacij

Te so meditacija "DžiberiÅ”" (Osho gibberrish meditation), meditacija brez dimenzij (Osho no dimensions meditation), Osho meditacija "Vrtenje" (Osho whirling meditation), "Mandala" meditacija (Osho mandala meditation), Osho smejalna meditacija (Osho laughing meditation), "Vipassana" meditacija,Ā Osho meditacija "Mistična vrtnica" (Osho mystic rose meditation), meditacija Devanani (Osho Devavani meditation) in meditacija "Bela halja" - večerna meditacija (Osho White robe evening meditation).

V primeru, da vam angleÅ”ki jezik ni neznanka, pa si lahko potek aktivnih Osho meditacij podobneje ogledate naĀ sledeči straniĀ ter jih takoj preizkusite.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...