Grega Gregorec

Hipnoza

29. julij 2013    147 ogledov

 

Kaj se skriva pod tem imenom "hipnoza"?

Ko nekdo sliši ime »hipnoza« se v povezavi s to besedo oglasi mnogo asociacij, misli, prepričanj, sodb…glede na posameznikove pretekle izkušnje in razumevanje sveta v katerem se nahaja.

Podal vam bom svojo definicijo hipnoze, osvobojeno od vseh primesi skrivnosti, nedoločnosti in mistike.

Hipnoza je naravno stanje naše naše zavesti, v kateri smo osvobojeni prepričanj, mnenj, definicij in samo smo.

Takšni kot smo, neponovljivi v enkratnosti svojega bivanja.  Hipnoza je proces odstiranja umetne koprene, v katero so nas privedla napačna razumevanja, vrednote, predstave, umetne iluzije, ki so nam bila tokom življenja na pogojeni način vsiljena od družbe, staršev in okolice v kateri smo živeli.

Hipnoza je v svojem bistvu proces »dehipnotiziranja« in odstiranja »naše pogojene narave in napačnih predstav« v smeri večje svobode, spontanosti in enkratnosti. Hipnoza je proces osvobajanja od svojih lastnih omejitev in omejitev v katerih živimo. Hipnoza je popolnoma varna, naravna in učinkovita metoda, ki nas popelje v svojo notranjost iz katere izhaja subjektivni občutek našega jaza.

Večina ljudi v sebi čuti, da jim nekaj manjka, da nekaj iščejo, pa niti točne ne vedo kaj. Če imajo problem se zatečejo po pomoč in iščejo rešitve za svoje nakopičene težave. Večina si želi samo zamenjati negativno stanje s pozitivnim. In ko pride nekaj pozitivnega je življenje spet ok in vse je tako kot mora biti…Ali je res? Koliko časa traja to stanje? Nekaj ur, dni, mesecev, let..?

 

Življenje in svet v katerem živimo je sestavljeno iz nasprotij-polarnosti in to so zakonitosti, ki vladajo v tem svetu. Nobena stvar, predmet, občutje…karkoli zaznavamo z svojimi 5 čuti ni trajno in se spreminja … skale in kamnine stare stotisoče let počasi razpadajo, hiše stare nekaj stoletij se začnejo krušiti…vse kar zaznavamo ima omejen »rok trajanja«. Isto se dogaja z našimi fizičnimi telesi, čustvi, mislimi. Problem, ki največkrat nastane je napačna identifikacija z nekim stanji, ki so prehodna. Ko o njih še bolj razmišljamo iz tega nastane koncept in kasneje problem.

 

Kako si tu lahko pomagamo s hipnozo?

Potrebno je vedeti, da je vsaka hipnoza prilagojena posamezniku in njegovemu problemu. Hipnoza v sebi vsebuje učinkovite tehnike in metode, ki omogočajo hipnoterapevtu učinkovito pomoč pri preseganje klientovih težav in neprijetnih stanj.

Vsak posameznik se nahaja na svoji stopnji razvoja in razumevanja. In to velja upoštevati pri samemu delu.

Hipnoza ni prepričanje, ni koncept, ni metoda…temveč je pot do sebe in do svoje lastne sreče.

 

Sam bi delil terapevtsko delo s hipnozo na več stopenj:

osnovna ( imamo nek problem-  recimo fobija, strah in delamo na temu, da to odpravimo in  spremenimo odziv).

srednja ( posameznik se  zaveda svojih problemov in omejitev- neprimerni čustveni odzivi, slaba samopodoba, kajenje in ostale odvisnosti… in išče pozitivno rešitev skupaj s terapevtom, ki mu omogoča lažji stik z svojimi omejujočimi prepričanji in napačnimi predstavami).

visoka ( gre za preseganje dualističnega koncepta, ki na daljši rok  pripelje do popolne svobode in integracije vseh odcepljenih delo v enovito zavest, v kateri ni ločen od sebe in življenja. Gre za popolno sprejemanje življenja in posameznika v tem svetu, osvobojenega od vseh fiksnih prepričanj, sodb in identifikacij. Občutek svobode in sreče, ki nista pogojena z zunanjimi objekti in situacijami je ena izmed lastnosti tega stanja).

 

Hipnoza vam lahko pomaga pri:

 

•            Učenju

•            Izboljšanju športnih dosežkov

•            Premagovanju stresa, depresije, zamer, strahov, fobije, jeze, žalosti,…

•            Javnih nastopih

•            Dvigu imunskega sistema in s tem posledično boljšega zdravja

•            Širjenju zavesti in poglobitvi meditacije

•            Samozavesti in samopodobi

•            Hujšanju in izgubi kilogramov

•            Družinski terapiji

•            Spominu

•            Odnosih

•            Čustvenih reakcijah in odzivih

•            Financah

•            Delu

•            Ustvarjalnosti

•            Vsemu, kar sami želite narediti ali spremeniti

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...