Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Julij 2024: mesec očiščenja čustvenih blokad  in novih začetkov

piše: Tanaaz
5. julij 2024    2866 ogledov

Čaka nas eden najbolj čarobnih mesecev leta. Začeli ga bomo z prazno luno v raku (6. 7.), ki bo iz našega življenja odnesla ključne čustvene blokade, ki nam ne pustijo, da bi v polnosti zaživeli svoj potencial. 

Podprlo jo bo močno prehodno obdobje zvezde Sirius, ki bo s svojo energijo napolnila naše fizično in čustveno telo. Začetek novega luninega cikla, tesno povezanega s Siriusovim prehodnim obdobjem, bo prinesel svežo energijo za vse nas. To bo pozitiven čas, ki ga lahko izkoristimo za počitek in poljenje naših energijskih zalog.

Do konca meseca bomo imeli tudi dva nova retrogradna planeta, in sicer Neptun in Kiron. To bo naš skupni retrogradni števec povečalo na štiri. Medtem ko večina teh retrogradnih planetov deluje na subtilnih ravneh, bomo morda tokrat občutili upočasnitev, ko se mesec bliža koncu.

Ko imamo močno retrogradno energijo v kozmičnem nebu, je to način vesolja, da nas vodi k upočasnitvi, refleksiji in ponovnemu pregledu stvari, preden gremo naprej.

Upam, da boste lahko čutili, da se je življenje upočasnilo ravno dovolj, da vam omogoči nekaj prostora za ponovno polnjenje in refleksijo, kamorkoli vas bo popeljala kozmična energija ta mesec.

Ključni astrološki dogodki meseca julija

2.– 7.  julij: Siriusovo prehodno obdobje

Čarobno Siriusovo prehodno obdobje je aktivirano v prvem tednu julija. To je močno zvezdno prehodno obdobje, ki pomaga dvigniti našo vibracijo in odkleniti višjo modrost. Sirius je znan kot naše duhovno sonce, zato pod to energijo lahko napolnimo tako svojo dušo kot telo.

Sirius je povezan tudi z vibracijo svobode in višje tehnologije.

Če želite stopiti v bolj avtentičen prostor, vam lahko ta energija pomaga pri tem.

6. julij: mlada luna v raku

Čudovita, mehka mlada luna prihaja, da nas opomni, da nikoli ni prepozno, da začnemo znova.

Pod to mlado luno kroži čudovita energija, ki nas spodbuja k optimizmu in k pogledu na mehkejšo stran življenja.

Kako lahko omilimo svoje tesnobe in vidimo svet z bolj ljubečim pogledom? Ljubiti sebe je dober začetek. Ta mlada luna bo pomagala okrepiti visoke vibracijske energije, ki prihajajo iz Siriusovega prehodnega obdobja.

Izkoristite to energijo za ponovno polnjenje svojega duha in postavljanje namer za prihodnje mesece.

6. julij: Venera kvadrat Kiron

Venera v Raku bo v kvadratu s Kironom v Ovnu, kar bo ustvarilo nekaj napetosti, zlasti glede srčnih zadev. Vendar pa ni vsaka napetost slaba. Ta napetost je produktivna in nas vodi k globljemu zdravljenju naših odnosov in dajanju ter prejemanju ljubezni v naših življenjih. To je zelo aktivna energija, ki nam lahko pomaga pri našem zdravljenju odnosov.

11. julij: Venera v Levu

Venera vstopi v strastnega leva! Venera v Levu je odličen čas, da se pokažemo, osredotočimo na svoj videz in postanemo bolj zabavni in igrivi!

To energijo kanalizirajte tako, da preživite čas z ljudmi, ki vam prinašajo najboljše. Dovolite si, da se počutite razvajani in lepi, ter pustite, da se vaša igrivost pokaže in pride kočno na površje.

11. julij: sonce in Saturn

Sonce in Saturn bosta v trigon poravnavi, kar nam bo omogočilo, da bomo produktivni in bomo napredovali z večjo lahkoto.

To je dober čas, da opravite stvari in morda začnete težke projekte. Saturn je trenutno retrograden, zato bomo pod to energijo morda prejeli več vpogledov v "domačo nalogo", ki nam jo je postavil planet karme.

12. julij: Venera v opoziciji Plutonu

Venera v levu se bo poravnala v opoziciji s Plutonom v vodnarju. To je lahko potencialno zahtevna dinamika, ki lahko izpostavi borbe za moč v naših življenjih.

  • Kje preveč nadziramo?
  • Kje smo preveč nadzorovani?

Lahko bomo občutili ta pritisk v svojih življenjih in odnosih. Ne glede na to, kaj se pojavi, poskusite izstopiti iz svojega ega in se poravnati s svojim srcem.

Stojte v svoji moči, vendar se poskušajte izogniti borbam za moč.

15. julij: Sonce kvadrat Kiron

Medtem ko se Kiron pripravlja na retrogradno gibanje ob koncu meseca, je to močan dan za začetek refleksije o svojem zdravilnem potovanju od decembra lani.

Verjetno ste v tem času veliko rastli in se zdravili. Uporabite današnjo energijo, da prepoznate ves svoj napredek in vedite, da imate podporo za nadaljnje ukrepanje. Če čutite klic k novemu koraku na svojem zdravilnem potovanju, je danes popoln dan za to.

20. julij: Mars v dvojčkih

Mars, planet akcije in energije, se premakne v dvojčka.Postali bomo bolj družabni in pripravljeni bomo na zahtevne pogovore. Naši filtri morda ne bodo delovali, kar bi nas lahko spravilo v težave zaradi prekomernega deljenja, vendar bomo morda lažje izrazili svoje občutke in lažje prišli do dna, kako se resnično počutimo.

Pazite, da ne boste preveč ostri ali rekli nekaj, kar boste kasneje obžalovali.

21. julij: Polna luna v kozorogu

To je druga polna luna v kozorogu letos. Prva je bila 21. junija. Morda nas bo potegnilo nazaj v to obdobje. Morda se bodo pojavile nove informacije o vprašanjih, ki so krožila v tistem času.

Lahko pa bomo ugotovili, da je nekaj dokončano ali položeno k počitku, s čimer smo se borili zadnjih nekaj mesecev.

Ta polna luna v kozorogu nas poziva, da izpustimo in se odpovemo stvarem, ki nas blokirajo pri uresničevanju našega pravega potenciala. Razmislite, kateri strahovi ali omejujoča prepričanja vas zadržujejo in jih poskusite izpustiti pod luno.

21. julij: Merkur kvadrat Uran

Merkur, planet komunikacije, se bo postavil v napeto poravnavo z Uranom, planetom inovacij in svobode. Uran velja za višjo oktavo Merkurja, zato je to močna energijska dinamika precej delovno naravnana!

Morda se bomo počutili razpršene in zmedene. Morda bomo težko vedeli, v katero smer iti ali kako se resnično počutimo.

Umiriti moramo svoj um in iti s tokom. Včasih odgovori niso očitni. Včasih moramo razmišljati širše ali raztegniti svoje misli v nove dimenzije. 

22. julij: začetek sezone leva

Prestopimo iz vodne sezone raka v ognjeno sezono Leva! Levja energija je zabavna, živahna in igriva energija.

Lev je znan po svojem ponosu, svoji eleganci in svoji sposobnosti iskanja užitka in razkošja. Sonce obožuje biti v znamenju leva in se počuti najbolj domače prav v tem znamenju zodiaka. Sonce je naša življenjska sila in naš polnilec.

Poiščite načine za ponovno polnjenje energije v tem času in maksimalno izkoristite to obdobje užitka in razkošja!

22. julij: Sonce v trigon poravnavi z Neptunom

Čaroben in ustvarjalen dan! Neptun je še vedno retrograden, vendar nam ta poravnava omogoča, da izkoristimo nekaj njegove ustvarjalne energije.

To je močan dan za vse vrste ustvarjalnih podvigov. Dovolite svoji domišljiji, da poleti.

23. julij: Sonce v opoziciji s Plutonom

Sonce v levu se bo postavilo v opozicijo s Plutonom v vodnarju. To je močna točka na naši poti, ko gre za preobrazbo.

Kako ste se spremenili? Kaj ste odstranili?

To je dober čas, da priznate cikel smrti in ponovnega rojstva, skozi katerega ste se nedavno premikali.

25. julij: Merkur vstopi v Devico

Merkur vstopi v svoje vladajoče znamenje device. Merkur obožuje biti v znamenju device in nam lahko pomaga, da smo bolj preudarni in pozorni na podrobnosti. Merkur v devici je lahko kritičen, zato moramo biti prizanesljivi do sebe in drugih.

Dajte si nekaj milosti.

26. julij: Kiron retrogradno

Za zaključek meseca bo Kiron, asteroid znan kot ranjeni zdravitelj, začel retrogradno gibanje v katerem bo vse do decembra.

To je čas, da negujemo in ljubimo sebe kljub svojim ranam.

Retrograden Kiron nam daje priložnost, da ponovno preučimo dele sebe, ki so bili izpostavljeni skozi travme ali rane. Omogoča nam čas za prebavo, integracijo in razmišljanje o načinih, kako lahko naprej.

Spodbuja nas, da, da opustimo svoje strahove in nadaljujemo naprej. Kiron je znan kot ranjeni zdravitelj, saj se je naučil izkoristiti in ljubiti svoje rane kot del sebe, namesto da bi si želel, da bi se življenje odvilo drugače. To je naša priložnost, da v svoje življenje vnesemo tovrstno sprejemanje.

Preberi še: 

Vir: forevercouncious.com
Kako se pa tebi zdi? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Simona
  komentiral 1 teden nazaj
Hvala,zelo lepo zapisano
  komentiral 1 teden nazaj
Hvala za napisano. Vesna
Teme:
Nalagam...