Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Astrološka napoved SEPTEMBER 2020: mesec MOČI prinaša drznost in velike energijske premike

28. avgust 2020    8142 ogledov

September 2020 bo mesec moči, ki bo prinesel močno in drzno energijo v naša življenja. Je mesec kreacije, ekspanzije in celosti. Odpira nas novim uresničitvam, prinaša velike energijske spremembe in nas vabi na pot odstiranja globokih občutkov strahu in negotovosti.

Največji astrološki dogodek meseca bo brez dvoma retrogradnost Marsa (9. 9.), velik vpliv na energije meseca pa bosta imela tudi Jupiter in Saturn, ki zaključujeta svoje retrogradne cikle in se premikata v novo poglavje delovanja.

Leto 2020, leto preobrazbe

Letu 2020 je usojeno, da je leto preobrazbe, in ko se bliža koncu, se njegova intenzivnost povečuje. Zdi se, da s tem mesecem korakamo globlje v spremembe in revolucijo sebe, ki je potrebna, da se premaknemo in dvignemo.

Preobrazba je izjemno težka, a na koncu uvidimo, da je bila potrebna ter da je vredna vsakega težkega trenutka. Zahteva kaos, uničenje, da se lahko rodi novo in da lahko iz pepela dvignemo novo različico sebe.

Čeprav na osebni ravni september prinaša močne energije za preobrazbo sebe in naših najglobljih vzorcev, nam ponuja tudi zaščito. Ne glede na to, kaj se bo dogajalo, bomo vedno znova opomnjeni, da nismo sami in da nas nekdo varuje.

Ključni astrološki dogodki v septembru 2020:

1.–2. september: polna luna v ribah

Mesec se začne s polno luno v ribah, ki nosi energijo prebujanja in nas odpira novim uresničitvam in informacijam. Ta polna luna bo okrepila našo senzitivnost in čustva. Če na plano privre razdražljivost ali jeza, si vzemimo čas zanju in prisluhnimo sporočilom. Prinašata nam pomembne ključe, kam moramo v sebi pogledati in usmeriti energijo. Ne pozabimo namreč, da so drugi zgolj naše ogledalo in da bomo prave rešitve našli tako, da to projekcijo obrnemo vase.

Pomembno je, da v tem času jasno izražamo svojo resnico in smo odprti za resnico drugih, namesto da zapademo v obrambo. Kliče nas, da ne krivimo, ampak prevzamemo odgovornost za svoje obnašanje in za to, kar želimo kreirati od zdaj naprej. Kar je bilo, je bilo – zdaj imamo priložnost, da naredimo drugače. Zdaj nas energije pri tem podpirajo.

Prevzemite krmilo v svojem življenju in pogumno stopite naprej, četudi le za korak. Zaupajte in skupaj z vsemi občutki, ki se porajajo, stopite korak naprej. Počasi, dajte si čas, odlično vam gre. Spustite, kar ste bili v prejšnjem trenutku, in se poskusite osredotočiti na to, kar ste zdaj. Vse, kar ste kopičili leta svojega življenja, ne bo izginilo v trenutku, lahko pa vedno znova povlečete energijo v sedanji trenutek in se počasi, čeprav po polžje, premikate naprej.

V času te polne lune vam bo v izjemno podporo slana voda, naj bo to morje ali slana kopel.

2. september: Venera razkriva …

Venera nam v reakciji s polno luno in Saturnom želi pokazati, kaj nas zadržuje oziroma ovira v življenju. Ta energija je tukaj zato, da jo pogledamo in zanjo prevzamemo odgovornost. Kliče nas, da pristopimo k situaciji in poiščemo rešitev.

9. september: retrogradni Mars

Mars je retrograden vsaki dve leti, retrogradnost v znaku ovna pa se bo zdaj zgodila po 30 letih!

Ko se bo Mars začel gibati retrogradno, bomo začutili upočasnitev, naša energija bo nekoliko upočasnjena, zato da se ustavimo in naredimo rahlo inventuro svojega življenja in svojih želja – kam želimo vlagati svojo energijo, kaj želimo ustvarjati?

Kljub temu pa v času retrogradnega Marsa ni priporočljivo sprejemati izjemno pomembnih in velikih življenjskih odločitev, če je le možno, saj je ta čas namenjen notranji tranziciji, opazovanju in negi sebe ter grajenju lastne moči in poguma. Če želimo narediti spremembe, je najbolje počakati na konec retrogradnosti, ki nastopi 3. novembra, saj bodo te v resnici lahko povsem drugačne, kot si jih zamišljamo zdaj.

V tem času je izjemno pomembno, da se osredotočimo na delo s telesom - predvsem na delo s prvo čakro. Energija Marsa in prve čakre sta globoko povezana, zato se v mesecih, ki prihajajo posvetimo delu s svojim prvim energetskim centrom in tako postavimo trdno in pretočno energetsko bazo.

11. september: Neptunovo sporočilo

Planet Neptun povezujejo z virusi in negotovimi stvarmi. Lahko se zgodi, da bomo prav okoli tega datuma izvedeli kaj pomembnega glede pandemije.

Ta dan prinaša veliko negotovosti in zanj (kot vedno v času negotovosti) velja pravilo: počakaj z delovanjem, dokler se stvari ne razjasnijo.

13. september: direktni Jupiter

Največji planet v naši galaksiji se ponovno začenja gibati direktno. Prinaša izjemno energijo, a na njeno žetev bomo morali počakati še nekaj tednov.

Jupiter je planet ekspanzije, tako da lahko pričakujemo, da se bosta naše življenje in dojemanje življenja ter sebe v tem času močno razširila. Morda bomo posegli po novih priložnostih, naše delo bo dobilo dodaten zagon.

17. september: prazna luna v devici

Prazna luna nas bo klicala in vabila, da se povežemo s svojim telesom. Vodi nas in opominja, naj ne živimo v strahu, ampak se povežemo z modrostjo in močjo našega telesa in zavesti. Prinaša valove zdravilne energije in obljublja svež začetek z manj strahu in več utelešenja.

22. september: enakonočje in sezona tehtnice

Enakonočje in sezona tehtnice prinašata obdobje ravnovesja. Opozarjata tako na naš odnos do drugih kot do sebe. Kako odnos drugih vpliva na naše življenje? Kako mi vplivamo na njihovo? Kako lahko sami prispevamo k več ravnovesja v odnosih, ki so nam najpomembnejši?

28. september: direktni Saturn

Saturn se tega dne začne gibati direktno, po tem ko je bil retrograden vse od maja, ter se začne pripravljati na vstop v znamenje vodnarja v decembru, kjer bo ostal naslednji dve leti in pol. To je velika energijska sprememba, ki bo močno vlivala na naslednja tri leta našega življenja (ključe zanjo lahko poiščete v februarju 2020).

29. september: poravnava Marsa in Saturna

Poravnava Marsa s Saturnom bo direktnemu gibanju Saturna le še pristavila svoj lonček intenzivnosti. Skupaj z Marsom bosta na našo podzavest in energijski sistem delovala izjemno razdražljivo. Na površje bosta privreli napetost in razdražljivost, ki sta morda trenutno subtilni, a kljub temu prisotni.

Ta poravnava nas vabi k temu, da se poglobimo vase in razjasnimo vse, zaradi česar se počutimo negotove, prestrašene ali neljubljene. Želi, da se usedemo s tem, kar brbota, in v prihodnjih mesecih in letih delamo s tem ter spoznamo, da to lahko nosimo in da nas to ne določa.

September, kot vidite, bo resnično močan mesec, ki nas bo popeljal na globljo pot odkrivanja sebe in lupljenja plasti svojih prepričanj. Čeprav bomo energije in spremembe v tem mesecu močno čutili, ne pozabimo, da se vedno lahko zatečemo po pomoč za osrediščenje in očiščenje v naravo; naj bo to z boso hojo po travi, kopanjem v morju, sprehodom v gozdu …

Ne pozabimo tudi na delo s prvo čakro, ki nas bo prizemljila energetsko in nam vlila voljo do življenja. Vse to nas bo sprostilo in nam omogočilo, da bomo laže zadihali tudi v najtežjih preizkušnjah.

Preberi še:

Vir: Prevod in povzetek po Tanaaz: https://foreverconscious.com/
Kako se pa tebi zdi? 4
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Vera repse
  komentiral 2 teden nazaj
Hvala
Marjan kocivnik
  komentiral 2 teden nazaj
Hvala .
Jože
  komentiral 3 teden nazaj
Bi se strinjal, da je 2020 leto preobrazbe. Vsaj zame kar drži. In če bo september še posebej naravnan v tej smeri, še posebej moči in volje, potem se mi bo končno življenje spet utirilo v pozitivne tirnice. Za mano je več kot 10 let hudega trpljenja. Živel sem v takem nivoju obstoja, kakršnega si niti v najhujših morah ne bi mogel predstavljati. Mislim, da je bilo to pri meni mešanica slabe karme pridelane v približno 10 letih pred tem mizernem obdobju. spoznal sem recimo, da pogost rek ki pravi da upanje umre zadnje sploh niti malo ne drži. Obstajajo še dosti hujši načini oz nivoji življenja. Pri meni je bilo recimo tako: odvzeto mi je bilo praktično vse kar se da življenju odvzeti, da sploh ne živiš več ampak lahko samo čakaš. Se pravi si na čakanju oz vegetiraš brez kakršnega koli upanja na karkoli, ker upanje je umrlo že najmanj 5 let pred tem. To je bilo res pekel na zemlji. Odvzeto mi je bilo kot sem rekel praktično vse kar je nekako vsako posebej že osnova za sploh lahko upaš še manj si zmožen karkoli narediti, da bi se stanje izboljšalo. Da naštejem nekaj teh stvari, ki jih nisem imel: čisto nobenega spolnega življenja, brez osnovnega človeškega dostojanstva od drugih kakor od sebe, popolna samota, nezmožnost spanja ponoči, zelo slaba stran prehranjevanja, poln strahov, tesnobe, nezmožnost kakršnega koli pozitivnega čustvovanja, čudaške navade(npr pretirano sedenje, nepospravljanje bivalnih prostorov,..),..kot sem rekel. Nikoli si ne bi mislil, da človek sploh lahko se spravi v tako stopnjo življenja. Kot sem rekel, je bila to posledica , prvo kot prihod demonične energije v moje življenje v času pubertete, zatem sem si pridelal slabo karmo in verjetno še kake stvari karmično povezane s prejšnjim življenjem. To da mi je bila vsiljena izrazito slaba živa energija, je bilo z razlogom ki mi je postal jasen šele 30 let ali več potem. Toliko zaenkrat, mogoče za tiste ki se trenutno nahajate v položaju te vrste.
anton-pavel
  komentiral 3 teden nazaj
Teško komentiram stvari, ki jih le bežno razumem. Počakajmo in veselimo se saj za vse prihaja Vodnarjevo obdobje. Tudi sam sem Vodnar
Nalagam...