Mateja Sekavčnik

Kaj ženska potrebuje od moškega?

16. maj 2021    561 ogledov

Kaj ženska potrebuje od moškega, je načelno odvisno od vsake posameznice posebej. Nekateri moški bi morda rekli, da ženska potrebuje denar in materialne stvari, toda osebno mislim, da to ni tisto, kar bi osrečilo žensko na dolgi rok ali pa vsaj to še zdaleč ni vse. Seveda pa je to odvisno od vsake posameznice posebej, saj smo ženske v marsikaterem moškem pogledu kar 'zahtevna' bitja. V tem zapisu se bom torej osredotočila bolj na lastnosti moških, ki so priljubljene pri ženski populaciji.

Ženska od moškega potrebuje občutek pripadnosti in predanosti

V odnosu z moškim začuti ženska težnjo po 'predati se' in prepustiti moškemu, da 'vodi igro'. To ni mišljeno v kontekstu, da se mu podredi, temveč da se počuti z moškim toliko varno, da se lahko povsem prepusti in zaupa, da moški pelje 'njuno barčico' v pravo smer. Pri tem seveda ženska sodeluje, toda ne tako, da nenehno nadzira in organizira vsako podrobnost.

Ženska potrebuje tudi zaupanje in spoštovanje 

Zelo pomembno je, da ženska od moškega dobi zaupanje in spoštovanje. Več je zaupanja, več je tudi spoštovanja v odnosu. Zaupanje pa se ne dobi zgolj z besedami, temveč predvsem z dejanji. V odnosih se zaupanje gradi nekaj časa, da je trdnejše, toda lahko se tudi hitro poruši, če pride do varanja ali nespoštovanja določenih obljub. S spoštovanjem je podobno. Večje ko je spoštovanje, bolj je ženska pripravljena odpreti svoje srce.

Ženska od moškega potrebuje nežnost in ljubezen

Ženske smo v splošnem pogledu nežnejši spol, ki potrebuje tudi nežno besedo, objem, dotik, poljub in seveda ljubezen, ki jo na različne načine izkazuje moški. Lahko se izkazuje v besedah, dejanjih, naklonjenem času, telesnemu stiku in podobnem. Seveda imajo tudi moški nežno plat, toda nežnost v domeni žensk je drugače izražena kot pri moških, kar je dobro upoštevati.

Ženska potrebuje občutek varnosti 

Zakaj je tako? To je že biološko zasidrano v ženskah in v tem smo drugačne kot moški. Ženske veliko pogosteje in drugače kot moški začutimo strah. Bodisi je to strah, vezan na vsakdanje stvari ali pa na kaj drugega, kompleksnejšega. Moški je tisti, ki naj bi dal ženski občutek, da je ob njem varna in da bo v različnih kontekstih 'poskrbel' za svojo žensko.

Ženska od moškega želi tudi zanesljivost 

Dobro je, da se moški drži tega, kar obljubi, in da so dejanja skladna z njegovimi besedami. Verjetno se je že vsakdo izmed nas kdaj znašel v odnosu s človekom, ki ni bil zanesljiv in se ni držal dogovorov, in to definitivno ni prijetno. Nihče ne pričakuje od drugega popolne zanesljivosti 24 ur na dan, toda tudi ženske imamo zelo rade, da je nekdo mož besede in da se nanj lahko zanesemo, ker bo naredil to, kar je obljubil, ali pa se bo v tej smeri vsaj potrudil.

Moški naj bo moški, da je ženska zares lahko ženska 

Bolj ko je moški postavljen v svoji energiji in je 'pravi' moški, bolj je tudi ženska lahko 'prava' ženska. Seveda velja tudi obratno. V današnjih časih in v naših predelih sveta so meje med pravimi lastnostmi moške in ženske energije že precej zabrisane. Velikokrat se ujamemo v nasprotnih vlogah, kar pa ne deluje ravno privlačno, saj je že po naravi ženska drugačna kot moški, prav tako v takih primerih prihaja do največ nesoglasij med moškimi in ženskami. Toda kolikor smo si po eni strani različni, smo si po drugi strani tudi podobni. Skupaj drug z drugim pa lahko ustvarjamo popoln tim.

Deli svoje mnenje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Marija
  komentiral 7 mesec nazaj
Res je, da so ravno v napačnih vlogah, da so ženske v moški ali obratno in takrat se vedno ujamemo v konflikt. Najbolje pa je, da si to kar si. Lp
Nalagam...