Monika Radič

Kakor zgoraj, tako spodaj.

19. februar 2021    53 ogledov

Katerim čakram posvečaš več pozornosti?

Zanima me…ko meditiraš, se bolj posvečaš odpiranju tretjega očesa in kronske čakre ali so ti enako pomembne tudi spodnje čakre in prizemljitev?

Spomnim se svojih začetkov meditacije in poglabljanja vase, ko mi je bilo zelo pomembno odpiranje tretjega očesa, razvijanje jasnovidnosti, krepitev intuicije in povezovanje z višjim jazom.

Prizemljevanje mi takrat ni bilo tako pomembno. Raje sem lebdela tam nekje zgoraj in se povezovala z angeli in drugimi bitji.

Posledica tega je bila, da sem sicer prejela kar nekaj uvidov, sporočil, idej, ki pa jih nikakor nisem mogla realizirati v vsakdanje življenje. Ker moje spodnje čakre niso bile pretočne, ničesar nisem mogla prizemljiti v to realnost.
Bila sem precej odzemljena.

Šele, ko sem se spoznala z reikijem, sem ugotovila, kako zelo pomembno je, da so vse čakre v ravnovesju. Naučila sem se jim posvečati enakomerno in vse informacije, ki sem jih prejela ‘zgoraj’, so se mi začele počasi uresničevati.
Prej se mi je zdelo, da nič ne morem ustvariti, da mi nekako nič ne uspe zrealizirati. Potem pa se je vse začelo prizemljevati. Ker sem se jih naučila uravnovesiti.

Šele takrat sem resnično razumela ta stavek: “Kakor zgoraj, tako spodaj.”  

Povezava z Zemljo in globoke korenine, so temelj za rast drevesa in za našo osebno rast. Če naši temelji niso stabilni, bo takšno tudi naše življenje.

Ne pozabi torej na spodnje čakre. V njih so shranjeni tudi naši družinski odnosi, občutek varnosti, preživetja in volje do življenja. Ko pozdravimo vse rane, ki izhajajo od tu, se naši temelji okrepijo. Postanemo trdni in močni kot tale drevo, ki ga najdeš na poti do Rožnika.

Takrat, se lahko povzpnemo še višje v nebo, se še bolj povežemo s seboj in z najsvetejšim delom znotraj nas.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...