Mojca Gotlib

Moja zgodba 2.del: Kako me je življenje odpiralo za LJUBEZEN

piše: Mojca Gotlib
27. marec 2018    190 ogledov

»Ljubezen je naš življenjski eliksir, največja zdravilna moč in najmočnejša gonilna sila. Vsi jo imamo v sebi in vsi jo potrebujemo. Kadar je ne moremo dobiti ali pa doživljamo razočaranja, ki jih ne moremo razumeti, se velikokrat zapremo pred to veliko močjo ljubezni. Ker je ne moremo več sprejeti, se ta moč ljubezni spremeni v njeno nasprotje; sovraštvo, maščevanje, nezaupljivost, zavist, ljubosumje, užaljenost, jezo, ... To so močna čustva, ki so najgloblji vzrok za vse druge negativne življenjske dogodke« je zapisala Lidija Repes in močno se strinjam z njo.

Sama sem v življenju izkusila prav to

Sama sem v svojem življenju izkusila delovanje z zaprtim in odprtim srcem in zelo dobro poznam eno in drugo delovanje. Prelomnica je bila pri meni pet let nazaj, ko se je moje srce začelo ob težki življenjski preizkušnji močno odpirati za brezpogojno ljubezen in v njeni prisotnosti ni bilo prostora za sovraštvo, jezo, maščevanje….

O tej izkušnji sem pisala že v prvem delu moje zgodbe. Danes pa želim s tabo deliti moj zelo pomemben in za mnoge zelo težek dogodek izpred dveh let. Takrat sva bila z možem, s katerim sva bila skupaj 30 let, v postopku ločitve.

Marsikoga kar zmrazi ob tej besedi ali pa ima grenke spomine. Pri meni pa je drugače. Tudi ta dogodek je prebujal toliko lepega v meni in zopet še krepil mojo veliko brezpogojno ljubezen.

Najin zakon ni bil napaka

Najin zakon je bil nekaj najlepšega, kar se nama je lahko zgodilo. Pa nikar ne misli, da ni bilo težkih dni, da sva se vedno v vsem strinjala, da nisem včasih jokala, da mi je bilo vedno z rožicami postlano. Vendar kljub temu je bila ta najina skupna pot tako čudovita, ker je bila potrebna. Danes jaz ne bi bila tukaj kjer sem in ne bi delala to, kar delam, če ne bi prehodila velik del poti skupaj z njim.

Čutim veliko hvaležnost za vse, kar sem se naučila in prejela v tem najinem skupnem času in s to energijo hvaležnosti in ljubezni, z odprtim srcem, sva oba speljala ločitev.

Pravočasno sva si priznala, da nisva več partnerja in ostala dobra prijatelja. Pravočasno sva speljala ločitev in nisva čakala toliko časa, da bi si eden od naju našel novega partnerja in bi prišlo do prevare, kajti to se zgodi, ko zakon oziroma zveza nima več prave osnove.

Brezpogojna ljubezen na njegovi in na moji strani je omogočila, da je bila to ena najlepših izkušenj v mojem življenju in za sebe lahko potrdim, da je ta dogodek še krepil čudoviti tok ljubezni v meni.

Iz svoje izkušnje sem vodila po tej poti tudi svojo drago prijateljico in tudi njena izkušnja je bila taka, čeprav v samem začetku ni upala niti pomisliti, da bi bila to lahko najlepša izkušnja v njenem življenju. Veliko ljubezni in potrpežljivosti je prebujala v sebi in na koncu je doživela srečo in svobodo.

Dovoli, da se tudi tvoje srce odpre

Želim, da se tudi tvoje srce tako močno odpre ljubezni. Želim, da ne boš potrebovala težkih življenjskih izkušenj za odpiranje srca. Hkrati pa ti želim, da jih boš zmogla z ljubeznijo sprejeti, če jih boš doživela.

Iz mene in moje čiste ljubezni se je rodil 10-tedenski ženski program, ki te bo popeljal na pot do te LJUBEZNI.

Namen programa LJUBEZEN je, da najdeš svojo pot do LJUBEZNI, da se skozi naše 10-tedensko druženje odpreš za LJUBEZEN in vzljubiš vse dele sebe in svojega življenja. Vse to te bo popeljalo do uspeha, ki si ga želiš in lahkotnosti, po kateri hrepeniš.

VEČ O PROGRAMU LJUBEZEN PREBERI TUKAJ

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...