Vesna Juvan

Spolnost, kot jo prakticiramo v sodobni družbi, je za tiste z nežnimi telesi nesprejemljiva

piše: Vesna Juvan
9. januar 2020    977 ogledov

Zadnjič, ko sem objavila prvo razmišljanje na temo nežnih teles, me je poklicala mami in rekla: "Sem prebrala na FB, da imaš težave s seksom. Kaj je to?" Naj povem, da ne bi rekla, da imam ravno težave s seksom, čeprav je bilo nekaj časa res tako videti. Tako da to razmišljanje je za tiste, ki imate nežna telesa in veste, da je lahko seks veliko več, kot trenutno izkušate. ;)

Najprej naj povem, da ko bom govorila o spolnosti, imma v mislih spolnost, kot jo prakticira večina ljudi. Spolnost, ki smo se je naučili iz revij, kot sta Vroči kaj in Antena in iz porničev. Spolnost, ki smo se je naučili tako, da smo se dali, ko so začeli špricati hormoni, v par z nekom, ki o njej prav tako ni imel pojma, kot ga nismo imeli sami. Spolnost, kot jo učijo mediji še danes, ki mora biti vsaj trikrat na teden, in to potem, ko ste izpolnile vse zahteve dobre delavke, mame in članice skupnosti, v kateri živite.

Taka spolnost je za nežna telesa res težka. In večina niti ne ve, kaj je zares narobe, samo po nekaj letih ne moreš več. Če imaš srečo, ima tudi partner nežno telo, in če je nimaš, njemu tak način popolnoma ustreza. Če imaš dvojno srečo, se je pripravljen o tem konstruktivno pogovarjati, in če je nimaš, hoče, da greš k seksologu, da ugotovi, kaj je narobe s tabo. Ali pa vsaj k psihiatru. Nekdo naj te skratka popravi, ker tole več nikamor ne vodi.

Če imaš nežno telo, te groba družbeno sprejeta spolnost zelo prizadene

Če imaš nežno telo, te to zelo prizadene. Veš sicer, da je nekaj res narobe z vajino spolnostjo, vendar nisi prepričana, ali je težava pri tebi ali pri partnerju. Če imaš nežno telo in se tega še ne zavedaš, morda nasedeš, da je nekaj narobe s tabo. Greš k seksologinji. Zdi se ti, da te bo ženska lažje razumela. Če imaš srečo, dobiš takšno, ki ima tudi sama nežno telo. Vendar kolikor poznam našo slovensko sceno, imaš tako srečo zelo težko. Večina jih ima namreč močna telesa in ti bodo povedale, da je vse, kar potrebuješ, malo zabave ali pa da moraš včasih za družinsko srečo pač stisniti. To sicer že veš, samo srečna več ne moreš biti na tak način.

Poskusiš, kar ti je svetovala. Poskusiš uniforme in ti gre na bruhanje. Poskusiš igrice, seks v javnosti, seksi spodnje perilo. In vse, kar se zgodi, je, da je tvoj partner še bolj zagret, tebi pa se začne obračati. Vse bolj verjameš, da nisi normalna, da je s tabo res nekaj hudo narobe. Ne veš, kam se obrniti. Ne veš, da imaš samo nežno telo, ki se med običajnim seksom tako prestraši, kot da ga je nekdo na ulici premlatil.

Če imate nežno telo, boste morale najprej pozabiti vse, kar so vas naučili drugi

Če ne bi enkrat vmes našla ljubimca, ki mi je pokazal, kako se ljubiti z nežnim telesom, bi še danes mislila, da je z mano nekaj narobe. Za vedno mu bom hvaležna, ker je v meni vzbudil raziskovalno žilico. Za vedno mu bom hvaležna za smer, ki mi jo je pokazal.

Če imate nežno telo, boste morale najprej pozabiti vse, kar so vas naučili drugi in kar ste se naučile same. Nežno boste morale raziskati, kaj si lahko privoščite, ne da se po odnosu ali naslednji dan počutite slabo.

Ker nežna telesa so lahko zelo strastna, in ko udari strast, smo naučene, da gremo z njo, da dihamo globoko, da se akcija poveča, da je orgazem pred vrati. Vse to se vam zdi, da vam takrat neizmerno prija, vendar pa, če se kasneje počutite slabo (fizično ali psihično), vam lahko povem, da vašemu telesu to sploh ni prijalo. Včasih čuti posledice še dneve.

Včasih se joni sploh več ne odpre, in da se tip lahko prerine do vas, jo mora s svojim penisom vsakič dobesedno raztegniti, strast gor ali dol.

In s tem se je dokaj težko sprijazniti, ker če ne tako, kako pa potem? Če imate nežno telo, vas povabim, da si najprej poveste, da z vami ni nič narobe. Senzitivne ste in to je čudovito. Če partner ni odprt za negovalno spolnost, boste morale svoje raziskovanje začeti same s sabo. Ugotovite, kaj potrebujete, in si to dajte. Bodite nežne kot vetrček in poglejte, kako se počutite naslednji dan. Bodite ustvarjalne na načine, ki vas hranijo. Predvsem pa opazujte, kdaj je preveč, in si ne dovolite ponavljati tistih reči, ki vas ranijo. Opazujte, kaj potrebuje vaše telo v različnih delih menstrualnega cikla. Opazujte svoje sokove. Polnite svoj vrelec.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...