Taja Albolena

Praznuj svojo ženstvenost!

24. marec 2017    1429 ogledov

Danes se bomo posvetile ženstvenosti, ki odpira vrata v našo edinstveno kodo.

Živimo v svetu, ki ceni moški sistem moči, in ženske smo se naučile delovati v tem svetu. Ženske kvalitete so podcenjene in v letu 2017 smo lahko v evropskem parlamentu v debati na temo razlik v plačilu med moškimi in ženskami slišali Janusza Korwin-Mikkeja, neodvisnega člana EU parlamenta, reči, da morajo ženske zaslužiti manj, saj so šibkejše, manjše in manj inteligentne.

Moške lastnosti so brez dvoma bolj cenjene in družbeno sprejete kot ženske

Prav zaradi tega številne ženske še vedno skrivajo in zanikajo tisto, kar je najbolj edinstveno, enkratno in neponovljivo v njihovi notranjosti. Trudimo se dokazati, da smo enakopravne, enakovredne in da zmoremo vse, kar zmorejo moški.

Zase lahko rečem, da sem desetletja preživela v dokazovanju, da sem vredna obstoja kot ženska.

Vsak dan se mi zdi izjemen dan za opomnik, da je pomembna harmonija med moškimi in ženskimi lastnostmi, kot tudi moško in žensko naravo, namesto da se borimo za enakovrednost.

Dejstvo je namreč, da so situacije, v katerih je modro uporabiti jasnost, usmerjenost in odločnost, vendar ne na račun prijaznosti, nežnosti in ljubezni.

Če kdaj, potem je zdaj čas, da praznujemo svojo ženstvenost in lastnosti, ki jo predstavljajo. Pomembno je, da ženske prepoznamo, sprejmemo in objamemo kvalitete, ki jih nosimo v sebi in ki nam omogočijo, da resnično zasijemo v svoji ženstvenosti.

Osem izvornih kvalitet, ki predstavljajo ženstvenost

Praznuj jih, ne le ta dan, temveč vsak dan znova. Da bi resnično naredila pozitivno razliko v življenju ljudi in na svetu, je pomembno, da se zaneseš nase in zaupaš v svojo žensko naravo.

Praznuj ženstvenost skozi Lepoto

Lepota se dotakne tvojega srca in povzroči, da nam zastane dih. Lepota je hrana za dušo. Lepota je občutenje, ki ga aktiviraš v sebi. Ni je treba potiskati, siliti, enostavno samo je. Lepota je svetloba, ki se prižge v tvoji duši in iz tebe sije v svet. Lepota je način življenja. Začutiti jo moramo v sebi in postati ta sila, ki hodi z Lepoto in v Lepoti. Čas je, da si ženska v vsej svoji Lepoti, tako notranji kot zunanji.

Praznuj ženstvenost skozi Ranljivost

Temelj ranljivosti je v pripravljenosti, da si pomirjena z vsemi deli sebe. Tistimi temačnimi deli, ki se jih bojiš in jih skrivaš v sebi, kot tistimi sijočimi, ki jih rada pokažeš. Povedati si moraš resnico, kajti resnica je tista, ki te osvobodi. Tvegati moraš, da si iskrena in izraziš točno tisto, kar čutiš v sebi. S tem brez dvoma tvegaš tako bolečino kot ranjenost srca. Vendar je priložnost za poglabljanje ljubečih odnosov prav v ranljivosti, ki jo živiš.

Praznuj ženstvenost skozi Senzualnost

Senzualnost je temelj ženske moči. Senzualnost je izkušanje sveta, ki te obdaja, z vsemi čuti. Da bi lahko začutila svet z vsemi svojimi čuti, moraš upočasniti. In prav upočasnitev predstavlja samo jedro senzualnosti. Da bi lahko izkusila svet v polnosti, skozi svoje čute, je pomembno, da prepoznaš, da je tvoje telo tempelj. Spoštovanje svetosti ženskega telesa, da mu prisluhneš in podariš to, kar potrebuje, je za zdravje ženske ključnega pomena.

Praznuj ženstvenost skozi Izžarevanje

Sijaj ženske izhaja iz njene notranjosti, iz njenega zadovoljstva. Rada rečem, da srečna ženska sije. Ta notranji sij žari iz ženske in ustvarja magnetično privlačnost, zaradi katere si rada v družbi ženske, ki se dobro počuti v svoji koži. Sijaj ni nekaj, kar bi lahko pridobila s trudom in na silo. Pravzaprav je prav to tisto, kar ta sij uničuje.

Praznuj ženstvenost skozi Čustveno raznolikost

Rada rečem, da je ženska življenje, ki v svoji raznolikosti vedno znova preseneča. In tako kot sijaj je tudi raznolikost nekaj, kar je magnetično privlačno. Ženske smo kot kameleonke. Brez dvoma obvladamo čustveno pokrajino, ki je raznolika, tako kot so raznolike cvetlice v naravi. Zato je pomembno, da svojo edinstvenost objameš in jo praznuješ, namesto da jo poskušaš skriti in se prilagajati povprečju.

Praznuj ženstvenost skozi Prijaznost

Prijaznost te nič ne stane, vendar dela čudeže. V prvi vrsti je pomembna prijaznost do sebe, kar pomeni, da si postaviš pomembno vprašanje: Kaj je najprijaznejša stvar, ki jo v tem trenutku lahko naredim zase? In potem to narediš. Pogosto to pomeni, da greš na sprehod, ko potrebuješ novo idejo, si podariš čas za počitek, ko si utrujena, spiješ kozarec vode, si nežna s seboj. Dejstvo je, da v življenju narediš največji premik prav skozi prijaznost, brez potiskanja, siljenja in truda.

Praznuj ženstvenost skozi Intuitivnost

Vedno znova srečujem ženske, ki so zatrle svojo intuicijo, da bi ustregle ljudem okoli sebe, ki jih je motilo, da so izrazile tisto, kar so v danem trenutku čutile. Intuicija ni redek dar izbranih, je kvaliteta ženske Biti. Vse imamo dostop do nje. Vse poznamo tisti občutek v drobovju, ki ti sporoča, kaj je modro v danem trenutku izbrati in kaj ne. Če smo uglašene s tem tihim glasom v sebi, stvari potekajo gladko in prijazno. Intuitivnost pomeni, da si v harmoniji in uglašena z okoljem, ki te obdaja.

Praznuj ženstvenost skozi Negovanje

Negovanje ni delo na sebi. Negovanje ni povezano z zunanjimi dejavnostmi, crkljanjem ali razvajanjem. Negovanje temelji na voljnosti, na pripravljenosti, da se stvari zgodijo. Negovanje nima nobene zveze s trudom in pridnostjo. Negovanje ni vrtanje po sebi, mučenje sebe z iskanjem, kaj je narobe z menoj, samo zato, da se potem lahko s tem boriš ali bežiš pred tem in to zanikaš. Negovanje je prisotnost, je nežnost, je dopuščanje, da te to, kar je prisotno, neguje.

Ljubezen, zaupanje, potrpežljivost, iskrenost, pozornost, avtentičnost so poleg že zgoraj omenjenih ženske kvalitete, ki jih je treba prepoznati, jih negovati, kajti s poliranjem jih jasnimo, da vedno bolj sijejo v vsej svoji lepoti in edinstvenosti.

Poliranje ženskih kvalitet in povezovanje z njimi je tvoja dnevna praksa, ki se nikoli ne konča. Pomembno je, da te kvalitete ženske Duše utelesiš in jih zaživiš v polnosti. Ti moraš zaupati vase kot žensko, da bi vate zaupali drugi. Danes si podari čas in praznuj svojo ženstvenost v sebi, pa tudi v ženskah, ki so del tvojega življenja.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...