Nastja Spasojević

Sončni mrk in poletni solsticij 2020: pred nami je energijsko najintenzivnejši konec tedna tega leta!

19. junij 2020    11368 ogledov

Pred nami je energijsko najintenzivnejši konec tedna tega leta, zaznamovala ga bosta tako poletni solsticij (20. junija ob 23:43) kot sončni mrk (21. junija ob 08:41).

Poletni solsticij je energetsko najmočnejši dan v letu, letos pa ga bo dodatno podkrepila energija izjemno močnega sončnega mrka v znamenju raka. Prav zato bomo v prihodnjih dnevih zelo občutljivi, zdelo se nam bo, da se nam dogaja več, kot lahko prenesemo. 

Takšna močna energija in astrološko dogajanje, kot jima bomo priča ta konec tedna, ne prideta in zgolj gresta – čutimo ju dneve prej in mesece po tem, saj odpirata novo časovnico v naših življenjih, nov način življenja in bivanja. 

Odločitve, ki jih bomo sprejemali v dneh okoli tega konca tedna, bodo definirale prihodnja leta našega življenja – določile bodo naš fokus, na novo opredelile dojemanje sebe in svoje okolice ter nam dale nov vpogled, zagon in vero vase.

Stopi skozi ognjeni obroč v svojo novo realnost!

Prihodnje dni si lahko najbolje predstavljamo kot nekakšen goreč ognjeni obroč, ki ga pogosto lahko vidimo v cirkusu – saj veste, tisti, skozi katerega skačejo živali. Le da tokrat skozenj vleče vas, zato je tako neprijetno, tako frustrirajoče – tokrat ste na vrsti VI. Skozenj boste šli tako ali drugače: ali boste skočili ali pa vas bo skozi povleklo.

Ta obroč simbolizira stvaritev, toda tudi uničenje.

Temna senca predstavlja boje in bolečine preteklosti, hkrati pa tudi maternico neskončnega potenciala, ki čaka na novo kreacijo. 

Ogenj simbolizira gorivo, ki ga potrebujemo, da rodimo to novo kreacijo, hkrati pa tudi uničenje vseh prepričanj, ki nam ne služijo več in jih moramo opustiti, da dopustimo rojstvo novemu. V vsakem od nas je namreč temna praznina, ki čaka na rojstvo novega, ampak pred tem je treba goreti, stopiti vsa prepričanja in verovanja, ki niso več potrebna. 

Poletni solsticij in sončni mrk prežeta z energijo raka

Energija raka, ki barva ta močna astrološka dogodka, je izjemno intuitivna, občutljiva in nežna. Tudi če niste rojeni v tem zodiakalnem znamenju, boste lahko v tem času delno izkusili, kako zelo čustveno senzibilno znamenje je to in kako zelo potrebuje varnost, stabilnost in ljubečo podporo za uspešno kreacijo.

Kreativna, negovalna in intuitivna energija raka zacveti, ko ta dobi ljubečo podporo in stabilnost. Zato si vzemite čas in odkrivajte, kako lahko to podporo vnesete v svoje življenje, kako si lahko bolj zaupate in vidite skozi iluzije svojih prepričanj, saj bo to zanetilo iskro kreativnosti in preobrazbe, ki jo prinašata letošnji solsticij in sončni mrk – ne glede na vaše zodiakalno znamenje. Rakci pa v tem obdobju pričakujte še večjo intenzivnost dogajanja in preobrazbe, hkrati pa tudi čas velikih dušnih daril. 

Ne skrivaj se več, saj je dovolj ljubezni za vse. Začuti energijsko vrenje teh močnih dni in si vzemi čas zase, daj si prostor in ljubezen, ki ju potrebuješ. Daj ju tudi drugim. Spoznaj, da celjenje teh globokih ran in preobrazba prihajata skozi ljubezen, ko vodiš z ljubeznijo: ne le sebe, ampak tudi druge. - Tanaaz, foreverconscious.com

20. junij: poletni solsticij je čas preboja in osrediščenja

Številne kulture že tisočletja praznujejo poletni solsticij kot čas preboja, preporoda, regeneracije in začetka novega cikla. Naša povezava s soncem je namreč izjemno močna in na ta energetsko nabiti dan naša telesa absorbirajo močno energijo sonca, zato lahko v sebi čutimo velike premike in preboje. 

Sonce je ta dan na višku svoje moči in nam ponuja priložnost, da njegovo energijo uporabimo za revitalizacijo telesa, uma in duše.

Poletni solsticij predstavlja:

čas ognjene energije, 
čas čiščenja in preporoda,
čas manifestacije in akcije,
čas moške energije,
čas energetskega odpiranja srca,
čas obilja, dobrih duhov in sreče,
čas radosti v sedanjem trenutku.

Praznovanje poletnega solsticija

Ljudje smo naravno povezani s cikli narave, ta na nas vpliva, če se tega zavedamo ali ne. Samo pomislimo, kako močan vpliv na življenje na Zemlji ima luna, ki dviga oceane, nas pusti nespeče. Prav tako sonce, ki vdihuje življenje vsaki bilki na tem planetu.

Zato so že naši predniki redno praznovali poletni solsticij in podobne pomembne naravne premike, saj so vedeli, kakšen izjemen energetski potencial in vpliv imajo na vse na našem planetu. 

Litha, kot je pri starih Slovanih poznan poletni solsticij, je bil najpomembnejši praznik leta, na katerem so počastili obilje, prehod v čas sonca in čas moške energije, v čas akcije, z množičnimi praznovanji ob kresovih.

Na poletni solsticij oziroma čas okoli njega so tradicionalno prirejali tudi največ porok in zarok, saj so verovali, da ta čas energetsko najbolj podpre zvezo in ji prinese obilje: da dovoli vsakemu posamezniku, da zacveti v svojo celoto in jo nato s podporo partnerja širi v svet. 

Kako se lahko tudi ti pokloniš energijam sonca in s tem okrepiš povezavo s sončno energijo?

 • Obleci se v belo.
 • Nastavi se soncu.
 • Okrasi svoj dom z elementi ognja: svečami, rožami v rumeni barvi (sončnice, rumene vrtnice, ivanjščice …).
 • Izdelaš lahko tudi oltarček.
 • Zvečer zakuriš ogenj na prostem.
 • Vzemi si nekaj časa za meditacijo in nato za razmislek o moči ognjene/moške energije v svojem življenju (kaj ti predstavlja, kaj to je, s čim je povezana, kje ti je primanjkuje, kako jo lahko okrepiš ali uravnovesiš …).

Ne pozabi: kar seješ, to žanješ. Zato izkoristi ta solsticij in se pokloni energijam sonca ter se zahvali za vse, kar prejemaš.

21. junij: sončni mrk v znamenju raka

Sončni mrk, ki nas čaka v nedeljo, je najmočnejši mrk tega leta. Svoj vrh bo po podatkih NASE dosegel 21. junija ob 08:41.

Energijo tega močnega mrka lahko uporabimo kot gorivo za izostritev svojega poslanstva, naravnanje svoje življenjske poti.

Preobrazba in sprememba sta na poti

V prihodnjih dneh si namenimo nekaj časa  in se poskusimo povezati s svojimi željami. Vizualizirajmo, kaj bi želeli pritegniti v svoje življenje, kam bi želeli dati fokus, kaj so naše prioritete. Kakšen svet bi želeli ustvariti? Del kakšnega sveta bi želeli biti?

Predstavljajte si, da ste sod, ki čaka, da ga napolnite, medtem ko staro izgoreva iz njega. 

Preobrazba in sprememba sta na poti. Če želimo videti, nam je hkrati pokazano, katera prepričanja in vzorci nas omejujejo in kaj vse je možno. Prisluhnite si, poglejte jih. Vzemite si čas zanje.

Ritual na sončni mrk

Čas, da svoje namene udejanjate v svetu, je ZDAJ in pri tem vam bo pomagal ritual, ki ga priporoča intuitivna astrologinja Tanaaz.

Najbolje ga je izvesti med 20. in 30. junijem.

Potrebovali boste:

 • žajbelj ali drugo kadilo po lastni izbiri
 • 4 sveče
 • 4 kristale

Kako izvesti ritual na sončni mrk? 

1.      Vzemite si čas zase – pojdite v prostor, kjer vas ne bo nihče motil naslednje pol ure do uro. Udobno se usedite, zaprite oči in sledite svojemu dihu. Tako meditirajte vsaj 10 minut.

2.      Po končani meditaciji ustvarite iz sveč velik diamant okoli sebe, tako da jih postavite vsako na svojo stran neba: sever, jug, vzhod, zahod. Vi ste znotraj tega diamanta.

3.      Vstanite in prižgite sveče.

4.      Obrnite se proti zahodu in prižgite žajbelj. Predstavljajte si, kako njegov dim odnaša vse, kar vam ne služi več, in čisti vaš energetski prostor. 

5.      Obrnite se proti severu, podržite žajbelj proti nebu in izrecite svojo željo, molitev ali zahvalo celotnemu človeštvu.

6.       Obrnite se proti jugu, podržite žajbelj ob sebi in izrecite svojo željo, molitev ali zahvalo naši materi Zemlji za vse, kar nam daje.

7.      Obrnite se proti vzhodu in odložite kadilo. Roke razprostrite nad glavo v obliki črke V in izrecite vse, kar si želite videti, slišati izkusiti v tem svetu.

8.      Spustite svoje roke na trebuh in desetkrat globoko vdihnite, da usidrate energijo in delo, ki ste ga pravkar opravili. Začutite energijo v svojem trebuhu in končajte ritual z nežnimi krožnimi gibi po svojem trebuhu. – Tanaaz, foerevercouncious

Zelo priporočljivo je, da v tem intenzivnem obdobju:

 • pijete veliko, veliko, veliko vode,
 • si ob večerih privoščite slano kopel ali zaplavate v morju,
 • najdete miren kotiček v naravi, kjer se čim večkrat na dan ozemljite, meditirate, sprostite, zazrete v obzorje ali nebo,
 • čim več hodite bosi,
 • si privoščite zvočno kopel (lahko se udeležite kakšnega dogodka ali sami doma zaigrate na šamanski boben, gong ali tibetanske sklede – ali pa si zavrtite kakšen posnetek zvočne meditacije),

 • si pomagate s petjem manter.

Zvočne meditacije in mantre pomagajo iz našega telesa čistiti težke občutke in zbuditi najboljše v nas, spodbuditi pretok energije in prevetriti naše čustveno telo.

Kot se z vodo spiramo od zunaj, se z zvočno meditacijo izpiramo od znotraj.

Naj vam poletni solsticij in sončni mrk prineseta obilo kreativne energije in zasidranosti v sebi!

Bodite potrpežljivi in dovolite energijam, da se odvijejo. Naj bo to čas velikih premikov v nas in sidranja novih spoznanj, s katerimi si bomo povrnili moč in energijo, ki smo jo izgubili v določenih situacijah in obdobjih svojega življenja.

Preberi še:

Vir: povzeto po https://foreverconscious.com, https://eclipse.gsfc.nasa.gov/solar.html
Kako se pa tebi zdi? 7
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Marisa
  komentiral 2 teden nazaj
Hvala za poglobljeno razmišljanje. Tudi sama že nekaj časa čutim, da prihaja preobrat (sem močna intuitivka in še rak po horoskopu), ki bo počistil s starim in prinesel novo energijo (hvala bogu). O tem preobratu med drugim pišem tudi v svojih dveh knjigah. Če koga zanima, sta knjigi izšli pod imenom: Marisa El Rosa: Zapisano v duši je moji in Marisa El Rosa: Resnica o večnem življenju, trenutno pa sta na voljo v knjižnicah po Sloveniji ter na spletni strani: publish-in.eu.
Mojca
  komentiral 2 teden nazaj
Hvala..naj deluje ta moč
Janka
  komentiral 2 teden nazaj
Hvala za te bogate besede. Bodo kompas v teh dneh.
Nataša
  komentiral 2 teden nazaj
Ljubeča hvala draga moja za vse kar nam daješ...
vojko
  komentiral 2 teden nazaj
Nastja hvala za te dragocene informacije. Sem prepričan da je te koristne informacije vredno upoštevati. Za vsakega pa velja da lahko vsaj del teh koristnih napotkov uporabi v lastno dobro in za dobro vseh ljudi!
Viktorija
  komentiral 2 teden nazaj
Hvala❤
Irena
  komentiral 2 teden nazaj
Nastja,hvala. Ravno sem v dilemi,sprejeti ponudbo za spremembo,ali ne. Bom še parkrat prebrala,zmeditirala ...❤
Nalagam...