Sodobni budizem za sodobni svet: kako napolnimo svoje življenje s srečo in radostjo?

Sodobni budizem za sodobni svet: kako napolnimo svoje življenje s srečo in radostjo?

piše: Budistični center Maitreja
14. april 2017    1367 ogledov

Budovi nauki so znanstvene metode za izboljšanje človeške narave. S praktično uporabo teh naukov lahko spremenimo svoje življenje iz stanja bridkosti v čisto in trajno srečo.

Osnovna želja: biti srečen

Vsi, celo novorojenčki, živali in insekti, imamo osnovno željo: da bi bili srečni in brez trpljenja. To željo imamo od nekdaj in je v nas ves čas, tudi takrat, ko spimo.

Odkar obstaja svet, si človeška bitja v iskanju sreče skušajo izboljšati zunanje razmere z razvijanjem moderne tehnologije in materialnim napredkom. Kakšen je rezultat tega prizadevanja? Na svetu danes ni nič manj trpljenja in ne manj problemov; tudi ne več sreče.

Namesto tega, da bi izpolnili svoje želje, se naše trpljenje in problemi večajo, naša sreča in mir pa se zmanjšujeta. Zdaj je na našem svetu celo več problemov in večja nevarnost kakor kdaj prej. To jasno kaže, da do zdaj naše metode niso bile pravilne in da vzroki za srečo in rešitve naših problemov niso v poznavanju materialnih stvari.

Čeprav imamo vsa živa bitja temeljno željo, da bi bili srečni ves čas, zelo malo ljudi razume, kaj so resnični vzroki za srečo.

Resnični vir sreče je notranji mir

Če je naš duh miren, bomo srečni ves čas, ne glede na zunanje okoliščine, če pa je naš duh nemiren ali razburjen, ne bomo srečni, pa naj so zunanje razmere še tako dobre. Zunanje okoliščine nas osrečijo samo takrat, kadar je naš duh miren.

Torej, če si zares želimo čiste in trajne sreče in prostosti od trpljenja, se moramo naučiti obvladovati svojega duha in gojiti notranji mir

To dosežemo samo z duhovno prakso, tako da polagoma zmanjšujemo in na koncu odstranimo negativna, nemirna duševna stanja in jih nadomestimo s pozitivnimi in mirnimi.

Če tako izboljšujemo svoj notranji mir, bomo na koncu dosegli najvišji, trajni notranji mir. Potem bomo doživljali čisto srečo brez trpljenja in problemov.

Društvo Kadamski budistični center Maitreja objavlja BREZPLAČNO javno predavanje z Gen Kelsangom Anando z naslovom: 

Sodobni budizem za sodobni svet: kako napolnimo svoje življenje s srečo in radostjo

Gen Kelsang Ananda je zelo izkušen in visoko usposobljen meditator, redni učitelj v Kadamskem budističnem centru Berlin in deželni duhovni vodja za Slovenijo. Gen Ananda bo praktično in iz svojih izkušenj razložil, kako lahko uporabljamo Budova navodila, tako da bomo napolnili svoje življenje s srečo in radostjo.

Javno predavanje:          Sodobni budizem za sodobni svet: kako napolnimo svoje življenje s srečo in radostjo

Govornik:                         Gen Kelsang Ananda

Kraj:                                  Slovanska knjižnica, Einspielerjeva 1 (dvorana v kletnih prostorih)

Datum:                             Sobota, 22. 4. 2017

Čas:                                   10.00–11.30

Predavanje bo v angleščini, s prevodom v slovenščino.

Vstop prost! Vabljeni!

Več informacij na www.kadampa-si.org/prireditve, 070 31 45 48 ali info@kadampa- si.org.

 
Nalagam...
PRIJAVI  

Komentarji

  Bodi prvi in podaj svoj komentar! S svojim komentarjem dobiš tudi 3 žarke!

Facebook komentarji