Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Transformacijska prazna luna v škorpijonu (4. 11.), ki bo tlakovala energije prihodnjega leta!

4. november 2021    3465 ogledov

Ne moremo zanikati, da ima luna izjemen vpliv na nas. Če samo opazujemo naravne pojave, vidimo, da energija lune vpliva na celotno življenje na tem planetu. Zgolj dejstvo, da dviga in umika mogočne oceane, nam lahko da misliti, kakšen vpliv ima šele na človeka, ki je sestavljen iz 70 odstotkov vode. Vpliv lune je subtilen, a mogočen.  

Pred nami je transformacijska prazna luna v znamenju škorpijona (4. 11.)

Škorpijon je eden izmed treh zodiakalnih znakov, ki je hkrati predstavljen tudi kot arhetip razvoja zavesti: škorpijon, orel in feniks. A kako škorpijon preide v orla in nato v feniksa? Kako se majhna zemeljska žival prelevi v mogočnega orla, ki leti in ima pregled nad zemljo? Kaj se mu mora zgoditi?

Da doživi takšno mogočno preobrazbo, mora brez vsakega dvoma spremeniti svoje življenje v svojem bistvu: popolnoma mora izgubiti svojo pot v življenju, da lahko na novo postavi svojo pravo in dovoli, da se preobrazba resnično manifestira in prežame vse njegovo bivanje.

Ob tej močni prazni luni v znamenju škorpijona, ki se zgodi s 4. na 5. novembra, pomisli, kakšne spremembe so se v tebi zgodile v zadnjem času.

Prazna luna, ki prihaja, je namreč močan katalizator preobrazbe in ti lahko služi kot usmerjevalnik predvsem v situcijah, kjer si nekako 'vmes' v svojem življenju.

Če se počutiš, da si na določenih področjih obtičal ali da stagniraš, ti lahko tokratna prazna luna s svojo energijo nakaže poti, kako to preobraziti in narediti preobrat v svojem življenju, da ti bo bolj služilo.

Ta mlaj želi v tebi navdihniti spremembo, zato razmisli, kaj se mora v tvojem notranjem svetu preobraziti, in si nastavi jasno namero in pot, kako to izvesti. Delo z energijami tokratne lune bo spodbudilo spremembo v tebi, ki jo iščeš.

Škorpijonu kot tudi luni vlada energija vode, ki je fluidna, a hkrati lahko tudi nestabilna. Vleče nas vase in v refleksijo. V temni del sebe, v svoja temna občutja, ki smo jih zakopali globoko – nestabilna energija jih bo razburkala na plano, zato si vzemimo dovolj časa zase in za to, kar pride na površje. Morda ne bi bila slaba ideja, da bi uvedli v svoj vsakdanjik večerno rutino meditacije ali umika.

Tema, ki jo bo na površje prinesla prazna luna: SRAM

Sram nas prepriča, da smo naredili nekaj zelo narobe, da je nekaj narobe z nami. Zaradi sramu jemljemo svoje napake in napačne korake preresno in jih nesemo v svet kot največji križ, kot da je nekaj narobe z nami že v osnovi.

Čeprav nas energije prazne lune v škorpijonu vlečejo v temnejše kotičke sramu ter v temnejše in težje razmišljanje in dojemanje tega občutka, nam hkrati ponujajo tudi preboj ven. Ta preboj, svetel sij svetlobe, s katerim lahko posvetimo na to prežemajočo grozo v sebi, je majhna odprtinica, ki nam dovoli postaviti ta občutja pod vprašanje, in nam omogoča razumeti, da so tukaj z namenom – da so nas do zdaj ščitila. Omogoča nam, da na te občutke pogledamo s sočutjem in razumevanjem ter začutimo sočutje tudi do tega 'temnejšega' dela sebe. Omogoča nam, da posedimo z njim, da si ga priznamo in sprejmemo v svoje življenje kot zanemarjenega otroka, ki lačen ljubezni trka na naša vrata.

Spomnite se, da ni treba, da je vse popolno ali dobro, da živimo čudovito življenje. Za to, da polno živimo čudovito življenje, ni treba, da smo popolnoma ozdravljeni vseh travm ali da ves čas vibriramo na najvišji frekvenci dobrega počutja in pozitive. Kar je ključno, je, da si dovolimo. Da si dovolimo biti takšni, kot smo, in da smo ob tem prijazni do sebe. Praksa hvaležnosti in sočutja do sebe je praksa najgloblje ljubezni, ki si jo lahko poklonimo v teh težkih obdobjih svojega življenja.

Ni nam treba vsega popraviti. Lahko se počutimo zlomljene. Tudi ko smo zlomljeni, smo v resnici celoviti, če sprejmemo svoj zlom.

Če vas energije lune pokličejo, si v prihodnjih dneh vzemite nekaj časa zase in se posvetite svojemu notranjemu dogajanju. Energija mlaja bo služila kot katalizator, ki nam bo pomagal pri prehodu čez mostove transformacij, ki so nam prišle na pot in skozi katere se premikamo.

Če se počutite, da ste obtičali, vam bo novembrski mlaj ponudil premik naprej: nastavite svoje namere in opazujte energije prihodnjih tednov.

Razstrupljanje energijskega polja in doma 

Energija škorpijona je zelo intuitivna in preobrazbena ter hkrati tudi izjemno zaščitniška. Zato bi bilo dobro, da v tem času posvetimo nekaj časa tudi razstrupljanju energijskega polja in energijskemu čiščenju doma.

Ne skrbi, energija polne lune v škorpijonu je zelo globoka. Dotaknila se te bo, kjer se te mora dotakniti. Spremenila bo, kar mora spremeniti, in prebudila, kar mora prebuditi. Vse, kar se moraš spomniti, je, da se ji predaš, jo sprejmeš.

Ne pozabi pa: vedno lahko najdeš lepoto in ljubezen, tudi v najhujšem trenutku, če ju le poiščeš.

RITUAL, ki ga je najbolje opraviti med 4. in 15. novembrom:

  • Očistite prostor in svojo avro s kadilom po lastni izbiri.
  • Usedite se v udoben položaj, zaprite oči in sledite svojemu dihu. Naj vas vsak dih ponese globlje v meditacijo. Namenite si 10 minut meditacije po lastni izbiri.
  • Po končani meditaciji vzemite kos papirja in pisalo. Na list zapišite vse, kar vas trenutno teži, vsa slaba občutja, vse, kar vas razžira in vam ne dovoli miru. Bodite brutalno iskreni in pišite brez zavor.
  • Po končanem pisanju 10-krat globoko vdihnite. Začutite, kako vas kisik napolni in prenovi.
  • Ponovno vzemite list v roke. Pojdite skozi vsako zapisano besedo. Ob vsaki situaciji/občutju posebej se ustavite in se vprašajte, kako bi se lahko ljubili tudi skozi to. Kako bi nase pogledali, če bi vam te občutke zaupal majhen, nedolžen otrok? Lahko tudi sebi naklonite to sočutje?
  • Vzemite v roke kristal ali kamen in ga napolnite z ljubeznijo in sočutjem, ki ga čutite. Postavite ga na posebno mesto v svojem domu, da vas bo vedno opominjal na to.

Naj nam novembrska prazna luna osvetli to, česar ne vidimo. Naj prinese moč in luč skozi temno obdobje leta in nas z zaupanjem popelje v novi cikel. Zaupajmo življenju, vzemimo si čas zase, dovolimo si pogledati v temo, saj bomo le tam našli luč.

Preberi še: 

Vir: povzeto po foreverconscious.com, astrolife, exploredeeply.com
Kaj pa ti praviš? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
danijela
  komentiral 3 teden nazaj
Tudi pri sebi opažam, da ima luna res izjemen vpliv. In hvala za tole razlago❤️
VIKI
  komentiral 3 teden nazaj
Hvaležna
Nalagam...