Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

April 2024: ključni astrološki dogodki, ki jih ne smete zamuditi

piše: Tanaaz
29. marec 2024    2603 ogledov

April prinaša nekatere največje kozmične dogodke leta 2024, vključno s popolnim sončnim mrkom in usodnim ter redkim srečanjem Jupitra in Urana.

April bo torej prelomni mesec. Življenje se bo premaknilo v nove in zanimive smeri. Morda vas bo konec meseca presenetilo, kje ste se znašli!

Ključni astrološki dogodki meseca APRILA

1. april: Merkur se začne gibati retrogradno

Merkur je planet, ki vlada komunikaciji, potovanjem, tehnologiji in našim miselnim procesom. Verjame se, da ko Merkur vstopi v retrogradno fazo, nam ta področja niso naklonjena.

V tem času ne podpisujte pogodb, ne rezervirajte potovanja in ne kupujte elektronike ter pazite, kaj govorite in objavljate na spletu. 

Ni pa čas retrogradnega Merkuraja samo slab ... Ko je Merkur v retrogradnem položaju, postane naša intuicija bolj izrazita in nam omogoči, da slišimo sporočila, ki smo jih dolgo tlačili. Zato je to idealen čas, da se upočasnimo in pogledamo vase.

Čeprav to ni najboljši čas za začetek česa novega, je pa popoln čas za zaključevanje nedokončanih projektov.

Retrogradni Merkur: kaj pričakovati + afirmacije za to obdobje!

3. april: poravnava Venere in Neptuna

Romantična Venera se poravna s kreativnim Neptunom, kar bo ustvarilo lep tok energije! Venera in Neptun nas lahko naredita še posebej občutljive, nežne in čutne. Lahko se počutimo bolj povezani s svojo žensko stranjo ali bolj v stiku s tem, kar nam prinaša užitek.

Venera in Neptun prinašata tudi izredno ustvarjalno energijo, zato kar veselo na delo!

5. april: Venera v ovnu

Venera, planet ljubezni in odnosov, se premakne v ognjeni znak ovna. Venera v ovnu prinaša močno vodstveno energijo. Morda bomo začutili, da je čas, da začnemo nekaj novega. Ta energija nas včasih lahko naredi impulzivne, v trenutni astrološki klimi pa je najbolje, da se ne predamo svojim impulzom ampak to energijo preusmerimo v raziskovanje svoje ustvarjalnosti.

8. april: sončev mrk v ovnu

Popolni sončni mrk v ovnu je eden najmočnejših astroloških dogodkov leta. Popolni mrk bo viden v Severni Ameriki in Srednji Ameriki ter naj bi bil eden najdaljših mrkov našega življenja. Rečeno je, da bodo države, ki bodo videle popolni mrk, države, ki so pripravljene na spremembe in transformacije.

Mrki na splošno prinašajo energijo preobrazbe, a sončevi mrki v nasprotju z luninimi odpirajo vrata novim priložnostim.

Ta popolni sončni mrk nam lahko odpre nove poti in nam omogoči, da vidimo stvari v popolnoma novi luči. Lahko doživimo globok trenutek jasnosti. Morda se odločimo tudi za korak v popolnoma novo smer.

Sončni mrki nam običajno razkrijejo, kaj si resnično želimo. Včasih smo v stiku s tem, kar želimo, drugič pa nas to, kar želimo, morda nenadoma preseneti. Ta mrk je močan portal za delo z manifestacijo in je odličen čas za postavljanje namer za prihodnost.

8. april: poravnava sonca in Kirona v ovnu

Hkrati z mrkom  se zgodi tudi poravnava sonca in Kirona. Kiron predstavlja rane, ki jih nosimo. Te rane izhajajo iz naših življenjskih izkušenj, vendar so lahko tudi nekaj, kar podedujemo iz svoje vzgoje ali celo prejšnjih življenj. Ko se poravnava sonca in Kirona zgodi pod vplivom mrka, to prinaša močne preboje v zdravljenju teh globokih tavmatičnih ran. 

9. - 11. april: poravnava Marsa in Saturna

Mars in Saturn se združita v znamenju rib. Ta združitev predstavlja posebej eksplozivno kombinacijo, in ker se zgodi takoj po mrku, jo lahko čutimo bolj intenzivno kot običajno. Ko se Mars in Saturn združita na površje privre bojevita energija. Mars ji doda ogenj, Saturn pa dodaja moč, kar prinaša nekatere potencialno eksplozivne situacije na površje. Srečanje Marsa in Saturna lahko sproži vprašanje glede naših osebnih meja: kje morda potrebujemo biti odločnejši ali morda popustiti.

19. april: začetek sezone bika

Sonce se premakne iz ognjenega, strastnega ovna v metodičega in negovalnega bik. Bik je zemeljski znak, zato bomo s tem premikom čutili več stabilnosti. Lahko bomo hrepeneli po večji strukturi v naši vsakodnevni rutini ali občutili potrebo po postavitvi stvari na svoje mesto.

Čas bika je odličen čas za osredotočanje na ustvarjanje stabilnosti in varnosti v naših življenjih. 

21. april: poravnava Jupitra in Urana

To je ena najredkejših kozmičnih poravnav, ki jih bomo videli letos! Jupiter in Uran se združita vsakih 12-14 let, vendar je to prvič, da se bosta združila v biku po več kot stoletju.

Jupiter je planet razširitve, Uran pa je planet inovacij in svobode in napredne tehnologije, zato bi lahko iz te poravnave izvirali močni tehnološki napredki. To bi nas resnično lahko vodilo v tehnologijo prihodnosti in utrlo pot k popolnoma novi tehnološki revoluciji.

Jupiter in Uran, ki se združita v biku, obrneta našo pozornost tudi na finančne trge. Morda bomo opazili nekaj nestanovitnosti na trgu ali pa bodo velike napovedi spremenile pokrajino globalne ekonomije.

Na osebni ravni ta poravnava lahko prinese močnejšo željo po svobodi, početju stvari na svoj način.

21. april: sonce v kvadrantu z Plutonom

Sonce v biku bo v kvadratu z Plutonom v vodnarju, kar nam prinaša nekaj težkih energij. V teh dneh lahko čutimo večji pritisk ter naraščajoč občutek težavnosti na določenem področju naših življenj. Ob stopnjevanju tega pritiska, bomo ugotovili, da je transformacija in sprememba edini način naprej.

23. april: polna Luna v škorpijonu

Z mrki smo za zdaj končali, vendar še vedno zelo čutimo valove transformacijske energije, ki so se prebudili v zadnjem mesecu. Verjetno smo v zelo drugačnem položaju kot pred štirimi tedni. Morda stvari vidimo drugače ali pa smo pripravljeni na trdno odločitev. Polna luna v škorpijonu je vedno zelo občutljiv čas in čas, ko se bolj povežemo s svojo intuicijo in notranjim svetom. Vzemite si čas zase in se umaknite v samoto.

25. april: Merkur v direktnem gibanju

Merkur se postavlja v direktno gibanje v znamenju ovna. Čeprav je Merkur izven retrogradnosti, priporočamo, da počakate, da Merkur zapusti svojo postretrogradno senco, preden podpišete dolgoročne pogodbe ali opravite draga potovanja ali nakup elektronike.

Merkur bo zapustil svojo postretrogradno senco 15. maja. Ko se Merkur postavi v direktno gibanje, pogosto pusti darilo ali kakšen namig, ki lahko pomaga, zato ostanite odprti za kakršnakoli sporočila ali namige, ki jih prejmete tega dne.

28. april: poravnava Marsa in Neptuna

Mars in Neptun se združita in prineseta nekaj strastne energije v naša življenja. Predajte se ji in uživajte.

Prepričajte se, da negujete svoje telo in skrbite zase, ne glede na to, kaj se dogaja okoli vas.

30. april: Mars v ovnu

Mars se premakne v svoje vladajoče znamenje ovna in nam pošlje valove strastne energije. Vsrkajte energijo motivacije in samozavesti, ki vam jo pošilja, da se boste lažje sprocesirali, vse, kar vam je prinesel ta mesec!

 

Aprilski astrološki dogodki so zares izjemni in ponujajo širok spekter energij ter priložnosti za osebno rast in transformacijo.Naj vam služijo v vaše najvišje dobro!

Preberi še: 

 

Vir: https://foreverconscious.com/
Kako se pa tebi zdi? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
  komentiral 2 teden nazaj
Hvala.
Vesna
Teme:
Nalagam...