Iris Kline Arih

Coaching, ki temelji na zakonu resonance

10. november 2020    549 ogledov

Čista resonanca. Sem v resonanci. V resonanci s seboj, z drugimi in naravo. Kaj pravzaprav pomeni pojem resonanca. Resonanca je tisto notranje stanje, v katerem imamo dostop do naših lastnih virov. Čutimo svojo moč, živimo svoje spretnosti, sposobnosti, talente. Oprti smo do novih znanj in spoznanj. Oblikujemo enakovredne odnose. Nove poglede na življenje – nove misli, nove navade, nove odzive. Živimo svojo resnično naravo.

Pojem resonanca izhaja iz fizike in prikazuje, kako lahko lokalno ločeni predmeti skupaj nihajo. Tako kot v uspešnem orkestru različni instrumenti ustvarijo ločeno nihanje, povezano v harmonično celoto, tako predstavlja resonanca v življenju biti v harmoniji s samim seboj in lastnim okoljem, tako da lahko ljudje med seboj enakopravno sodelujemo. Pojem Resonanca, v angleščini Resonance - harmoničnost ali flow ali v nemščini Resonanz - ponovni zven ali sozvočje predstavlja naše nihanje, našo lastno frekvenco, na kateri se nas da doseči. 

Resonančni coaching postavlja v ospredje vas

Resonančni coaching, ki ga izvaja Iris Kline Arih, postavlja v ospredje vas – vašo vibracijo, nihanje, resonanco. Vsaka oseba ima svojo edinstveno vibracijo. Zakon privlačnosti se ves čas odziva na to našo vibracijo, zato je pomembno, da smo v resonanci s tistim, kar si želimo v življenju. To nihanje lahko spreminjamo s svojimi mislimi. Določena nihanja lahko prikličemo za spreminjanje, zdravljenje, osvobajanje. Resonančni coaching lahko označimo kot sistematični vodeni proces, v katerem se usklajujete s svojo resnično naravo. Vibracijsko se uskajujete s svojimi željami, cilji in vizijo. Spreminjate svoje misli, posledično pa odzive, navade, vedenje. Aktivirate lastne potenciale, odpravite omejujoča prepričanja in oblikujete nove možnosti.

Osebna transformacija poteka v štirih korakih – temelji na štirih principih:

1. Vsak od nas ima svojo edinstveno vibracijo – resonanco.

Naša energija ustvarja našo vibracijo. Zakon privlačnosti se ves čas odziva na to našo vibracijo, zato je pomembno, da smo v resonanci s tistim, kar si želimo v življenju. Doživimo namreč vse tisto, s čimer smo v resonanci, kar sami pritegnemo nase.

 2. Imamo neizmerno notranjo moč, potencial in modrost, da vsa spoznanja o sebi izkoristimo v svoj prid

Imamo neizmerno notranjo moč, potencial in modrost, da vsa spoznanja o sebi izkoristimo v svoj prid, na način, da se prepustimo plesu lahkotnosti in igrivosti, se dvigujemo in odpiramo, spoznavamo in oživljamo tiste dele sebe, ki so bili doslej, zaradi obrambnih vedenjskih vzorcev in čustvenih ran iz preteklosti, potlačeni.

3. Smo celoviti

Smo celovita bitja, zato je potrebno upoštevati telesno, umsko, duševno in duhovno dimenzijo; torej svoje telo, um, čustva in zavest.

4. Raziskovalec živi v nas

Duh raziskovalca v nas, radovednega otroka in ustvarjalca, ki je prisoten v vsakem od nas, je potrebno le oživiti, izvabiti iz svojih globin in mu ponuditi odprt prostor, da se uresniči, ga negovati in mu dovoliti spoznavati in izkušati sebe – v vsej svoji polnosti. 

Karta za srečo: vsak ima svoje mesto moči

Vsakdo ima svoje ‘mesto moči’. V resonančnem coachingu je mesto moči kraj v naravi, kjer močno občutimo notranji mir, radost, neomejenost, ustvarjalnost, ljubezen. Duhovni učitelji imenujejo ‘tega, ki občuti’ naš glas božanskega, višji jaz, duša… tisto, kar je na drugi strani omejenega. Na mestu moči se rodijo čarobne besede, občutki, kako sami sebe občutimo, svoje srčno hrepenenje, svoje poslanstvo, svojo nalogo. Na mestu moči k tišini v sebi pristopamo brez želja in hotenj.

Kitajski modrec Seng T’san je zapisal: “Prenehaj govoriti, prenehaj misliti, pa ne bo ničesar, česar ne bi razumel.” Je karta za srečo res tako na dosegu? Občutiti je, da.

MESTO MOČI je le ena od vodenih vaj, ki jih ponuja resonančni coaching; vaje so namenjene sproščanju, krepitvi moči, pozornosti in jasnoti, prisluškovanju notranjemu stanju ter prehajanju od mišljenja k zavedanju.

Med najbolj priljubljenimi so sledeče.

  • MEDICINSKO KOLO: Kaj je naša naloga in kako nas narava podpira pri naši usmeritvi?
  • SO-HUM (soham): Meditacija za koordinacijo uma in telesa, krepitev pozornosti in jasnosti.
  • GO FOR IT: Skozi dvom in frustracijo – z motivacijo – do slike sebe v cilju.
  • HUNA: Spreminjanje omejujočih prepričanj.
  • FELDENKRAIS: Sistem vaj, s katerimi prevzgojimo slabe vzorce gibanja.

Vaje opozarjajo na pomembno dejstvo; če bo v naši notranjosti vse lepo in prav, bo tudi zunaj nas. Zavest o notranjem telesu prinaša višjo vibracijsko frekvenco energijskega polja, pomeni, večjo psihološko zaščito, krepitev imunskega sistem, upočasnjeno staranje in pospešeno zdravljenje.

Več informacij o resonančnem coachingu, kako vas le-ta vodi v novo smer in temah, kjer vas lahko podpre, je na voljo na https://resonancnicoaching.si/ . Coaching srečanja možna v živo ali ONLINE

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...