Renata Damiš

Duhovno vodstvo tedna (8. – 14. 7. 2024): izjočite in odžalujte

9. julij 2024    390 ogledov

Vpogled v karte nakazuje, da smo se v zadnjem času soočili z žalostjo, tesnobo, dvomi, strahovi, izgubami zaradi česar smo se ponovno zaprli vase. 

V življenju je čas in so stvari ter vrednote, za katere se je vredno boriti, ker  nam druga stran aktivno z dejanji morda dovolj pokaže in dokaže, da so težave premostljive in je čas in so stvari, ki so preprosto izven dosega naših rok in jih sami brez obojestranskega sodelovanja, želje in volje drugih preprosto ne moremo rešiti. Takrat je čas, da si priznamo, da boli, da smo storili vse kar je v naši moči in da globoko odžalujemo, kolikor je potrebno. Šele ko žalovanje in tesnobo, ki jo občutimo globoko predelamo, pride občutek svobode in miru, ki ga potrebujemo in iščemo. 

Nobenega smisla nima biti zaskrbljen zaradi nečesa, kar ni v naših rokah. Stvari se pogosto zdijo hujše kot so. Včasih pa je preprosto potreben čas, da stvari in spoznanja dozorijo.

Življenje je takšno, da lahko vedno najdemo nekaj kar nas navdaja s skrbjo

Vendar pa je zavoljo dobrega počutja nas samih in tudi tistih okoli nas enako pomembno naučiti se pozitivneje spopadati s stvarmi in ne dovoliti tesnobi, da se v nas povsem razplamti.

Če se trenutno soočate z žalostjo ali občutki tesnobe, kot nakazujejo karte, si najprej vzamite dan ali dva samo zase in si dovolite občutiti vso žalost ter jo do konca izjokajte. Ko bo žalost dovolj obžalovana, boste začutili občutek pomirjenosti.

Prenesite to zavedanje globoke vase. Z vidhom in izdihom vase  si predstavljajte, da ste obdani z ljubeznijo in svetlobo. Naj vam srce in um napolni univerzalna svetloba ljubezni, ki je vedno in povsod na voljo, četudi je v tem trenutku morda ne vidite. Namenite pozornost vsemu, za kar ste hvaležni v življenju. 

Vabljeni na POLETNO GONG KOPEL >>

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...