Nastja Spasojević

Kitajski horoskop 2021 – leto BIVOLA: leto obilja, bogastva in odnosov!

11. februar 2021    3756 ogledov

Dne 12. februarja po kitajskem koledarju vstopamo v novo lunarno leto, leto jin kovinskega bivola, ki bo trajalo vse do 31. januarja 2022. Bivol nas po napornem lanskem letu vabi h grajenju in krepitvi trdnega temelja. Na dobri in trdni osnovi bomo lahko nato pričakovali obilje – leto bivola je namreč naklonjeno kreaciji bogastva in krepitvi medosebnih odnosov!

Podprto bo z elementom kovine in jin (žensko) energijo, ki v naše življenje prinašata pogum, moč, fokus, kreativnost, plodnost in obilje.

Srečna znamenja leta bivola: bivol, podgana, kača, konj, opica in prašič. 

V znamenje bivola spadajo rojeni v letih: 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 in 2021.

Dobri meseci leta bivola: marec, julij, september

Srečna števila leta bivola: 7, 9, 12, 21, 34, 42

Barve leta bivola, ki prinašajo srečo: bela, rumena, zelena

Dobre smeri neba: zahod, severozahod, jugozahod

Nakit, ki prinaša srečo: kovinski

Kitajsko leto BIVOLA: graditev in krepitev trdnega temelja prinaša OBILJE

Leto 2020, leto podgane, prvega zodiakalnega znaka kitajskega horoskopa, nam je prineslo začetek novega 12-letnega cikla. Bilo je leto močne spremembe in novih začetkov, naša življenja so se obrnila na glavo. Leto 2021 bo bolj umirjeno, prinaša nam energijo stabilnosti, kar nam bo omogočilo, da nadaljujemo lahkotneje in z večjo gotovostjo vase.

Kamen na kamen palača!

Leto bivola nas bolj spodbuja k sprejemanju metodičnih majhnih, a stabilnih korakov kot k sprejemanju velikih, naglih tveganj. S počasnim in stabilnim korakom bomo letos prišli veliko dlje, predvsem pa bo naš napredek v vseh pogledih kakovostnejši.

Leto bivola je zato čas, da v svoje življenje vpeljemo več organiziranosti in s tem stabilnosti, zato se ne čudite, če čutite željo po večji organiziranosti svojega vsakdana. Vpeljite tisto vsakodnevno rutino, ki se v vaši glavi kuha že nekaj časa. Energija bivola vas bo pri tem izjemno podprla in vaš vložek se vam bo bogato obrestoval. Bivol namreč ljubi organiziranost in energijo, vloženo vanjo, bogato poplača.

Bivol prinaša krepitev osebnega bogastva!

Zodiakalni znak bivola nas podpira pri kreaciji obilja, predvsem pri ustvarjanju bogastva. Letošnje leto prinaša priložnosti za ustvarjanje novih načinov prihodkov, lahko pa tudi poveča naše izdatke, zato posvetimo nekaj energije svojim financam – obrestovalo se nam bo.

Bodimo pozorni na zapravljanje, to naj bo v mejah naših zmožnosti. Čeprav je leto naklonjeno naložbam in podpori novih inovativnih poslovnih idej ter večanju bogastva, naj bo naša ustvarjalna energija prizemljena, stabilna in metodična. Le tako bomo letos dosegli svoje cilje.

Leto bivola pa ne prinaša obilja zgolj v financah

Obilje ne obstaja le v finančnem smislu, ampak je v vsem, kar te obkroža. Obilje je energija, ki vsak dan čaka, da se z njo povežemo in jo zaživimo. Opominja nas, da je vesolje polno priložnosti in neskončnega potenciala, ki nam vsak trenutek odpira vrata.

Povezava z obiljem je naš opomnik, da vesolje v harmoniji dela za nas, in ne proti nam. Energiji obilja se lahko zato ironično odpremo šele, ko spustimo svoj strah in nezaupanje do življenja. Ko prenehamo bežati pred življenjem, ki se odvija pred nami, in ga zaživimo v polnosti, z vsem, kar nam da – naj bo to na prvi pogled dobro ali slabo za nas.

Hvaležnost je močno orodje, ki nas bo prav tako povezalo z energijo obilja. Vsak dan si vzemi nekaj minutk in naštej, zakaj si danes hvaležen/-na. Naštej vsaj 10 stvari.

Energija jin – energija ženstvenosti in odnosov

Leto bo prežela energija jin, energija ženske, ki ima kvaliteto vode, pretočnosti, nežnosti in mehkobe. Uči nas prepuščanja, plavanja s tokom in sprejemanja.

V tem letu jin bomo velikokrat opomnjeni na to, da moramo poiskati lepoto tudi v stvareh, ki ne gredo po naših načrtih. Ko smo preveč rigidni in zakopani v svoj prav, namreč izgubimo zmožnost inovacije in videnja stvari v drugačni luči. Energija bivola je trmasta, ampak energija jin nas vabi k temu, da se prepustimo toku in zaplavamo s tem, kar nam pride naproti. Lahko imamo krasne načrte, a vesolje ima vedno svoje in ti nas običajno ponesejo višje, kot si lahko zamislimo.

Uči nas tudi vztrajnosti, potrpežljivosti – reka teče počasi in tiho, a ne pozabimo, da tiha reka bregove dere.

Leto nosi torej kvalitete ženske – mehkobo, pretočnost, potrpežljivost in neopisljivo moč. Posvetite se negovanju ženske energije v sebi, posvetite se hobijem, kot so ples, vrtnarjenje, umetnost, slikanje, fotografiranje. Dajte svoji domišljiji prosto pot, saj jo bo vesolje podprlo. Ne delajte stvari na silo, nakažite smer in bodite potrpežljivi.

Energija jin je preobražajoča in nam omogoča, da navadno kovino pretvorimo v žlahtno, in tako postanemo alkemisti svojega življenja. Energija jin je energija intuicije in nas usmerja iz zunanjega sveta vase.

Kitajsko leto bivola bo okrepila tudi energija kovine

Energija kovine simbolizira pogum, moč in stabilnost. Vabi nas k potrpežljivosti, k temu, da delujemo kot dober vladar svojega kraljestva in da ne sprejemamo naglih odločitev. To si lahko najbolje predstavljate tako, da je vaše življenje vaše kraljestvo in letošnje leto vas energija kovine kliče k temu, da postanete njegov/-a vladar/-ica. 

  • Kakšen bi bil po vašem dober, suveren vladar? 
  • Kaj je njegova naloga, kaj njegova dolžnost, kaj so njegove lastnosti?

Energija kovine prinaša tudi veliko dežja, neviht, hurikanov in močnega vetra – tako fizično kot čustveno. Prinaša čustveno čiščenje ter čas globoke obnove čustvenega in fizičnega telesa.

Energija kovine je energija pljuč

Energija kovine je energija pljuč – ta bodo letos na udaru, zato se jim še posebej posvetite. Veliko dihalnih vaj bo izjemno pripomoglo k vašemu zdravju. 

Pričakujte, da se lahko ob čiščenju pljuč dvigne veliko žalosti in strahu, ki domujeta v tem organu. Bodite potrpežljivi in nežni do tega, kar se dviga. Leto glede tega ne bo lahko, zato poskrbite, da boste veliko počivali, se regenerirali in se umaknili vsakič, ko začutite, da potrebujete čas zase.

Letu 2021 zaradi vpliva kovine vlada BELA barva, ki jo spremljata še barvi obilja in kreacije: RUMENA in ZELENA. 

V odnosih je čas, da se osredotočimo na stabilnost

Leto bivola prinaša negovalno energijo, zato je izjemno pomembno, da v tem letu negujemo svoje odnose in poskrbimo zase ter za ljudi, ki so nam pomembni. Izrazimo to, kako pomembni so v našem življenju, dajmo jim vedeti, kako pomembno vlogo imajo in da jih cenimo.

V ljubezni in partnerskih odnosih nas leto bivola poziva k stabilnosti in urejenemu družinskemu življenju. V svojem partnerstvu bomo iskali in začutili večjo potrebo po stabilnosti, zato je leto bivola odlično za zaroke in poroke. Zakonske zveze, sklenjenje v letu bivola, naj bi bile še posebej srečne, blagoslovljene z blaginjo in dolgo trajajoče. Dobri meseci za poroko bi bili: marec, julij in september.

Na osebni ravni, tj. odnosu s samim seboj, bomo največ naredili z redno osebno rutino. Ta naj vsebuje prakse, ki nas prizemljujejo in nam pomagajo razvijati občutek varnosti in zanašanja nase.

Leto bo posvečeno delu s prvo čakro, temeljem našega energetskega sistema, kjer najdemo center stabilnosti in varnosti.

Kitajski horoskop 2021: leto bivola – na kaj biti pozorni v posameznih znakih?

Leto 2021 je predvsem naklonjeno vsem, ki so se rodili v znamenju bivola, podgane, kače, konja, opice in prašiča. 

V znamenje bivola spadajo rojeni v letih: 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 in 2021.

Kitajski horoskop 2021: podgana (1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020)

Za vse, rojene v letu podgane, bo letošnje leto leto doseganja idealov in ustvarjanja globokih osebnih povezav. Leto 2021 prinaša posebno energijo optimizma in ustvarjanja. 

Posvetite se delu in vanj vložite več truda in časa – obrestovalo se vam bo.

Kitajski horoskop 2021: bivol (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021)

To leto je tvoje – zate bo to leto produktivnosti, sreče in pozitive.

Tvoje trdo delo bo nagrajeno in odpirale se ti bodo nove priložnosti. Vzemi si čas zase in za svojo družino, praznuj svoje dosežke in uživaj v svojem delu še naprej.  

Letos je tudi odličen čas, da okronaš svojo zvezo s poroko ali naraščajem.

Kitajski horoskop 2021: tiger (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022)

Tiger je znamenje, ki mu letos ne bo lahko – težko se bo namreč prilagodil energiji bivola, ki je njegovo nasprotje. Trdnost, stabilnost in vztrajnost namreč niso vaše kvalitete. Leto bo lahko zato zate izjemno frustrajajoče, sploh če boš stalno plaval/-a proti toku.

Poskusi nadzorovati svoj temperament, posveti se prečiščenju svojih misli in čustev ter vpelji nekaj organiziranosti v svoje življenje. Letošnje leto je leto čiščenja za tigre, saj drugo leto začenjajo nov cikel.

Kitajski horoskop 2021: zajec (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023)

Tako kot tiger se bo tudi zajec letos boril z energijo bivola. Zanj bo težka zaradi nerealističnih standarov, ki jih ima za druge. 

Zajci so hitri in eksplozivni in to je energija, ki letos ne bo pripeljala daleč. Čas je, da v svoje življenje vpeljejo malce organiziranosti in stabilnosti. 

Letos se poskusi izogniti naglim nakupom in vložkom ter impulzivnim odločitvam.

Kitajski horoskop 2021: zmaj (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024)

Leto 2020 je bilo izjemno srečno leto za zmaje. V letu kovinskega bivola pa stvari ne bodo šle tako zelo zlahka in same od sebe. Leto bo ugodno zate, vendar bo to leto počasnega, a stabilnega napredka, ki bodo žele sadove prejšnjega leta.

Pod vplivom bivola mora zmaj delati, ne le sanjati. Sanjanje je pomembno za postavljanje ciljev, a letos to ne bo dovolj – pridružiti se mu bo moralo tudi trdo delo. Ne boš prišel daleč v tem letu, če ne boš ostal prizemljen in osredotočen na svoj cilj.

Kitajski horoskop 2021: kača (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025)

To leto bodo ljudje, rojeni v znamenju kače, iskali in našli odgovore na najbolj osebna in globoka vprašanja.

Želje se jim bodo uresničile v pravem trenutku – zato bodite potrpežljivi in počakajte. Nagla energija vas letos ne bo pripeljala daleč.

Svoj fokus usmerite na pomoč prijateljem – potrebujejo stabilno in zanesljivo podporo.

Kitajski horoskop 2021: konj (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026)

Sanje, srčne želje in ustvarjanje globokih osebnih povezav – to leto je tvoje leto. 

Leto 2021 ti namenja posebno energijo in veliko kreativnih idej ter neizpodbojno podporo prijateljev in družine, ki ti bo nudila kvalitetno odskočno desko in varno zavetje za doseganje tvojih sanj.

Kitajski horoskop 2021: koza (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027)

Leto 2021 utegne biti uspešno, a težko za rojene v znamenju koze, saj je koza nasproten znak bivolu v kitajskem zodiakalnem sistemu. Zato je pomembno, da v začetku leta v svoje življenje vnesejo organiziranost, strukturo in disciplino, ki jim bo pomagala pri rednem opravljanju vsakodnevnih opravil in kreiranju novih priložnosti, ter se znebijo navlake, ki jih obremenjuje. Paziti bo treba na finance in moralo.

Leto lahko prinese nepričakovane spremembe, presenečenja in prebuditev upornika. Prinaša izjemno in unikatno priložnost razvoja v vseh življenjskih sferah.

Kitajski horoskop 2021: opica (1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028)

Leto 2021 bo izjemno pomembno zate, saj ti bo pomagalo najti odgovore na tvoja najgloblja in intimna vprašanja. Prinaša ti ravnovesje in usmeritev na najboljšo življenjsko pot ter poglobljeno zaupanje vase. 

Kadar boš v dvomu, se po pomoč obrni na svoje prijatelje – vlili ti bodo pogum in te opremili z najboljšimi nasveti.

Kitajski horoskop 2021: petelin (1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029)

Leto bivola bo izjemno srečno, ugodno in uspešno za vse, ki so rojeni v znaku petelina, saj je petelin zelo blizu energiji bivola in je z njim izjemno kompatibilen.

Letošnje leto bo petelina klicalo k ustvarjanju stabilnosti, krepitvi zaupanja in odkritosrčnosti. 

Pomembno je, da letos še bolj kot kdaj prej na prvo mesto postavite sebe in sledite svoji poti – ta vam bo prinesla obilje in srečo. Česarkoli se boste letos lotili, bo obrodilo sadove, zato le pogumno.

Nagradite svoje telo z dobro hrano, ta vam bo vlila energijo, ki jo potrebujete za doseganje svojih ciljev. 

Kitajski horoskop 2021: pes (1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030)

Leto bivola rojenim v znaku psa ne bo zelo naklonjeno, vendar bo kljub temu uspešno. Prihajalo bo lahko do manjših težav zaradi razlike v perspektivi in pogledu na življenje.

Le pomni, da je letošnje leto naklonjeno stabilnosti, in ne novim podvigom – to je še posebej pomembno zate. 

Kitajski horoskop 2021: prašič (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Leto 2021 bo kar teklo proti tebi in okrepilo ter pomnožilo vso energijo, ki jo vanj vložiš. 

Letošnje leto je odlično za finančne investicije – vendar pazi, naj bodo te stabilne in prizemljene!

Preberite še:

Vir: povzeto po https://foreverconscious.com/, https://www.thechinesezodiac.org
Kaj pa ti praviš? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Ljuba
  komentiral 1 teden nazaj
Hvala! Moj horoskop je super. Že delam v tisti smeri, kar je napisano. Hvala!
SONJA TRONKAR
  komentiral 1 teden nazaj
Z veseljem hvala
Nalagam...