Nastja Spasojević

Maj bo energijsko najpomembnejši mesec leta 2021!

29. april 2021    3058 ogledov

Maj bo eden izmed pomembnejših mesecev leta 2021. Astrološko gledano prinaša izjemno močne in redke pojave: krvav lunin mrk, odpiranje portala Plejad in premik Jupitra v znamenje rib, kar se bo zgodilo prvič po 12 letih.

Zaradi vseh teh premikov bo maj precej zahteven, ampak vredno si je zapomniti, da vsak uspešno opravljen izziv prinaša nagrade.

Mrki, predvsem pa krvav lunin mrk, utegnejo biti zelo naporni in prinašajo nenadne spremembe v naše življenje. V tem času smo lahko izjemno ranljivi in občutljivi, zato si vzemimo dodaten čas zase.

Toda čeprav so lahko mrki naporni, nam omogočajo kvantne preskoke naprej na naši poti. S čimerkoli bomo v času mrka soočeni, vedite, da je zgolj katalizator, ki bo poskrbel za vašo rast na vaši poti, četudi tega sprva ne boste videli.

Premik Jupitra v znamenje rib ta mesec prinaša ogromen premik energij

Jupiter predstavlja obilje in svetlobo, s čimer bo posvetil na razširitev naših novih talentov in dojemanje sveta. Kdorkoli ima znak ali podznak v vodnem znamenju, bo še posebej pod vplivom te močne energije obilja in premikov, ki jih prinaša!

Energija števila 5

Število 5 nakazuje na nenehno premikanje, čas je za mobilnost, ne stabilnost. Na obzorju so ustvarjalnost, odkrivanje naše velike strasti in čas za samoizražanje.

Spodbuja nas tudi k temu, da usmerimo pozornost na svojo življenjsko energijo in jo nežno spodbudimo k premikanju – naj bo to s čutenjem telesa, meditacijo, plesom, delom na vrtu, akupunkturo …

Maj pa prinaša še veliko več …

Tukaj so pomembni astrološki datumi:

3. maj: Merkur vstopi v znak dvojčkov

Merkur vstopi v njegov glavni znak, dvojčka. Ta premik prinaša harmonično energijo in gladko komunikacijo.

Merkur bo konec meseca postal retrograden, zato izkoristi začetek meseca za nove projekte in komuniciranje težkih tem – začetek meseca te bo podprl pri obojem in omogočil lahkoten vzlet projektov in tvojega izraza.

5. maj: portal 555 

Leto 2021 nosi energijo števila 5, maj nosi energijo števila 5 in na 5. dan se ta energija potroji. 555 je magična koda in angelsko število, ki predstavlja kreativnost, obilje in ustvarjanje povezave s svojo radostjo. 555 je tudi število sprememb in pripravljenosti dviga lastne energije na novo raven bivanja.

Izkoristi te energije, povečaj svojo kreativnost ter pozdravi navdih in spremembe, ki mu sledijo.

11. maj: prazna luna

Prazna luna nas bo začela pripravljati na lunin mrk, ki ga pričakujemo v kratkem. To je dober čas, da se umaknemo vase in poskrbimo zase.

13. maj: Jupiter vstopi v znamenje rib

Jupiter prinaša, kot smo že omenili zgoraj, v svojem glavnem znaku veliko sveže energije in obilje, predvsem vsem rojenim v vodnem znaku ali podznaku.

Aktiviral in izostril bo našo intuicijo in domišljijo ter nas izzval, da stopimo stopničko više v svojem zavedanju.

14. maj: Merkur vstopi v senčno periodo

Od tega dne bo Merkur začel upočasnjevati in se pripravljati na retrogradnost, ki bo nastopila konec meseca. Nekateri ljudje to senčno predfazo čutijo močneje kot samo retrogradnost, zato je pomembno, da že prej upočasnijo.

Ampak zapomnite si, retrogradnega Merkurja se ni treba bati! Prinaša nam izjemno priložnost za refleksijo o preteklem obdobju. Izkoristite ta čas za upočasnitev in si vzemite čas za pregled vsega, kar se je zgodilo v preteklih mesecih, preden se premaknete naprej, saj vam bo to dalo jasen pogled na prihodnje pomembne korake.

17.–22. maj: portal Plejad

Visoko napredna in nabita ženska energija Plejad prinaša globoko celjenje in zdravljenje naših čustvenih ran ter povezovanje s seboj. Vabi nas k življenju v harmoniji z Zemljo, h kreiranju globokih vezi ljubezni in pripadnosti. Zdaj je čas, da se prepustiš svojemu srcu in se globoko povežeš s svojimi dragimi.

Ženska energija Plejad spodbuja ženstvenost v tebi in te vabi, da se prepustiš toku življenja, da daš prednost negovanju pred delovanjem, da se globoko povežeš s svojimi občutki. Vabi nas, da smo nežni, potrpežljivi in ljubeči do sebe in okolice.

Ženska energija prav tako vlada 'temnejšim' čustvom in našim sencam ter nas vabi, da jih sprejmemo. Le tako se bomo zares usidrali v svoji ženski energiji in odkrili svoj pravi center moči.

Opominja nas na našo minljivost in nam prinaša zavedanje, da je smrt del našega življenja in naše zgodbe, prav tako kot vsak naš dih, rojstvo ali sreča.

20. maj: sezona dvojčkov

Z 20. majem se začne sezona dvojčkov, ki ji vlada element zraka. Vabi nas, da svoje ideje in razmišljanja zlijemo na papir in v svet.

Sezona dvojčkov spodbuja odkrito komunikacijo, samoizražanje in ostrenje uma. Je tudi dober čas, da preverimo svoje misli in smo pozorni na to, ali nam služijo ali služimo mi njim – nam omogočajo razširitev ali nam postavljajo omejitev?

23. maj: retrogradni Saturn

Retrogradni Saturn bo na površje prinesel teme velike konjunkcije leta 2020.

26. maj: krvavi lunin mrk

Krvavi lunin mrk je glavni dogodek v maju, če ne kar v celotnem letu!

Prinaša izjemno močno energijo in velike osebne spremembe. Nekaj novega bo prišlo v naše življenje in nekaj starega odšlo. Krvavi mrk običajno prinaša tudi močan portal in nam dovoli kvantne preskoke v zavesti in načinu bivanja.

Čeprav lahko prinese težke novice in energijo, vedno globoko služi razvoju naše duše.

29. maj: retrogradni Merkur

Z 29. majem Merkur vstopi v retrogradno gibanje. Zaradi kar treh planetov, ki se gibljejo retrogradno, bo to čas umika vas. To je čas, da se umirite, odložite začetek velikih projektov, si vzamete čas za refleksijo in se osredotočite nase.

Maj bo, kot vidiš, izjemno pester mesec, ki nam bo prinesel zagon kreativne energije in obilje ter od nas zahteval kar nekaj osebnih premikov. Konec maja pa nam prinaša umiritev in nas vabi, da si vzamemo čas zase in v miru pregledamo svoje načrte, preden se nato močni kot še nikdar podamo vanje. Naj vam mesec služi in prinese obilo vsega!

Preberi še: 

Vir: povzeto po foreverconscious.com, astrolife, exploredeeply.com
Deli svoje izkušnje! 4
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Renata
  komentiral 6 dan nazaj
Hvaležna za vsak namig.
Franc VOHL
  komentiral 6 dan nazaj
Hvaležni hvala
Jožica
  komentiral 6 dan nazaj
Hvala.
DARJA
  komentiral 6 dan nazaj
Hvala Nastja ❤
Nalagam...