Jasna  Jeklin

Notranje ravnotežje, povečanje energije in dvig osebne vibracije preko axis mundi – svete osi sveta

piše: Jasna Jeklin
14. februar 2023    278 ogledov

Axis mundi ali sveta os sveta (po Marjanu Ogorevcu) pomeni postavitev vertikalnega svetlobnega stebra, ki povezuje energijo zemlje z energijo kozmosa in teče skozi naša telesa. Tak steber postavljamo zato, da dosežemo energijsko pretočnost znotraj svojega telesa in da vzpostavimo notranje ravnotežje, kar prispeva k boljšemu zdravju in boljšemu počutju. S postavitvijo axis mundi dosežemo večjo stabilnost in notranjo moč ter posledično večjo zaščitenost pred zunanjimi vplivi.

Gre za proces v naši notranjosti, ki ga naredimo ob zavestni prisotnosti in z usmerjenim miselnim delovanjem. Os zavestno vzpostavimo skozi telo in jo poskušamo začutiti. 

Najbolje, da si zagotovimo miren prostor, se usedemo z vzravnano hrbtenico ali pa mirno stojimo in sprostimo napetosti telesa. Odpustimo misli in skrbi. Osredotočimo se na trenutek tukaj in zdaj in začutimo svoje telo. Svojo pozornost usmerimo v noge, stopala, podplate, ki naj se dotikajo tal. Iz naših stopal poženemo korenine do središča Zemlje in iz središča Zemlje povlečemo navzgor močno ognjeno energijo. Močna ognjena energija iz središča Zemlje pride do naših stopal, skozi podplate vstopi v naše telo in se počasi vije po telesu navzgor. Potem svojo pozornost usmerimo v nebo in poskušamo začutiti kozmično energijo. Ta energija prihaja iz vesolja navzdol skozi naše teme v naše telo. Teče navzdol po našem telesu. Dve energiji – zemeljska in kozmična – se srečata v našem telesu in skupaj ustvarita snop svetlobe, ki teče skozi nas. Predstavljajmo si ta snop svetlobe skozi naše telo. Poskušajmo začutiti pretok energije. Vzpostavili smo navpično povezavo med zemljo in kozmosom.

Vzpostavitev axis mundi ali svete osi sveta nam pomaga zbrati svojo energijo, ki jo tekom dneva razpršimo v različnih vlogah in na preštevilne zunanje informacije, zopet znotraj sebe.

Povezavo lahko naredimo večkrat, po potrebi vsak dan, odvisno od potreb posameznika. Postavimo jo lahko zase (osebna os) ali za določen prostor (os sveta v prostoru). Povezavo lahko vzpostavimo namensko v delovnem prostoru pred začetkom dela. Delovni prostor bo bolj energijsko pretočen in napolnjen s svetlobo. Rezultati se bodo pokazali v boljšem počutju in lahkotnejšem opravljanju dela. 

 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...