Grega Gregorec

Rebirthing- integrativna dihalna tehnika

piše: Grega Gregorec
19. januar 2020    172 ogledov

Rebirthing┬á(preporod ali zavestno povezano dihanje) je metoda, ki jo je odkril Leonard Orr v sredini 70-ih let prej┼ínjega stoletja v Kaliforniji. Popularnost te metode je vezana predvsem na enostavnost in u─Źinkovitost, ki je povezana z┬áeno od osnovnih ┼żivljenjskih funkcij- dihanjem. Poznano je, da je dihanje in njegova regulacija osnova ve─Źine duhovnih praks in sistemov samorazvoja in samopomo─Źi, ker razvija koncentracijo duha, s tem da tu dihanje predstavlja samozdravljenje- fizi─Źni in psihi─Źni aspekt. Ljudje v ve─Źini niso zavestni elementarne mo─Źi, ki je skrita v dihanju in njegovem ritmu, vdihu in izdihu. Dihanje je stvar tega trenutka, ne preteklosti, ne prihodnosti. V harmoni─Źnem, kontinuiranem globokem dihanju je klju─Ź za re┼íitev mnogih te┼żav, ki pestijo sodobnega ─Źloveka. Zunanje dihanje je samo grob odraz subtilnega notranjega dogajanja in dihanja, ki se dogaja v neskon─Źnem kro┼żenju diha. Naravno, zavestno in povezano dihanje, takega kot imajo majhni otroci ali ┼żivali, je odraz tega kro┼żenja v ─Źloveku. O tem govori tudi Leonard Orr in mnogi voditelji rebirthinga, ko govorijo, da ─Źlovek v procesu stopa v kontakt z Univerzalnim energijskim poljem, oziroma z Neskon─Źnostjo ali pramatrico bivanjske pojavnosti.

Glavni namen rebirthinga je spomin in ponovno ob─Źutenje rojstva, ponovni psiholo┼íki, fiziolo┼íki in duhovni aspekt prvega vdiha in osvoboditev od njegove travme. Ker gre v ve─Źini primerov za osvobajanje vzorcev iz ─Źasa pred, med ali takoj po rojstvu, je metoda dobila ime rebirthing (preporod). Cel postopek se za─Źne s spremembo podzavestnega vtisa o rojstvu, od primalne bole─Źine, do ugodja in zadovoljstva. U─Źinki celega procesa na ┼żivljenje so takoj┼ínji- negativne energijski vzorci izzvenijo, telo se za─Źne pomlajevati in regenerirati, ker se polni z energijo univerzalnega energijskega polja.

Rebirthing u─Źinkovito ┼íiri na┼ío zavest na vseh nivojih: fizi─Źni, ─Źustveni, psiholo┼íki in duhovni.┬á

Globoko, spro┼í─Źeno dihanje pomirja um. Tako dihanje zrahlja sistem nadzora v organizmu, kar omogo─Źa, da iz podzavesti spregovori potla─Źeno in nepredelano. Ko se to zgodi, spontano ste─Źe ┼żivljenjska energija, ki blagodejno deluje na vse ravni ─Źlove┼íkega organizma. Ljudje z izvajanjem tovrstnega dihanja do┼żivljajo fizi─Źna in psihi─Źna olaj┼íanja in tako prihajajo v stik s seboj, v stik s svojim bistvom. Ko ljudje prese┼żejo razli─Źna prilagajanja in pretvarjanja v svojih ┼żivljenjih, ki jih obremenjujejo, se osvobodijo in na nek na─Źin ponovno rodijo.

Preporajanje osvobaja mi┼íi─Źne blokade, plitko inhibirano dihanje, negativna ─Źustva in misli vtisnjene v mi┼íice, organe in celice telesa, probleme s hrbtenico, prekrvavitev in spolne blokade. Z dihanjem se osvobodimo telesnega in ─Źustvenega aspekta travmati─Źnih in neza┼żeljenih izku┼íenj, kar vodi k integraciji in harmonizaciji osebnosti na razli─Źnih nivojih.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...