Pomoč družinam ali postavitev družine

Prispevek:Prva ura družinskega svetovanja brezplačna!
Izvaja:Ustvarjalna energija
Kontakt:041 286 155, maja.rogelj@gmail.com (Maja Rogelj)
Kje:

822 ogledov

Kako do zadovoljne družine in medsebojne povezanosti in spoštovanja?

Ste povezani v družini? Se vam zdi, da so vaši odnosi "zdravi"? Imate pričakovanja do svojih družinskih članov ali jim pustite svobodono voljo? Lahko dobro komunicirate in se dogovarjate z vsakomur? Ste slišani, razumljeni in najdete skupno rešitev ali stvari puščate "pod preprogo", se umikate ali vso odgovornost in krivdo nalagate nase ?

Vas morda že mali otroci prevečkrat ovijajo "okoli prsta"? Ne slišijo vaših namenov in ne prevzemajo odgvornosti? Vas izigravajo in nimajo hvaležnosti za stvari, ki jim jih nudite? Želijo vedno več, a sami niso dejavni pri tem?

Pazljivo...

Družinska dinamika nas zaznamuje za celo življenje. Kot vemo smo kot odrasle osebe vzor našim otrokom in vsa naša dejanja, zavedna in nezavedna otroci "srkajo" in shranjujejo, ter zapise prenašajo v svoje telo.

Bodite odgovorni in zavestni straši in se zavedajte, da je otrok zrcalo vas samih

Da je iz malega semena pričel rasti in sedaj raste in napreduje v okolju, ki ste mu ga izbrali.  Se vam zdi, da je zdravo in primerno zanj?

Mali otrok do 3 leta sprejema vse. Dobro in slabo. Enegijo, misli in skozi dejanja prepričanja drugih ljudi. Bodite jim svetla zvezda in potok ob katerem se lahko napijejo in učijo za življenje oz. jim izerite okolje, kjer ga vzgijitelji in učitelji ter širša okolica podpira in ne ovira pri normalnem razvoju in odkrivanju tega sveta. Ko otrok vstopi v šolo potrebuje ljubečo, zaupanja polno avtoriteto, vzor v vseh pogledih. Takrat je učitelj svet, skoraj kot Bog, zato je zelo pomembno kakšne so njegove vrednote in kakšen je resnično v svoji notranjosti ter koliko ustvarjalnosti, radosti in energije nosi v sebi, ter kako jo predaja drugim. Svet mora doživljati kot dober in lep. V času pubertete pa počasi spoznava resničnost...Dobro in zlo...arhitipe, ki jih preigravamo v življenju. Ves ta čas gradi potrpežljivost, zaupanje in vero vase. Zmorem in sem vzor.

 

Današnje vzgojno izobraževanje potrebuje nujne reforme, a možnosti za spremembe se zgodijo z našimi odločitvami. Možnosti so. Alternative so na voljo. Za male otroke je najbolje, če so lahko v domačem družinskem okolju do svojega 3 leta.  Ali m najšem zasebnem, družinskem varstvu. Kasneje pa imamo za otroka možnost izbrati manjšo šolo ali aternativo; npr. waldorfsko izobraževanje ali morda šolanje na domu. 

Kot partnerja se zavedajta svojih vlog in tega, da otrok povzema vajin vzorec delovanja ter da se ključ skriva pri vama. Pri vzgoji ne gre za vzgojo otroka, vendar za samovzgojo starša! Vsao energijo, ki teče ali ne teče, je možno občutiti. In kdo jo občuti najbolje? Ravno tisti, ki so najbližje vas in ki jih imate najbolj radi...vaši otroci. Če vi niste zadovoljni, nezavedno to prenašate s svojo skrivno držo na otroka...on vas ves čas opazuje in brez besed ve, kdaj vi ste ok in kdaj o čem dvomite, premišljujete, igrate, si želite drugače...

Energija je ves čas med nami in mali otroci jo nezaščiteno srkajo. Bodite jim svetloba, ki vedno najde pot, pokažite jim kaj brezpogojna ljubezen je in brez slabe vesti mejo, ki jo potrebujejo za svoj napredek in spoznanja.

Svet je lep, dober in resničen. Naj to vaši otroci okušajo svoji starosti primerno.

Družinam nudim podporo in vpogled v njihovo dinamiko delovanja. Gre za postavitev družine.

Nudim zdrave, sonaravne usmeritve in podporo vsem članom.

Z obiskom vaše družine in aktivnim opazovanjem otrok in ostalih članov vam lahko pomagam urediti vaša življenja, ritem in podam objektiven pogled na delovanje družine ter predlagam možnosti za povezovanje, uravnovešenje in zdrav način življenja ter poglobitev medsebojnega zaupanja in podpore med vlogami, ki jih opravljate in preigravate.

Ura družinskega svetovanja stane 40 eur + kilometrina. Prva ura družinskega svetovanja brezplačna!

Nudim paket: 2h opazovanja  oz. aktivne vključitve v dinamiko družine in poročilo o realni videni dinamiki delovanja družine za ceno 105 eur + stroški prevoza. Ddv ni vključen! 

Možnost je naročiti tudi priporočila, metode in tehnike za spremembo vzorcev posameznega člana družine. V pisni obliki ali fizično v praksi.

Zelo priporočam uporabo priročnika Spomni me.

Za dodatne informacije sem na voljo na 041 286 155 ali

maja.rogelj@gmail.com 

PONUDNIK

Celostna motivatorka, učiteljica samovzgoje za zdrav in uravnotežen vsakdan v skladu z ritmi narave, waldorfska vzgojiteljica, osebna in partnerska svetovalka, mati dveh deklic, umetniško dejavna in ljubiteljica glasbe,...

  |  www.samovzgoja.si

  Registrirani uporabniki s prijavo na dogodek prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
Nalagam...