Bachove cvetne esence

Ponudnik: ISA
Prispevek:svetovanje 50 eur, samostojno izbrana mešanica 15 eur
Izvaja:ISA
Kontakt:031 509 130, tina.pipan@isa-institut.org (Tina Pipan)
Kje:

86 ogledov

Angleški zdravnik dr. Edvard Bach je v tridesetih letih 20. stoletja razvil cvetno terapijo – metodo zdravljenja, ki je podobna homeopatiji.

BACHOVE KAPLJICE:
– delujejo z informacijo iz esence cveta, ki se prenaša po vodi
– delujejo  na naše čustveno stanje in ga pomagajo harmonizirati
– bachovi cvetovi so nestrupeni, nimajo stranskih učinkov in so zelo preprosti  za uporabo
– osredotočajo se na zdravljenje resničnih vzrokov naših težav in bolezni, ne zgolj na simptome
– uporabljajo jih lahko tudi otroci, nosečnice, starejši ljudje
– zelo primerne so za pomoč v krizah in težkih življenjskih situacijah
– ne nadomeščajo klasične medicinske pomoči, lahko pa jo spremljajo

Bachovih cvetnih esenc  je 38 – od tega 37 izvlečkov zdravilnih rastlin, zadnja pa je čista studenčnica. Najbolj znano in razširjeno Bachovo zdravilo pa je REŠILNO ZDRAVILO, ki je kombinacija 5 esenc in se uporablja za vse vrste šokov, v stiskah, v hudem strahu, globoki žalosti, napetosti, v stanjih panike, ravnodušnosti….. pri boleznih, poškodbah, nesrečah, udarcih, pikih….
Povrne nam energijsko ravnovesje in občutek miru.

Bachove esence se lahko uporabljajo pri vseh vrstah težav, tudi pri čisto fizičnih. Vendar je eno osnovnih načel, ki jih je izpostavil Edvard Bach to:

Vedno zdravimo bolnika in ne bolezen.

Zato nikoli ne določimo esence ali kombinacije esenc glede na zunanje simptome ali bolezen, vendar glede na posameznika in njegovo počutje, stanje, vzorce, odzive…..v tem trenutku.

Bach je menil, da je vse kar doživljamo na telesni ravni samo odraz notranjega ravnovesja ali neravnovesja in moramo zato, če želimo resnično ozdraveti, pozabiti na zunanje simptome ter zdraviti notranje neravnovesje med telesom in duhom, ki je pravi vzrok različnim duševnim in telesnim težavam.

Tako da si lahko v primeru težav s kožo in lasmi seveda pomagamo tudi z esencami, vendar tako, da se pri izbiri osredotočimo na svoje notranje počutje, odzive, na neko skrivno neravnovesje, ki se pri nas izrazi na zunaj s težavami s kožo….Pri nekomu drugemu bi se enako ali podobno neravnovesje lahko izrazilo popolnoma drugače in zato se  pri izbiri esenc nikoli ne osredotočamo samo na zunanji simptom. Prav tako so pri različnih ljudeh različni vzroki tisti, ki povzročijo npr. kronični kašelj in ti vzroki so tisti, ki jih je treba zdraviti in ne kašelj, ki je samo posledica.

Bachove esence so nam v pomoč pri ozdravitvi ali težavnih življenjskih situacijah, tako da nam pomagajo neravnovesja zamenjati z vrlinami.

Bach je dejal: “Bolezen lahko preprečimo in pozdravimo, če spoznamo pomanjkljivost v nas samih in jo odpravimo tako, da razvijemo tiste kreposti, ki to pomanjkljivost izničijo. Tega pa ne dosežemo tako, da bi se borili proti pomanjkljivosti, ampak da nasprotno krepost razvijemo v takšni meri, da pomanjkljivost iz našega bistva pomete proč.”

Esence vedno izberemo glede na neravnovesja, “pomankljivosti” v nas, pri njihovi uporabi pa se osredotočimo na vrline, kreposti, ki nam jih pomagajo razviti, da bi posledično pozdravili tudi telesne ali duševne simptome.

Zelo pomembno pri bachovih cvetnih esencah je, da jih vedno izberemo glede na  trenutno počutje in glede na negativne čustvene in mentalne vzorce, načine delovanja, odzivanja….v tem trenutku…a hkrati jasno poznamo kvalitete, ki jih posamezna esenca pomaga razviti!

Izberemo lahko hkrati do 7 esenc, vendar je bolj ustrezno manj, ker lažje in bolj jasno zaznamo spremembe.

Izbrane esence (individualno izbrana mešanica esenc)  se  zmešajo v 30ml stekleničko z vodo, mešanico esenc pa jemljemo 4 krat na dan po 4 kapljice pod jezik ali v vodo. Ob rednem jemanju mešanico porabimo približno v 3-4 tednih.
Po tem obdobju  je smiselno preveriti spremembe in počutje posameznika in se na podlagi tega odločiti ali za nadaljevanje enake mešanice esenc ali morda za prilagoditev in spremembo kakšne esence.

Glede na to, da so bachove cvetne esence zelo blage, se lahko uporabljajo hkrati tako s kakšno drugo alternativno metodo zdravljenja, kot tudi skupaj s klasično zdravniško pomočjo in zdravili.

Ne nadomeščajo zdravniške pomoči, vendar lahko močno olajšajo pot ozdravljena oziroma izboljšajo duševno, čustveno in mentalno počutje.

Cilj Bachove cvetne terapije je, da ponovno vzpostavi naše duševno ravnovesje in nas na ta način poveže z lastnimi duševnimi in telesnimi samozdravilnimi močmi!

www.eroja.si

PONUDNIK

Djotiš (vedska astrologija) je znanje o naravnih ritmih in povezanosti ljudi z njimi; Vastu (vedska arhitektura) pa je znanje o pravilni gradnji in ureditvi prostora. Obe znanji nam...

  |  www.isa-institut.org

  Registrirani uporabniki s prijavo na dogodek prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
Nalagam...